Inlägg från: Anonym (Struktur) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Struktur)

    Hur mycket umgås och leka aktivt med barnet?

    Hemma med 2 åring som börjar fsk i höst. Börjar alltid morgonen med att läsa 2-3 böcker och sen leka med bilar i ungefär en timme innan frukost. Försöker sen styra upp dagarna så vi alltid gör ngt på fm, typ badhus, skogspromenad, mata fåglar, 4h park, och ÖF på fredagar. Sen lunch och sova. Vid 2 tiden kommer syskonen hem från skolan och vi brukar vara ute på tomten eller gå ut och gå en stund på em. Ibland åka o handla eller bara gå i ett köpcentrum.

    Förövrigt inne sånt vi gör varje dag kan vara att måla och rita, bada badkar och leka med vattenleksaker, köra bilar, tågbana, bilbana, jaga runt på bobbycars (åker varsin), leka att vi lagar mat, busa i lektältet mm mm.

    Senare på em leker sonen med syskonen ett tag och jag lagar mat. Maken kommer hem, leker en stund med sonen (sparkar boll, kör bilar) och sen de sista 1-2 timmarna på kvällen flyter sonen runt och grejar själv eller sitter med oss i soffan med nån leksak.

    Självklart fnular han för sig själv en del under övriga dagen också, som när jag tvättar/plockar undan etc.

    Sen har vi ibland dagar då tiden bara försvinner, dagar då han är trött o grinig för han sovit dåligt och vi bara är inne och tar det lugnt.

Svar på tråden Hur mycket umgås och leka aktivt med barnet?