Inlägg från: Anonym (Eh?) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Eh?)

    Kommer du bojkotta SAS?

    Anonym (A) skrev 2020-02-14 19:42:12 följande:
    Jo, de flesta förstår att det just det de säger. Men de lättkränkta har ju en annan åsikt. Samma åsikt dom de som bombhotade reklambyrån i Köpenhamn som gjorde reklamfilmen, förmodar jag.

    Verkar vara rätt många som missförstod i så fall. Kanske gjorde de en reklamfilm som var lika svår att tolka som koranen? Eller var den bara så dålig?


     

  • Anonym (Eh?)
    Anonym (A) skrev 2020-02-17 11:33:48 följande:
    Använder de verkligen de orden? Nej, tror inte det.

    Det som inte är skandinaviskt är det som de pratar om i filmen. Väljer man att tolka allt som i allt i hela universum, då har man missförstått. Eller man vill kanske missförstå, för det är ju så synd om alla "Sverigevänner"...

    Kanske dags med en större storlek på offerkoftan?
    Kanske bäst att putsa upp engelskan?
    Eller vad betyder "What is truely Scandinavian?  Absolutely nothing!! NADA, Niente , There is NO such thing?

    Kunde de ha poängterat det mer än så för att folk ska fatta budskapet?
  • Anonym (Eh?)
    Anonym (A) skrev 2020-02-18 16:12:34 följande:
    Och ändå röstar du på det parti som förespråkar just detta, att andra länder ska göra jobbet, vi är redan så bra i Sverige.
    Dålig liknelse.
    Snarare om man skulle säga att alla andra länder ska göra jobbet men inte Sverige.  Då hade det fungerat att använda sig av det Ursulla skrev. 
  • Anonym (Eh?)
    Ursulla skrev 2020-02-18 16:02:09 följande:
    Att hela tiden förvänta sig att "alla andra" ska ändra tex sitt resmönster, utan att man själv gör det, är hyckleri.

    Att själv sluta flyga och att även försöka sprida budskapet till andra länder (genom tex debattartiklar på engekska och utrikespolitik) är ingen motsägelse, tvärtom. Går utmärkt att kombinera.

    Om inte ens vi i den rika världen är villiga att gå före, visa vägen och försaka bekvämligheter som utlandssemester- är det dubbelmoral om vi ska peka på hur illa andra länder beter sig.

    Du förstår väl att om alla länder bara skulle säga "spelar ingen roll vad vi gör, de andra är ju värre"- så skulle ingen förändring ske, och klimatkrisen är ett faktum.

    Oerhört fult och fegt av dig att försöka peka finger mot oss som faktiskt gör något konkret för miljön (som att sluta flyga). "Inte nyttigt att sitta hemma"- jag skrev ju tydligt att jag reste runt i Sverige, jag "sitter" alltså inte "hemma". Dessutom finns Internet nu- man kan få del av andra länders nyheter/kulturer utan att förorena miljön via flyg. Och man kan även resa med tåg ut i världen, mycket miljövänligare än flyg. Jag har även rest utomlands, men tycker att det finns mycket sevärt i Sverige så det är här jag semestrat de senaste åren.

    Vad tror du det tillför för positivt att , som du, klaga på människor som gör allt vad DE kan, för att förbättra miljön? Tycker du det vore bättre eller sämre (för miljön) om jag skulle börja flyga en massa? Om du inte tycker att en människas handlingar spelar roll, är du även emot demokratiska val? Jag menar, vad spelar en röst för roll? Samma resonemang.

    Många bäckar små. Alla kan dra sitt strå till stacken.

    Jag blir oerhört trött på människor som försöker raljera över oss miljövänner, vi som faktiskt lever som vi lär.
    Fast det brukar knappast vara SD:are som förespråkar att vi ska vara föredömen i klimatfrågorna eller hur? 

    Känns som det blivit lite ombytta roller i tråden.
  • Anonym (Eh?)
    Anonym (Alternativ) skrev 2020-02-18 19:04:39 följande:
    Ja, fast de är lika schizo på den andra sidan just nu (V, Mp, Fi). För de kan inte gärna hålla med ett stort, kommersiellt, miljöförstörande bolag, heller! :D Det är många som inte vet vilket ben de ska stå på nu. 

    Jag har varit Sd i tolv år och klimatförespråkare i nio år; de rollerna går inte alltid ihop, men det struntar jag i. För jag vet att jag har rätt på båda punkterna, och jag tänker inte sluta tro på antingen det ena eller det andra som jag tror på, för att passa in i ett färdigt åsiktspaket. Folk får ta mig som jag är.  
    Det är klart..man måste inte hålla med om allt för att rösta på ett parti (det mesta räcker gott och väl).
  • Anonym (Eh?)
    Anonym (Carolin) skrev 2020-02-19 10:54:18 följande:
    Verkar som att det är du som är bitter och svarslös när Alla de sd-are i tråden som berättat att de slutat flyga pga miljöskäl, förespråkar miljötänk istället för att förstöra miljön genom att flyga.

    Det verkar som att det är du som är faktaresistent.

    Fakta är: det är dåligt för miljön att flyga.

    Fakta är: alla borde minska sitt flygande för att förbättra vår gemensamma miljö.

    Fakta är: det är dåligt för miljön att flyga, även om man flyger med SAS.

    Förstår du dessa fakta, eller är du faktaresisrtent?

    Du kanske är klimatförnekare?

    De miljötänkande SD:arna i tråden står ju definitivt inte svarslösa, det är ju ni sd-hatare som får syntax error i er hjärna när er världsbild visar sig vara fel, när ni inte kan sätta in alla i era snäva fack "ond" eller "god".

    Kännetecknande för vänstern är att de vänder kappan efter vinden och kan kasta bort sina "ideal" hur lätt som helst- det viktiga för dem verkar vara att spy sitt hat över kloka människor som röstar på SD.

    När vänstern trodde att SD:are sket i miljön, gapade vänstern om flygskam. När det visar sig att många sd:are slutat flyga av miljöskäl, gapar samma vänstermänniskor om att de minsann ska flyga massor- med SAS. Vilket hyckleri!

    Det visar hur lite vänstern egentligen bryr sig om miljön. Det viktiga verkar alltid vara att göra tvärt emot sd:are.....
    Det finns en anledning till att det kallas det goda hatet..Solig
Svar på tråden Kommer du bojkotta SAS?