• Anonym (Hm)

    Är riktigt irriterad men hur ska jag berätta

    Jag kan förstå ditt synsätt helt klart. Det blir lite som att din flickvän inte tar ansvar över situationen. Men så här i efterhand med lite livserfarenhet så tycker jag att det är beundransvärt att man lyssnar på kroppens signaler och vilar när det behövs. Jag är idag 35 år gammal och har precis fått en sjukdom jag kommer att behöva dras med hela livet (tänk typ Parkinson, men är inte just den sjukdomen). Jag önskar i efterhand att jag tagit hand om mig själv bättre och lyssnat på min kropp. Då kanske jag inte hade hamnat där jag är idag. Jag har i ut och skur varit plikttrogen mitt jobb. Skyndar tillbaka vid svår migrän etc.

    Min syster säger också att hon har feber typ jämt men äger inte ens en termometer. Dock går hon alltid till jobbet och kan t.o.m. träna dagen efter. Det stör jag mig på. Egentligen så spelar det ingen roll att hon säger att hon är sjuk när hon inte är det, men det är väl principen.

    Säg till din flickvän att hon borde söka vård om hon känner sig så sjuk och hängig så ofta. Säg att du är genuint orolig för henne. Peppa henne att ta tag i saker. Säger hon att hon är sjuk så bädda ner henne och köp ?sjukmat/mediciner? beordra henne att ligga i sängen och ta det lugnt. Säg att du tar allvarligt på att hon är sjuk och mana på henne att boka tid på vc. Följ med som stöd?

Svar på tråden Är riktigt irriterad men hur ska jag berätta