Inlägg från: Anonym (teknator) |Visa alla inlägg
  • Anonym (teknator)

    Luftburen allergi finns inte

    Om man som jag är medlem i en allergigrupp för jordnötsallergiker så är de nu väldigt ledsna och upprörda då de redan har svårt att bli tagna på allvar, även av sina egna släktingar.

    Flera har barn som fått åka ambulans med anafylaxireaktioner på grund av respektlösa människor i omgivningen som tror sig veta att de kan "utmana" allergin bara lite grann, "det kan ju inte vara så farligt som hon säger, det har säkert växt bort"?

    Och nu har alla dessa outbildade virrpannor som inte ens begriper hur olika stark allergi kan vara fått vatten på sin kvarn efter reportage i TV4 mm. Ni kan tro att föräldrar har skrivit arga och upprörda brev till dem om detta! Flera av dem beskriver också i gruppen vilka tester deras barn har fått göra och i några fall så har man inte haft någon annan förklaring än luftburen allergi.

    Så detta är definitivt inget som alla läkare idag är eniga om.

    Jag anser att man bör använda sig av försiktighetsprincipen, för det gör inte ont på mig att inte få äta jordnötter, det är inget jag MÅSTE göra på flygplan eller i skolan. Varje anafylaktisk chock medför en liten risk att dö även om man får i sig en adrenalinpenna i tid, och nu har dessutom en av penn-tillverkarna haft jätteproblem med att injektorn i ett fåtal fall inte löser ut ordentligt.

    Jag ser ingen anledning att tvinga jordnötsallergiker att leva i ångest mer än nödvändigt så jag var helt okej med att inte vifta jordnötspåsar omkring mig offentligt även innan jag själv blev (lindrigt) jordnötsallergisk.

  • Anonym (teknator)
    Anonym (allergi) skrev 2020-02-18 19:43:08 följande:
    Hur många av de barnen har gjort en riktig provokation under medicinsk övervakning där man testar allergin steg för steg?

    Och där allergin då löst ut redan av nötter i rummet?
    Rätt många har provokationstestats men det är bara ett fåtal som har reagerat luftburet. Men gå med i gruppen så får du väl själv avgöra vad du tycker låter rimligt.
Svar på tråden Luftburen allergi finns inte