Inlägg från: Anonym (Mamma) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Mamma)

    Förskolan låter mitt barn sova

    Har du pratat med rektor? Det förstör onekligen hela er vardag hemma om de låter barnet sova, å andra sidan så måste barnet bli otroligt svårhanterligt om det hålls vaken.

    Hur gammal är dottern förresten?

  • Anonym (Mamma)
    Anonymm20 skrev 2020-02-17 21:07:55 följande:
    Leksand går dock inte att jämföra med förskolan. Dessutom är ni väl knappast på Leksand från 8.30-15/16...
    Jaha, god dag yxskaft....
  • Anonym (Mamma)
    Anonym (Upprörd) skrev 2020-02-18 13:31:30 följande:
    Inte än, trodde faktiskt inte det skulle behövas. Hon är fem och behöver inte hållas vaken, det räcker att de inte lägger henne.
    Vid fem års ålder kan man tycka att dagsömnen är ute ur bilden för länge sedan. Jag förstår om ni får problem med nätterna.

    Vad sa pedagogerna om dina invändningar? Förstår de att det förstör era rutiner? Vad har de för orsak att låta henne sova? Sover fler barn??

    När tycker du barnet ska lägga sig förresten? Är det inte så att det är tidiga uppstigningar som är problemet snarare än läggningstiden? Tycker det låter som en normal tid annars att lägga henne.
  • Anonym (Mamma)
    Anonymm20 skrev 2020-02-18 14:28:37 följande:
    Ett barn som vaknar 04-04.30 behöver då vanligen aova en lite stund på förskolan. Så knappast förskolan som förstör era rutiner. Det är din dotters tidiga morgon om ställer till et.
    Och hur förmår du ett barn att sova längre på morgonen? Oavsett läggningstid eller dagsömn eftersom det tydligen inte gör någon skillnad?
  • Anonym (Mamma)
    Anonym (Upprörd) skrev 2020-02-18 14:35:20 följande:
    Det beror på vem jag pratar med, ens vägrade acceptera det jag säger medan andra nickade och påstod sig hålla med, men blev ändå ingen skillnad.

    Jag vet inte om fler sover, men har inte fått det intrycket.

    Vi har gjort oändliga försök att få henne att sova längre, men det hjälper inte. Läkare har varit inblandad också.

    De tidiga mornarna verkar inte bekymra henne dock.
    Det här kräver fler frågor känns det som, särskilt om hon skulle vara enda barnet, det låter inte normalt, så det kan ju vara så att läkare behövs (vilken jag såg att ni redan pratat med förresten). Och jag menar naturligtvis också vidare frågor till personalen om varför de gör detta. Jag tänker att den enda orsaken att de låter henne sova måste vara att hon blir helt utmattad annars.
  • Anonym (Mamma)
    Anonymm20 skrev 2020-02-18 15:11:03 följande:
    Det går gebom träning, men det kan ta några veckor. Och man kan inte avbryta efter någon dag/vecka.
    Ja men HUR? Kan du beskriva på ett ungefär?
  • Anonym (Mamma)
    Anonymm20 skrev 2020-02-18 15:59:50 följande:
    När hon vakar vid 04 s0 tänder du inga lampor, pratar inte och nattar henne igen. Och ni lägger henne inte vid 19-tiden.
    Det låter som en bra teori iaf, på ett barn som är fem borde det funka, om man inte ger upp!
  • Anonym (Mamma)
    Anonym (Upprörd) skrev 2020-02-18 16:20:17 följande:
    Det gör det tyvärr inte.
    Som personen som tipsade om detta sa måste man ge det flera veckor innan man ser resultat. Även om hon kanske inte sover så bör hon hållas kvar i sängen/sovrumet och förstå att det åtminstone är natt för resten av familjen som inte får störas.
    Anonym (Upprörd) skrev 2020-02-18 16:20:57 följande:
    Genom att låta henne sova så hon inte kan somna på kvällen såklart.
    Tänker du att hon ska sova ännu tidigare?? Tyckte du skrev att hon lägger sig runt kl 19, eller något senare. Har hon alltid haft svårt att somna eller sover för kort om morgonen?
  • Anonym (Mamma)
    Anonym (Upprörd) skrev 2020-02-18 16:45:14 följande:
    Vi har försökt betydligt längre än så, hon har vaknat runt fyra sen hon var nyfödd, fem är absoluta rekordet och rena rama sovmorgonen.

    Nej, men när de låter henne sova på förskolan är hon vaken till midnatt och går sen upp runt fyra igen ändå. Hon har aldrig haft svårt att somna innan, tvärtom.
    Och du har förklarat detta för personalen? Men prata med rektor också som sagt. Tyvärr kan det mycket väl vara så att hon måste sova på dagen för att orka med en lång dag på fsk, det kanske inte finns någon lösning så som er situation ser ut just nu.

    Det jag funderar på är om någon av er föräldrar kan arbeta mindre, 75 %, så hon slipper ha så långa dagar? Då kanske hon orkar mer dagtid och inte behöver sova, och sedan lägger sig i normal tid.
Svar på tråden Förskolan låter mitt barn sova