Inlägg från: Anonym (Funderingar) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Funderingar)

    Status bland mammorna att få en flicka?

    Jag upplever att det är ?status? bland gravida mammor att vänta en flicka. Väntar man sin andra eller tredje pojke är det inte alls så häftigt, medan att få två flickor eller triss i tjejer är lite ?coolt? och något man är stolt över. Varför är det egentligen så?

    Misstänker att det kommer dyka upp en del svar om att ?Närå, så är det inte? av såna som förnekar kön, men som gravid med mitt fjärde barn känner jag att det varit på det här sättet varje gång jag varit gravid och kommit i kontakt med andra gravida. Det sägs naturligtvis inte rakt ut utan går mer att läsa in bland alla kommentarer om ?åh, en liten flicka? medan samma sak aldrig sägs om det är en pojke.

    Upplever ni som varit/är gravida att det är på detta sätt också?

  • Svar på tråden Status bland mammorna att få en flicka?
  • Anonym (Funderingar)
    Anonym (Tvärtom) skrev 2020-02-24 09:38:09 följande:

    Jag upplever det som tvärtom, coolt att få pojkar men inte coolt att få flickor.


    Jaså?
  • Anonym (Funderingar)
    IceKitten skrev 2020-02-24 09:28:12 följande:

    Nej. Jag upplever att vissa personer verkar föredra att få en flicka medan andra fördrar en pojke. Däremot verkar det vara ganska konsekvent att det bästa är typ få en av varje. Så om du har en pojke sedan tidigare så kommer folk säga "åhh, nu hoppas du väl på en tjej!" Och tvärtom...


    Iofs, har man bara två barn så är det nog så. Men med trean så lovar jag dig att man märker att det är annorlunda.
  • Anonym (Funderingar)
    Anonym (Håller med!) skrev 2020-02-24 08:36:24 följande:

    Jag fick först 2 pojkar och när jag väntade tredje barnet så sa många att nu kommer flickan eller den här gången MÅSTE det bli en flicka. Jag själv var övertygad om att det var en tredje pojke. Det blev en flicka och jag blev nästan sur för att alla dessa som sa sig veta att det var en flicka hade rätt Det var nästan som om dom tyckte det skulle vara skittråkigt med en pojke till. Även när jag väntade andra pojken fick jag den känslan.


    Min första var en pojke och andra en flicka. Trean blev en pojke. Alltså varannan... efter det märkte jag att jag blev sedd som ?pojkmamman som har en flicka också? typ. Alltså som att hon var undantaget. Tror att många fler hade tyckt att det var speciellt om trean varit en flicka, trots att vi redan hade en. Nu väntar jag fyran och vi har inte tagit reda på könet, men de flesta hoppas nu på en flicka.
  • Anonym (Funderingar)
    Anonym (Lia) skrev 2020-02-24 15:36:07 följande:

    Nej du missförstår, det är inte på individnivå utan på gruppnivå. Det handlar inte om din personliga status. Det är precis som med utseende, en person som ser bra ut har generellt högre status än någon som ser sämre ut. Det är odiskutabelt så. (Och sen väger såklart en massa andra faktorer/statusmarkörer in också...) Mödrar har högre status (på gruppnivå) än barnfria äldre kvinnor. Det är inte en moralisk fråga och har inget med just dina eller mina personliga preferenser att göra. Det är liksom ingen idé att förneka hur samhället ser ut.


    Väldigt vettiga inlägg från dig i tråden tycker jag, håller med om varenda ett.
Svar på tråden Status bland mammorna att få en flicka?