Inlägg från: Anonym (A) |Visa alla inlägg
  • Anonym (A)

    Kommer du bojkotta SAS?

    Dr Nail skrev 2020-02-14 15:11:19 följande:

    Ja. Aldrig tyckt om dem, men detta var sannerligen spiken i kistan.


    Bra, Då slipper vi andra intoleranta människor på flyget i fortsättningen.

  • Anonym (A)
    Anonym (Guckosko) skrev 2020-02-14 18:21:48 följande:
    Det är inte vad reklamen säger.
    Jo, de flesta förstår att det just det de säger. Men de lättkränkta har ju en annan åsikt. Samma åsikt dom de som bombhotade reklambyrån i Köpenhamn som gjorde reklamfilmen, förmodar jag.
  • Anonym (A)
    Anonym (Eh?) skrev 2020-02-14 21:16:46 följande:

    Verkar vara rätt många som missförstod i så fall. Kanske gjorde de en reklamfilm som var lika svår att tolka som koranen? Eller var den bara så dålig?


     


    Det är de kränkta som gnäller på sociala medier. Vi andra rycker på axlarna och fortsätter vårt liv, som är så mycket mer intressant än en reklamfilm.
  • Anonym (A)
    Anonym (B) skrev 2020-02-15 12:03:31 följande:
    Och här sitter du och inte bryr dig?
    Ja, jag klarar av att skita i en reklamfilm. som jag inte sett,  samtidigt som jag läser på ett forum...
  • Anonym (A)
    Anonym (Moi) skrev 2020-02-17 11:10:33 följande:
    Det är INTE det dom säger, dom säger att det inte finns något Skandinaviskt
    utan att allt är snott, kopierat och plagierat.
    Använder de verkligen de orden? Nej, tror inte det.

    Det som inte är skandinaviskt är det som de pratar om i filmen. Väljer man att tolka allt som i allt i hela universum, då har man missförstått. Eller man vill kanske missförstå, för det är ju så synd om alla "Sverigevänner"...

    Kanske dags med en större storlek på offerkoftan?
  • Anonym (A)
    Anonym (Eh?) skrev 2020-02-17 21:14:35 följande:
    Kanske bäst att putsa upp engelskan?
    Eller vad betyder "What is truely Scandinavian?  Absolutely nothing!! NADA, Niente , There is NO such thing?

    Kunde de ha poängterat det mer än så för att folk ska fatta budskapet?
    Ja, när man har med lättkränkta nationalister att göra, då måste man vara jättetydlig, det är ju SAS reklam ett tydligt bevis på. Många som inte fattar...
  • Anonym (A)
    Anonym (Flygskam) skrev 2020-02-18 03:03:55 följande:
    Jag är nationalist, dock inte lättkränkt.

    Dock tycker jag egentligen av princip att det är fel att alls göra reklam för flygande eftersom det skadar miljön.

    Jag flyger inte själv (Har inte gjort på många år, av miljöskäl) så jag påverkas inte av reklamen.

    Tycker dock det är märkligt att just debatten om flygande i sig helt verkar utebli vad gäller denna reklamen.

    Ska vi, som sas vill, börja flyga mer, förstörs ju miljön och våra barns framtid.

    Då spelar det liksom inte så stor roll vad man tyckte om en reklamfilm..... Nej, jag tror detta var en luring från SAS för att ta fokus bort från debatten om flygskam. Sorgligt nog verkar de ha lyckats.....
    Att debatten om flyg kontra miljön uteblir beror på att de flesta som är nationalister/röstar SD anser att klimatfrågan är överskattad, de ogillar Greta, och bryr sig väldigt lite om klimatet.
  • Anonym (A)
    Ursulla skrev 2020-02-18 12:02:39 följande:
    Var har du fått den informationen ifrån? Källa/statistik på att de flesta nationalister inte bryr sig om miljön? Jag känner många nationalister som tex försöker att bara handla närproducerat, både för miljöns skull och för att gynna sitt land.

    Nationalism, att tex köpa mat o saker producerat i sitt eget land, går ju hand i hand med vad som är bra för miljön.

    Det mesta av det som sägs vara bra för miljön är ju även saker nationalister står bakom, att gynna sin lokala bonde o tex köpa direkt från gården, att inte flyga Hej vilt till andra länder och att ha en restriktiv invandringspolitik (det sliter mer på miljön att ta hit en massa människor som ska leva i vårt kalla, moderna land) osv.

    Ska vi minska flygandet innebär ju det att vi stannar mer i vårat eget land samt att varor och mat inte kan importeras hur mycket som helst. Nationalism och miljöansvar är framtiden!
    Ja, t ex om man läser inne på Samhällsnytt, där många nationalister/SD:are hänger.

    Även här på FL märker man vilka som tror att klimatkrisen är bluff samtidigt som man vet att de röstar SD.
  • Anonym (A)
    Ursulla skrev 2020-02-18 12:42:04 följande:
    Du verkar rätt gnällig själv. Och att du skiter i miljön är väl uppenbart när du skriver att du ska flyga mer bara för att reta nationalister. Vilken bra anledning att flyga.....

    Du svarade inte på frågan: är du klimatförnekare? För de enda jag hört skryta om att de ska flyga mer (nu när alla är medvetna om klimatkrisen o dess orsaker)- är just klimatförnekare. De som alltså förnekar att vi har en klimatkris.

