• Mammia

    Skolan höll kvar barnet

    Anonym (Arg) skrev 2020-02-13 14:17:13 följande:

    Man väljer inte tid själv, man får en kallelse och så är det med det. Jag hade hunnit om jag inte tvingats vänta. Nej mitt barn är inte trafikmogen och det är väl tur att jag är medveten om det?


    Ett barn är inte moget att gå själv i trafiken förrens de fyllt 12 år.
  • Mammia
    Anonym (..'z) skrev 2020-02-13 14:11:52 följande:

    Det är du som har planerat så tajt att du inte hade någon tid att spela på och det är du som tycker att din tioåring inte är trafikmogen trots att barn normalt går till skolan själva redan från första klass. Vad hade hänt om det i stället hade varit en trafikstockning som gjorde att du kom för sent till ditt möte?


    Ett barn är inte moget att gå själv i trafiken förrens de fyllt 12 år.
  • Mammia
    Anonym (..'z) skrev 2020-02-13 15:54:57 följande:

    Struntprat. Jag gick till skolan själv varje dag när jag var 7 år gammal, inklusive att jag passerade en hårt trafikerad huvudled på ett övergångsställe där det varken fanns rödljus eller skolpolis.


    Det betyder inte att man är mogen för det. All forskning visar att man inte är kognitivt utvecklad att klara sig själv i trafiken förrens man är 12. Det är även något trafikverket och andra myndigheter skriver mycket om. Största anledningen till att föräldrar släpper ut sina barn själva i trafiken är inte för att de anser barnen mogna utan för att de inte kan eller vill transportera dem säkert till skolan.
Svar på tråden Skolan höll kvar barnet