• louisa83

    Förskolan låter mitt barn sova

    Jag tycker att man ska lyssna lite på förskollärarna i det här fallet faktiskt. Om de säger att barnet behöver sova så är det nog så. Och det är inte sjysst mot barnet heller att försöka hålla det vaket om det är trött heller. Min mamma var förskollärare i många år, och hon sa att de ofta hade problem med föräldrar som sa att deras barn absolut inte fick sova på förskolan. Men barnen blev trötta och personalen såg att de egentligen behövde sömn, de kände att det nästan var tortyr mot barnet om man nu kan kalla det så. Barnen blev gnälliga och ledsna och det var inte alls bra för barnen. Så det första som jag tycker att man ska fråga sig som förälder är: är jag säker på att mitt barn klarar av en hel dag på förskolan utan sömn?

    Mina barn är snart 4 och sover runt en och en halv timme på förskolan. Sen är de uppe till typ 10. Ibland lägger vi oss samtidigt. Det är sent men jag ser det som en chans att få vara med mina barn lite mer på vardagarna, då jag jobbar långa dagar. Och de är glada och pigga eftersom de har sovit på dagen.

    Om dock ett barn som sovit på dagen inte kan sova hemma förrän klockan 12 på natten eller efter det, ja då är det nog det bästa att det inte sover på dagen, eller kortar ner sovtiden.

    Det viktigaste är att man tar hänsyn till det enskilda barnets bästa och inte går och tittar på vad alla andra barn gör eller klarar av. Alla barn är olika. Och det är bra om man inte hela tiden har inställningen att förskolepersonalen ljuger.

  • louisa83
    Anonym (Upprörd) skrev 2020-02-18 14:30:51 följande:

    Hon har gått på förskolan länge utan problem och har aldrig sovit där innan det här, så nej hon behöver inte sova. Hon är hyper hela dagen.

    Det är deras beslut att låta henne sova som förstört.


    Men om hon inte alls var trött innan, hur kunde de få henne att sova i första taget? Det är ju inget man kan tvinga nån till, man måste ju vara trött för att kunna somna.

    Men om du nu är så säker på att hon inte behöver sova så är det väl bara att vara tydlig med att barnet inte får sova på förskolan. Och säga nåt i stil med att det är för barnets bästa.
Svar på tråden Förskolan låter mitt barn sova