Inlägg från: jeanette02 |Visa alla inlägg
  • jeanette02

    Vad tycker ni om SAS nya reklam?

    Persbrandtkola skrev 2020-02-13 23:37:30 följande:

    För att förstå vad som händer här, måste vi bryta ner reklamen, så du förstår detaljerna och vad som förmedlas.  "What is truly scandinavian... absolutely nothing". Så börjar reklamen, samtidigt som bland annat den svenska och norska flagan visas och intatuerat Köpenhamn "KØBENHAVN", husbil, norska/svenska flickor/kvinnor, hund, marängtårta med jordgubbar och massor av andra saker. Musiken sätter stämningen och avslutas tvärt med utblåsta födelsedagsljus, en ung flicka visas, som ser ut att tappat allt hopp, som sedan rycker på axlarna.

    reklamen rullar vidare. Natursköna inslag visas m.m. och en äldre herre säger "NADA", vad symboliserar det här tror du? Vad vill SAS ha sagt? 

    Sedan säger två flickor "there no such thing" och efter det kommer slagorden "everything is copied". Sedan urartar det totalt och hur musiken används för att poängtera detta på är vidrigt. Ungefär som att vi inte har något att vara stolta över.

    I alla fall... SAS säger att vi inte har någon kultur här i Skandinavien... ALLT vi är, har vi tagit från andra. Det finns hur mycket som helst som är fel i denna reklam, vidrigt.


    Precis, så. Man vill nedvärdera det som iaf jag och säkert många andra kopplar till traditionellt skandinaviska utseenden och miljöer. Inget fel i att lyfta att många saker kommer från andra kulturer, så är det ju, man anammar olika saker världen över ju. Det är väl ingen nyhet för någon antar jag.

    Men sättet de gjort denna reklam är ju bara vidrig. Undrar om något annat företag gjort så om sitt egna område?

    Only in Sweden.
  • jeanette02

    Det värsta är nog att man försöker också idiotförklara oss som folk här. De flesta av oss vet redan att sakerna de tar upp kommer från andra länder. Varför skulle jag exempelvis gå runt och tro att vindkraftverk är skandinaviskt, bara att bege sig ut världen så ser man ännu fler än vad som finns här i Norden. Wienerbröd, det kan ju till och med en idiot räkna ut vart det har sitt ursprung. Herregud.

  • jeanette02
    Anonym (kapten) skrev 2020-02-14 05:51:28 följande:

    Gråt en skvätt du så känns det nog bättre sen. Styrkekramar till dig!


    Vilken fjant du är. Skriver dessutom Anonymt såklart...Jobbar du på marknadsföringen på SAS eller?
  • jeanette02
    Anonym (kapten) skrev 2020-02-14 03:12:12 följande:

    Var kan jag hitta den "massiva kritiken"? Har inte sett eller hört nåt om det?


    Man borde inte svara dig då du bara är ute efter att provocera, men du har ju lyckats hitta Familjeliv, så en enkel googlesökning bort, tas SAS reklamfilm upp av de flesta svenska stora tidningar och den massiva kritikstormen emot den. Även utländsk media har rapporterat om det.
  • jeanette02
    Anonym (kapten) skrev 2020-02-14 06:36:51 följande:

    Haha till skillnad från den helt offentliga "Jeanette02". är det verkligen ditt dopnamn? ;) 

    Jag jobbar med IT, tackar som frågar. Och jag gråter inte över reklamfilmer jag inte gillar 


    Mitt nick finns i mitt riktiga namn och jag har iallafall en presentation och skriver rätt återkommande i diverse ämnen när jag har tid.

    Arbetar med IT? Men du kan inte googla fram information om SAS reklamfilm? *fniss*

    Antar att du aldrig ens rest utomlands...

    Jag gråter inte över en reklamfilm. Du själv påstod att jag gjorde. Se ditt egna inlägg. Varför skriver du otrevligt anonymt för?
  • jeanette02
    Anonym (G) skrev 2020-02-14 08:18:45 följande:

    Endast Sverige svenska Sverigedemokrater har.


    Ännu en anonymt nick som klistrar epitet på människor.

    Sorgligt.
  • jeanette02
    Tukt skrev 2020-02-15 08:54:51 följande:

    Jag lägger inget värde i om det var en bra reklam. Det beror mer på vad som var avsikten med reklamen. 

    Problemet är när man börjar se saker som kanske inte finns där.


    Avsikten med reklamen är tydlig. Man ville idiotförklara vanliga skandinavier. Genom att lära oss att minsann inget är scandinaviskt. Som vi nötter då, tydligen skulle gå runt och tro.

    Av deras tröttsamma långsökta exempel. Vi vet ju redan det. Inget nytt på den fronten.

    Jämför vad de säger. What is Truly Scandinavian?

    -Absolutley Nothing.

    Sätt det i valfritt annat geografiskt område i världen och fundera på reaktionerna. Svensken är en mespropp överlag. Min utländske man blev t o m irriterad på skräpet.
  • jeanette02
    Tukt skrev 2020-02-15 09:42:00 följande:

    "Lära oss"? Det ÄR en reklamfilm. Inget läromedel. Deras avsikt må vara dunkel. Men i botten vill de såklart tjäna pengar åt sin kund. 

    Tror du på allvar att reklambranschen står i maskopi med det du tror "styr välden" också?


    Då kan man undra vilken kund vill de locka? Vad är syftet med filmen? Som en ovanstående skriver, de pratar ju engelska. Sedan om man ska vara ärlig är ju i princip all reklam överlag dålig och meningslös. Går ut på att människor ska bli missnöjda med vad de har och konsumera nytt.
  • jeanette02
    Tukt skrev 2020-02-15 10:26:16 följande:

    Ja, det kan jag hålla med om. Men å andra sidan vet jag inte  om avsikt eller hur den skulle användas, utan enbart sett filmen i sig. Och innan dess blir det liksom ett rätt lösryckt citat man ska bilda sig en uppfattning om.

    Men den viktiga frågan man kanske bör ta ställning till, om man ska diskutera, är väl om diskussionen handlar om reklam, eller om det är en diskussion om synen på Sverige.


    Ja det kan man ju fundera på. Min åsikt är iallafall att man ger en dystopiskt och mycket negativ synvinkel mot Scandinavien.

    Först känns det mysigt, med vad som ser ut som norsk folkdräkt/blus och tjej som får håret flätat, Grattis och tårta. Sedan bara går det utför.

    Plus det som rösten säger i början.
  • jeanette02
    KillBill skrev 2020-02-15 10:49:36 följande:

    Du har alltså missat hur hela drevet började med enorm uppmärksamhet på svenska alternativsajter som Samhällsnytt och Nyheteridag och spridning via den ryska propagandajätten Sputnik (som är känd för att föra fram högerextrem, främlingsfientlig och nationalistisk proagande)?


    Det började väl med att vanliga människor blev upprörda när de publicerat filmen på sin egen Facebooksida. Det är inget drev.

    Spridning via en rysk propagandajätte? Haha. Du underskattar nog vanliga människors intelligens.
Svar på tråden Vad tycker ni om SAS nya reklam?