• Anonym (gg)

    Falskt anklagad och lämnad för otrohet

    zuka1 skrev 2020-02-14 23:07:19 följande:
    Jag berättade inte att jag hade flickvän gång på gång som ett svar på hennes "känslor", frågade hon hur det gick så svarade jag på det. Inte mer än så. Och anledningen till varför hon just kontaktade denna var nog för att hon var senast, och vet inte om hon kände till dem andra heller (inte för att det skulle spela någon roll om hon gjorde det). Men återigen, det har aldrig handlat om uppmärksamhet eller bekräftelse. Detta var verkligen oskyldigt. 

    Fast varför hörde ditt senaste ex av sig till ditt tidigare ex om hon inte visste om att du hade kontakt? det måste hon ju i såfall ha vetat om.

    Grejen är väl att en gång i veckan är ganska mycket. Visst kan man ha kontakt ibland med ex, men få hade känt att det kändes normalt att ens partner hade kontakt så ofta med sitt ex. 


    Någonstans känns det konstigt att du inte skulle ha förstått att det förra exet hade känslor, när hon är så pass svartsjuk nu, att hon tom vägrar rätta till sin lögn.

    Jag tror du är samma typ som mitt ex faktiskt. Han kunde tom få sexuella erbjudanden, men vägrade stå för att han fått det, han såg sig bara som vän med den tjejen som erbjöd sex, därför var det inte konstigt att de gick ut och drack öl ihop utan att jag visste något förrän långt senare. 

    Vad du nog inte tänker på är att oavsett vad du tycker så är man två i en relation som känner olika. Någon hint om att hon tycker situationen känns obekväm borde du ha fått.

  • Anonym (gg)
    zuka1 skrev 2020-02-14 23:16:22 följande:
    Hade du även tröttnat på en kille som snackar med flera tjejer (som vänner) som han aldrig haft någon sorts relation till innan? Svaret på den frågan är ja även om du inte vågat erkänna det. Och det där är just svartsjuka. Det handlar inte om ex. Det handlar oftast om motsatta könet man känner sig hotad av. Folks som skriver att dem inte är svartsjuka är dem som är just svartsjuka oftast. 
    Svartsjuka är inte en förbjuden känsla. Många vill få det att framstå som att den svartsjuka alltid är den dåliga människan i relationer, när det faktiskt ibland kan vara ett tecken på att partnern går över ens egna gränser.

    Jag pratar inte om att man ska bli svartsjuk på kollegor eller vänner. Jag pratar om den vänskapliga personens sätt att hantera svartsjukan. 
  • Anonym (gg)
    zuka1 skrev 2020-02-14 23:24:14 följande:
    Och det är inte kontrollerande beteende att din partner ska behöva berätta för dig vilka han pratar med? Lite som att du ska ha "koll på" vilka han pratar med och vad han gör?

    Jag har verkligen inga problem med att inte höra av mig eller svara till ex eller andra (inte för att jag anser att jag gör något fel), men då vill jag kunna prata om det först och kunna ta det valet själv. Vill inte ha en "Du får inte ha kontakt med henne mer!!!", utan något i stil som "Jag gillar inte att hon skriver si o så, det ger mig konstig magkänsla. Kan du snälla minska kontakten?" eller något sånt. Då hade jag slutat med det. Jag hade aldrig valt någon annan före min flickvän.
    Du tänker precis som mitt ex faktiskt. Nästan så jag tror du är han :)

    grejen är väl att varför ska man behöva säga det? Hon har säkert försökt prata med dig om vissa saker, och inte känt att du lyssnar, det ska mycket till för att man helt ska bryta kontakten med någon.

    Nu kan det ju vara så att hon bara behöver tid att tänka igenom saker och faktiskt hör av sig senare.

    Du tänker på saker som du tycker av princip ska vara på ett sätt, men man är två i en relation. Att så många inte håller med dig beror inte på att du är man, det beror på att många inte tycker ditt sätt att hantera ex är normen. Det betyder inte att det är fel, om du är med en person som tänker som du. Bara att många inte gör det. Du kommer få liknande problem i de flesta relationer du har om du bara ser detta från den synvinkel du valt.
  • Anonym (gg)
    Tecum skrev 2020-02-15 12:20:04 följande:
    Jag får intrycket att TS inte begrep att exet hade känslor kvar. Kanske var han naiv och socialt okänslig just på den punkten. Men som man kan jag också se det som svårt att förstå när och om kvinnor har känslor för mig, jag tar liksom för givet att de inte har det då jag inte ser mig som något särskilt kap.

    Bägge har ett ansvar i en relation, flickvännen borde markerat att hon inte var bekväm med kontakten
    Egentligen ser jag som självklart att man avslutat med ex när jag startar en relation. Det är nog mer en norm än tvärtom. Snarare att ts borde ha markerat från start att det är den sortens person han är, och att om hon ska ha en relation med honomfår hon acceptera det. öppna kort.
  • Anonym (gg)
    Anonym (Isvatten) skrev 2020-02-15 17:19:54 följande:
    Men snälla, alla är inte fem år gamla och beter sig så.

    Jag har tre ex på sociala media, vi firar ibland födelsedagar ihop och vi var båda på mitt ex bröllop med nya kvinnan han hittade.

    Det är inget konstigt att vara vän med någon som man levt med och delat minnen med i flera år om man inte hatar varandra när man gör slut. En partner som inte kan hantera det hade jag funnit enormt osäker och osexig.

