Inlägg från: Citronängel |Visa alla inlägg
  • Citronängel

    Ärligt, långa dagar förskolan

    Finns inget generellt svar som funkar för alla.

    Det beror på hur barnet är, hur förskolan är, hur barnet utvecklats och hur barnet trivs och hur mycket intryck barnet klarar. Detta kan variera mycket bland småbarn.

    Jag vet 1,5 åringar som klarar det fint. Men själv har jag en 2,5 åring, som inte orkar långa dagar (mer än 6 timmar) blir trött av intrycken efter de timmarna. Kan tillägga att barngruppen är ca 18 barn, blandade åldrar. Har provat långa dagar, men vi valde att dra ner på timmarna sen.

    Går nu 5 timmar/dag. Jag har valt att studera på distans under denna tid nu, så att hen ska slippa de långa dagarna. Men hade hen orkat långa dar (som vissa barn gör) så hade vi ökat timmarna. Vår ekonomi och billiga boende gör att vi kan välja att prioritera så. Har inte dyra lån, villa eller ens en bil som måste betalas varje månad. Sådant förstår jag kan göra att man inte har nåt val.

    Det finns inget rätt eller fel. Det dåliga samvetet blir man ändå aldrig av med, hur "rätt" man än gör. Alla vill ju bara sitt barns bästa liksom.

    Mitt tips är att ni testar att låta ert barn vara där de timmarna ni jobbar plus restiden.

    OM det inte skulle funka, ja då får ni prova olika alternativ att dra ner på tiden senare om inget annat skulle funka. Testa och se hur det går, prata med pedagogerna. Lycka till !!!

Svar på tråden Ärligt, långa dagar förskolan