Inlägg från: Solveig og Kosinus |Visa alla inlägg
  • Solveig og Kosinus

    Är det orimligt av mig att be om detta?

    Det kan du absolut be om. Det är ju bara vanligt hyfs - stoppa in fingrar i mun på bebis, det känns ju väldigt udda!

    Om det känns lättare, skyll på hormoner! Säg att du är nyförlöst förstagångsmor och känner dig nojjig. Vill de hjälpa till och tvätta händerna och undvika att pussa barnet?

    Tror de flesta är medgörliga. (Och i smyg vet du att du inte överdriver.)

  • Solveig og Kosinus
    Anonym (Ts) skrev 2020-02-13 11:33:37 följande:

    Tack, känner mig lite lugnare nu. Känner mig smått galen när folk runt om inte verkar förstå. Typ det första min sambos pappa gjorde när han var förbi förra, och enda gången hittills, var att pilla barnet i ansiktet utan att ha tvättat händerna, pussa i ansiktet på honom OCH stoppade in fingrarna i munnen för att han började bli gnällig.. :/ Känner mig väldigt liten i hans familjs närvaro pga tidigare incidenter så vågar liksom inte säga ifrån heller. Hade varit mycket lättare att bara slänga iväg ett sms, alternativt att min sambo tar det med dom men det lär han inte göra. Det är jag som får ta de striderna, om man kan kalla det så.

    Nu har vi bestämt att ses ute nästa gång för att det inte ska bli så jobbigt, då är det bara för oss att åka hem när vi vill. Vi behöver inte skicka ut dom liksom.


    Det är verkligen de som är gränslösa och inte du som överdriver! Det är ju inte bra om en nyfödd blir förkyld.

    Men det känns som den äldre generationen har lite svårt att förstå sånt ibland. Man var väl inte så inga förr med hälsa och säkerhet - fanns ju inte ens bilbälte tex.
  • Solveig og Kosinus
    Anonym (Ts) skrev 2020-02-13 11:46:20 följande:

    Nej precis. Så är det nog.

    Hur länge är det ok att hålla fast vid dessa ?regler?? Gäller det bara så länge barnet är nyfött?


    Jag tycker personligen att man inte behöver pussa/krama barnen nånsin om de inte själva uttrycker att de vill. De har ju rätt till sin integritet liksom.

    Sen det här med att be folk tvätta händerna skulle jag nog släppa på när barnet börjar krypa och stoppa allt i mun och slicka på allt som kommer i dess väg.
  • Solveig og Kosinus
    Jemp skrev 2020-02-13 12:09:12 följande:

    Att inte pussa/krama lite äldre barn (eller ja, så snart de kan uttrycka sin vilja) är något jag skulle diskuterat väldigt mycket med min partner och är noga med! Mindre för hygienen men mer för att mina barn ska lära sig att de har rätt till sin egen kropp och rätt att säga nej.

    Vi har också lite gränslösa släktingar där så jag får vara lite på tårna när de är på besök.


    Exakt!
  • Solveig og Kosinus
    Anonym (53) skrev 2020-02-13 12:52:13 följande:

    Hmm kan vara svårt med äldre.. Säg som det är, vi älskar er o det är självklart att ni ska få träffa ert barnbarn/er släkting - men hen är liten just nu o har inget immunförsvar direkt. Vi vill därför att ni tvättar händerna innan ni håller för att minska risken för smittor, och vad gäller rök vill vi inte att ni håller i hen när ni har rökt nyligen o lukten sitter i hår, hud o kläder. Det är störande för barnets andning o kan faktiskt orsaka plötslig spädbarnsdöd.

    Med detta sagt hoppas jag ni kommer ha förståelse för vår förfrågan, det är inte riktat mot nån av er personligen utan detta är vad vi ber alla om


    Det här tyckte jag var diplomatiskt och bra formulerat!
Svar på tråden Är det orimligt av mig att be om detta?