    De hade säkert fått spunk över att jag jobbar med 50 potentiella ligg och dessutom åker på tjänsteresa ensam med några av dem.

    Men om er man vore bi- skulle han inte få ha några vänner alls då eller? Drömmer
    Det låter ju friskt... Obestämd
    Är väl skillnad på vänner av motsatt kön och ex. Kanske inte för dig, men för de flesta andra. 
  • Anonym (gg)
    Anonym (|) skrev 2020-02-16 02:57:31 följande:

    Har inte läst allt men rubriken påminde mig om en person som bröt kontakt med mig på grund av liknande, falska anklagelser. Efter ett halvår berättade jag om relationen för en professionell som sa "han är narcissist". Läste på om NPD och ja, allt stämde. De kommer in i ens liv för att lämna på ett sätt som lämnar en ångerfylld och förvirrad, ofta påhittade anklagelser som får dem att se ut som offer för de vill att man ska böna och be dem om att stanna, lyssna, förlåta, förstå, förklara. 


    Alla som lämnar och bryter kontakten är naturligtvis inte narcissister. Det kan lika gärna vara den som är lämnad som är narcissist om vi bara ser till den här lilla delen av historien. 

    Det är mycket större chans att hon är sårad pga lögner och har panik. Hon känner nog "ingen rök utan eld" typ. Varför skulle hans andra ex hitta på en sådan sak, det är så pass onormalt i sig att hon såklart tror mer på henne.
  • Anonym (gg)
    Tecum skrev 2020-02-16 12:06:05 följande:
    Varför är det onormalt att ett ex med känslor kvar ljuger, det är väl snarare troligt om hon ser sin lögn som ett sätt att öka chansen att få honom tillbaka?
    På FL vimlar det av inlägg om knäppa ex av bägge kön som terroriserar sin före detta på olika sätt och gör allt för att sabotera det nya förhållandet.
    Bara för "det vimlar" av dem så betyder det inte att det är normalt.
  • Anonym (gg)
    Tecum skrev 2020-02-16 12:46:47 följande:
    Nej men det är tydligen vanligt förekommande, därför är det konstigt att flickvänner tror blint på exet.
    Tänker att det nog finns mer till historien som vi inte läser här. Hennes tillit till honom var redan förstörd av någon anledning.
  • Anonym (gg)
    Anonym (|) skrev 2020-02-17 01:07:38 följande:

    Om någon lämnar en person och innan den lämnar säger "det är ditt fel att jag går! Om du inte hade gjort DET DÄR hade jag aldrig gått! Jag vill inte ha dig! Det är ditt fel"
    Jag har tänkt på det där och visst, ibland kommer man på ursäkter... Typ "vi passar inte. Du gör sådär och jag gillar det inte" 


    Men då ljuger man ju ändå.


    När någon anklagar (och vet att det är falskt) och sedan lämnar... Varningsklockor.


    Som sagt, jag har inte läst allt. Jag skrev det bara utifall att. Önskar jag visste om NPD innan jag råkade ut för ngn med starka drag av störningen


    Hur ska hon veta att det är falskt, när ts inte varit ärlig om kontakten med exet?

    Därmed skulle det lika gärna kunna vara han som är narcissist.
  • Anonym (gg)
    Anonym (|) skrev 2020-02-17 05:16:56 följande:
    Anonym (|) skrev 2020-02-16 02:57:31 följande:

    Har inte läst allt men rubriken påminde mig om 




    Du kanske ska kolla fakta innan du säger en sådan sak då.

    Jag tror ingen av dem är narcissister.

    Har själv lämnat en relation på samma sätt. Då var det verkligen för jag älskade honom för mycket för att lita på mig själv när det gällde att ta honom tillbaka, men mentalt gjorde han mig illa hela tiden, och jag visste att det inte skulle gå att lösa. Detta eftersom vi försökt i en himla massa år, haft ett långt uppehåll, försökt igen utan att han var nöjd med hur jag var. 

    Sedan försvann han i några veckor, kom tillbaka och tyckte jag skulle fortfarande finnas där. Vilket jag inte ville längre. Såg det som enda sättet att komma ur en av och på relation som fick mig att känna mig som den sista kvinnan på jorden för honom.
  • Anonym (gg)
    Anonym (|) skrev 2020-02-18 23:04:28 följande:
    Ska jag kolla fakta innan jag skriver att jag inte har fakta?
    De finns i tråden.
  • Anonym (gg)
    Anonym (|) skrev 2020-02-19 01:07:57 följande:
    Men om jag skriver att jag inte vet, ska jag veta då? Jag skrev ju att jag inte har läst. Ska jag läsa innan jag skriver att jag inte har läst? Haha
    Jag skrev ju att jag inte har läst för att jag inte hade läst

    Det du menar är att jag ska låta bli att kommentera om jag inte har läst. Och det tänker jag inte göra. NPD är sjukt och förstör liv. Rubriken påminde mig om det så jag tänkte att det kan vara bra att informera vem som helst som inte vet att det kan vara npd om man bli anklagad på falska grunder och sedan lämnad. 
    Nej, du skriver förstås vad du vill.Men det är en ganska allvarlig sak att påstå i det verkliga livet.
Svar på tråden Falskt anklagad och lämnad för otrohet