• elmadumle

    Luftburen allergi finns inte

    Det vore ju bra om de frågade oss som är allergiska, jordnötter är visst lufspridet, fråga de som får allvarliga reaktioner av att sitta bredvid någon som äter jordnötter. 
    Här hemma råder jordnöstförbud då jag reagerar på det. 

  • elmadumle
    Glinda från Oz skrev 2020-02-18 11:44:37 följande:

    Jag har läst om det förut och det är helt logiskt skulle det vara luftburet skulle en jordnötsallergisk person inte kunna gå in i en vanlig mataffär. 


    Jag har då aldrig sett jordnötter som inte är förpackade, då skyddar ju påsen. 
  • elmadumle
    Anonym (allergi) skrev 2020-02-18 14:17:58 följande:
    Så hon åker aldrig buss eller tåg, går aldrig in i en mataffär, äter aldrig på restaurang?
    Vi måste ju också leva, men man får ju se till att alltid ha mediciner med sig, och försöka så gott det går att undvika. En restaurang som har jordnötter stående framme skulle jag lämna direkt, har dock aldrig stött på det. 
  • elmadumle
    Anonym (allergi) skrev 2020-02-18 14:31:00 följande:
    Fast det är ju just detta som är problemet med att många allergiker går runt och tror att de blir dödligt sjuka av jordnötter i närheten. Därför är det viktigt att att utrota den här myten.
    Det är ingen myt, nej. Vi finns som blir dödligt sjuka av jordnötter i närheten. Eller vad kallar du anafylatisk chock där en akutspruta behövs och ambulans till akuten? Nej visst ja, det är ju bara en myt.... bara för att det inte drabbat dig så finns det inte, eller? 
  • elmadumle
    Anonym (allergi) skrev 2020-02-20 17:21:03 följande:
    Ok och hur lever du? Går du aldrig in i en mataffär, går på restaurang, aldrig åker kollektivt?
    Självklart gör jag det, men är vaksam på omgivningen och har alltid Betapred och spruta med, var jag än är. Eller, en restaurang som har nötter framme äter jag inte på, varför måste det ätas nötter överallt?
Svar på tråden Luftburen allergi finns inte