    Själv har jag inte flugit på många år och semestrar hellre i vårt vackra Sverige- det tycker jag att fler borde göra, speciellt om man bryr sig om miljön och våra barns framtid.
    Hon skrev inte att hon ska flyga mer. Hon skrev att hon ska flyga mer med SAS, dvs välja bort andra bolag istället. Men jag vet, efter att ha sett alla kränkta nationalister missförstå SAS reklam, så är det väl för mycket begärt att folk ska förstå...
  • Anonym (A)
    Ursulla skrev 2020-02-18 13:41:52 följande:
    Jag är nationalist, röstar Sd och bryr mig väldigt mycket om miljön, tex har jag helt slutat flyga, äter i princip enbart veganskt och åker alltid tåg längre sträckor (Alltså inte bil ens i Sverige).

    Jag vet att det kan vara olika, alla tänker inte som jag.

    Men att göra kardinalfelen och bara lyssna på de som skriker högst (tex klimatförnekare) är inte speciellt intelligent.

    När jag berättar att jag är nationalist och starkt engagerad i miljön är det vissa som blir aggressiva, för jag passar inte in i deras snäva världsbild.

    Och det kan vara både pk-människor, icke-pk och andra som blir aggressiva.

    Jag råder ALLA att vidga sina vyer och inte alltid försöka sätta in folk i fack.

    Jag vet att det finns fler som jag, men ofta hörs de inte så mycket, just för att man bemöts så illa när man vågar säga vad man står för.

    Att vara nationalist, och tex alltid semestra i Sverige pga att man älskar sitt land, och alltid köpa svenskt och närproducerat, gynnar faktiskt miljön!
    Enligt Naturskyddsföreningen så var SD det parti som skulle satsa minst på miljön i valet 2018. Intressant att du väljer att rösta på ett sådant parti, när du värnar miljön så högt.


  • Anonym (A)
    Ursulla skrev 2020-02-18 16:00:43 följande:
    Att hela tiden förvänta sig att "alla andra" ska ändra tex sitt resmönster, utan att man själv gör det, är hyckleri. 
     
    Och ändå röstar du på det parti som förespråkar just detta, att andra länder ska göra jobbet, vi är redan så bra i Sverige.


  • Anonym (A)

    Lustigt att alla nationalister som är emot SAS reklamfilm nu helt plötsligt är klimatvurmare, snart börjar ni väl hylla Greta också...

    Hade filmen varit tvärtom, dvs visat på allt bra som finns i Skandinavien, så hade ju nationalisterna hyllat SAS. Ja, alltså så länge SAS inte nämnt invandringen förstås. "Alla" vet ju att det är invandrarnas fel att klimatet ser ut som det gör.

  • Anonym (A)
    Anonym (Carolin) skrev 2020-02-19 15:23:44 följande:
    Men vilka fördomar du har! Är du verkligen så inskränkt att du tror att exakt ALLA "Sdare" är exakt likadana och skiter i klimatet och en massa andra etiketter du vill klistra på? Du resonerar ju som en rasist!

    Jag VET att det finns människor som genuint bryr sig om klimatet och dessutom röstar SD. Jag är en av dem!

    Jag började engagera mig i miljön långt innan jag började rösta på SD. Jag slutade flyga när det fortfarande var konstigt och folk var oförstående när man skulle förklara varför man inte ville följa med till tex USA, Thailand osv.

    Jag slutade äta kött för så länge sedan att det var krångligt att beställa på restaurang för de Hade inga vegetariska rätter på menyn. Så min identitet som miljövän är långt äldre än min identitet som sd-röstare. Jag röstar på SD för att de är de enda som varit konsekventa i migrationspolitiken och vågat sett de problem den skapat långt innan alla andra partier vågat prata om det.

    Sveriges ansvarslösa migrationspolitik har skapat så mycket problem att det inte går att blunda för, och SD har tagit frågan på allvar längst av alla partier.

    Att du är så inskränkt och fördomsfull att du tror att alla människor kan stoppas i dina boxar, är ditt problem. Att inte så många som jag, som är miljövänner o röstar SD, fått komma fram i debatten, är ju kanske för att det blir så obekvämt för vänstern, de vet inte hur de ska argumentera, att det blir enklast att inte låta oss komna till tals. Men vi finns, oavsett vad du vill eller inte.
    Jag har inte sagt något om SD alls i inlägget du citerar. Menar du att alla nationalister röstar SD?

    Lugna ner dig lite och läs vad det står i stället. Men ja visst, det är ju det ni har så svårt att göra, både att läsa och lyssna. Det är ju därför ni feltolkar filmen...
  • Anonym (A)
    Anonym (H) skrev 2020-02-20 07:47:32 följande:
    Du är verkligen fullsketen med förutfattade meningar och grupperar ihop SD-väljare som om de vore en homogen grupp. Du gör debatten låg.
    Bilden jag har av nationalister har jag fått av att läsa vad nationalister skriver, både här på FL och på andra forum.
    Att nationalister helt plötsligt fått för sig att vara miljövänner är ju bara för att debatten handlar om att bojkotta SAS, som är ett flygbolag. De vill bojkotta SAS pga reklamen, men sedan vill de även skamma dom som vill flyga med SAS och drar då miljökortet.

    Att tro att andra inte fattar är ju bara patetiskt. Men jag välkomnar nästa Greta-tråd, ska bli kul att se nationalisterna på FL hylla henne...
  • Anonym (A)
    Anonym (Guckosko) skrev 2020-02-20 16:54:21 följande:
    Ok, så om ICA plötsligt började göra reklam för prostitution så skulle du fortsätta att handla hos dem?
    Ja, ICA-handlarna är ju enskilda företagare, så om ICA gör reklam på TV för prostitution, så är det inget som min ICA-handlare behöver stå bakom. Ska hen då straffas, menar du?


Svar på tråden Kommer du bojkotta SAS?