• Tor 2 jul 2020 23:21
  42979 visningar
  3231 svar
  3231
  42979

  Letrozol, PCO

  amandakollb skrev 2020-07-02 21:36:47 följande:

  Ja de hade ändå varit skönt att veta! Kanske får fråga min läkare nästa gång i augusti om det..

  Nej detta var till min vårdcentral jag ringde, har två kompisar som precis blivit gravida efter flera års försök och de hade upptäckt problem med sköldkörteln så jag gick in och kollade på symtom och kände igen mig på ganska många så ringde och berättade om det och hoppas nu på att kunna utesluta de iaf


  Men åh! Det ska väl vara en av de grejerna man kollar under en utredning! Tråkigt om det skulle visa sig att du har bekymmer med det och de inte tagit prover för det innan. Men bra att du tar tag i det, hoppas det går bra!
 • Tor 2 jul 2020 23:37
  akalei skrev 2020-07-02 21:53:13 följande:

  Utöver oregelbunden mens, högt amh och pärlbanden så har jag även en del acne s9m jag nu insett antagligen är pga PCOS.

  Hur hänger det du skrev om stress ihop med PCOS? Typ att man är känsligare för stress eller hur menar du?

  Ibland funderar jag på om jag är tröttare än andra vilket skulle kunna va pga PCOS? Men det är ju svårt att mäta och jämföra och bara spekulation...


  Har läst en hel på nätet om att PCOs-kvinnor lättare drabbas av ångest, depression och stressrelaterade problem. Har nåt att göra med hormoner och nivåer av ämnen i blodet som höjs/sänks och har även läst att PCOs-symptom kan förvärras eller till och med utlösas av stress. Sen tar jag infon med en nypa salt men en uns sanning tror jag absolut finns.

  Hade också väldiga problem med acne i tonåren och även en del i vuxen ålder, vilket troligtvis berodde på min höga testosteronhalt. Började på p-piller när jag var 17 och tyckte att det blev lite bättre. Trötthet tror jag absolut kan vara kopplat till din PCOs, det har jag också läst lite grann om. Jag känner samma men har alltid tänkt att jag har varit lite lat, liksom älskat att hänga hemma i soffan ;) Sen sockerberoendet och massa andra kolhydrater har inte hjälpt, blodsockret har åkt berg-och dalbana och då är det inte lätt att hålla sig pigg och alert, glad och trevlig.

  Det jobbigaste symptomen jag fått i vuxen ålder, som jag inte skrev i förra inlägget, är svettningar. Svettas mycket året om men särskilt på sommaren. Har också ofta vallningar. Man blir knäpp alltså, det påverkar en så mycket.

  Så för mig har ju diagnosen gett mig en insikt och förståelse för hur jag är och hur jag fungerar. Och varför. Det är viktigt att känna sig själv och det har hjälpt mig att göra det genom att få diagnosen och läst mer om det. Det önskar jag alla er andra också. Så för allt i världen, se till att ni får ordentliga utredningar med VUL och blodprov och samtal där ni går igenom kroppsliga och mentala bekymmer som kan kopplas <3
 • Tor 2 jul 2020 23:47
  JesFon skrev 2020-07-02 18:54:22 följande:

  Spännande! Återkom gärna med vilka värden de testar.

  En generell fråga till er alla då ni verkar vara väldigt pålästa och mer insatta i detta än mig då jag aldrig tidigare satt mig in i det :s vad är igentligen skillnaden mellan pco och pcos?


  Det finns massa information om PCOs och PCO på nätet, det är bara att söka. Länkar några sidor här:

  1177: www.1177.se/Skane/sjukdomar--besvar/konsorgan/livmoder-och-aggstockar/polycystiskt-ovarialsyndrom--pcos/

  Medicinsk informationssida: janusinfo.se/behandling/expertgruppsutlatanden/kvinnosjukdomarochforlossning/kvinnosjukdomarochforlossning/riktlinjerforutredningochbehandlingavhirsutismochpolycystisktovariesyndrompcos.5.6081a39c160e9b387319a3.html

  En "hobbysida" där vårdpersonal samlat info: www.pco-pcos.se/

  Kort och gott behöver man påvisa fler symptom (kliniska eller biokemiska) än pärlband kring äggstockarna för att få diagnosen PCOs. Exempelvis högt testosteron, gles eller utebliven mens, ökad behåring, lätt att gå upp i vikt, sköldkörtel-problem, minskad sexlust, depression etc etc.

  En ordentlig utredning görs genom VUL, blodprover och samtal om hur patientens fysiska och psykiska symptom ser ut. Tillsammans får läkaren då en helhetsbild som man kan lägga ihop i ett pussel som kanske resulterar i PCOs, eller kanske PCO.
 • Tis 7 jul 2020 19:11
  amandakollb skrev 2020-07-07 17:25:36 följande:

  hur mår alla? :) någon uppdatering från nån? 


