Inlägg från: Tow2Mater |Visa alla inlägg
  • Tow2Mater

    Är skolavslutningen jätteviktig i förskoleklass?

    Fröken W skrev 2020-02-17 15:19:53 följande:
    Skrev som sagt att det var lite o.t men eftersom andra inte tyckte det var några som helst problem så ville jag ge en annan bild för att förklara att det inte är att bara strunta i för att det inte är viktigt ur ens egen synvinkel. Och eftersom ts frågade om det var viktigt att vara med på avslutningen och bara fick svar i stil med ?det är inte alls viktigt? så ville jag vidga de tankarna för ts.

    Jag har jobbat som lärare i 6 år så har också varit med några år och sett det från den sidan och jag tycker det är supertrist om det är någon elev som saknas på avslutningarna och får också höra elever vara ledsna över att de missar avslutningen. Även om de såklart samtidigt kan vara glada över att få åka på semester/hälsa på släktingar också. Med det sagt så skulle jag som lärare inte neka en ledighetsansökan avseende skolavslutningsdag. Men tycker ändå inte att det är ok att strunta i om man fått avslag på ansökan och åka ändå. Som att visa, svart på vitt, att skolan inte är viktig.
    Fel, det ska ses som att av alla andra skoldagar på året som ju prioriterats, har man EN dag som man anser har något ännu viktigare som nu måste prioriteras i familjens liv.
Svar på tråden Är skolavslutningen jätteviktig i förskoleklass?