  Hej! Jag mår bra och ingen mens ännu :) 8 dagar kvar tills jag startar med Primolut-Nor om den dröjer så länge. Har gått på Metformin en vecka nu och biverkningarna har inte varit lika jobbiga denna gång. Lite kass i magen första dagarna men sen helt lugnt.

  Hur mår du? När var det BIM för dig?
 • Ons 8 jul 2020 18:39
  amandakollb skrev 2020-07-08 08:45:57 följande:

  hejhej :) vad skönt att biverkningarna inte varit lika jobbiga! om mensen inte kommer om 8 dagar, visst blir det er plan B som ni kör igång med då? :)

  jag mår okej, känner mig nedstämd, tempen sjönk idag så börjar ställa in mig på att det inte blev något denna gång heller. bim är på fredag! 


  Yes, plan B som i så fall innebär Primolut-Nor i 10 dagar och direkt starta med Menopur när mensen kommer, på cd 1. Enligt min stimuleringsplan ska jag ta sprutor i 8 dagar och sen ha VUL på cd 9. Håller tummarna för att allt rullar på nu :)

  Men visst kan tempen sjunka något även om man är gravid? När slutade du med Lutinus?

  Har du fått svar på din 'hälsokontroll' och dina prover?
 • Ons 8 jul 2020 21:04
  Zamaso1 skrev 2020-07-08 12:35:43 följande:

  Hej alla! Har varit lite off från detta sedan mitt missfall för en månad sen, skrapades för exakt 4 veckor sedan och nu haft någon konstig känsla ikroppen som resulterade i ett gravtest idag, som blev positivt? Vad tror ni? Hur stor e chansen att det är nått nytt redan eller att det e hcg nivåer från förra graviditeten?


  Beklagar det du gått igenom men du är välkommen tillbaka här. Vi fortsätter kämpa här i tråden!

  Har man inte tagit prover och kollat att HCG går ner som det ska efter skrapningen? Tänker som de andra också skrivit att det kan vara eftersläpning på HCG. Men har iofs läst många som snabbt blir gravida efter missfall också, liksom som att kroppen kommer igång av sig själv...så vem vet? Men som sagt, hade kanske varit sunt att ta ett prov för att se hur dina HCG nivåer ligger? Är det någon uppföljning efter missfallet där du kan fråga efter det?
 • Tor 9 jul 2020 16:48
  Russin112 skrev 2020-07-08 23:07:40 följande:

  Hej! Skönt att höra att du mår lite bättre!

  Jag blöder än (har därför inte haft sex) och är nu på fredag 4 veckor efter mitt missfall och plussar fortfarande på gravtest så tyvärr kan de fortfarande vara hcg kvar :/


  Låter väldigt jobbigt att behöva blöda så länge. Är det liksom förskt blod varje dag och är det normalt efter missfall? Har du varit på någon uppföljning? Hur är mående nu några veckor efter?
 • Tor 9 jul 2020 16:50
  Zamaso1 skrev 2020-07-09 13:34:57 följande:

  Svårt att få bra bilder. Men tycker du att du ser någon skillnad ?


  Vad jag har läst så tror jag inte graviditetstest kan öka i styrka mer än när HCG faktiskt ökar. Så kanske är det sant ändå? Jag ser en liten skillnad på bilderna, men tänker att bakgrunden är olika och då blir färgerna på stickan annorlunda (för ögat alltså).
 • Fre 10 jul 2020 11:53
  amandakollb skrev 2020-07-10 06:50:54 följande:

  Jag kan inte fatta att jag skriver detta, men jag tror jag precis plussade!!! Skakar och kan typ inte ta in det. Har dubbelkollat på testet hundra gånger då jag är rädd att strecket ska försvinna. Men visst ser ni också? Tror ni det är normal styrka på testet? Så orolig nu att nåt ska hända!


  Men wow! Det är solklart positivt! Den där luriga tempen alltså, haha. Grattis! :D Fortsätt testa om du känner för det men för allt i världen, NJUUUT! Du upplever ju nu det som alla i den här tråden längtar/längtat efter <3 Så glad för din skull!
 • Fre 10 jul 2020 12:21
  amandakollb skrev 2020-07-10 12:12:05 följande:

  åh tack<3  jaaaa jag ska verkligen försöka njuta!! får försöka ta till mig det någon annan skrev nån gång, man får tänka att man väntar barn och inte missfall och det tycker jag är så bra sagt! 

  tack fina! åh jag hoppas så innerligt att ni också kommer få uppleva plusset snart! jag hänger kvar i tråden då jag vill fortsätta följa er :) 


  Ja, häng kvar i tråden! Vi vill ju fortsätta följa DIG! Med alla (eller inga?) symptom, besök hos läkaren å allt!

  Hur tog sambon det?
Svar på tråden Letrozol, PCO
Logga in
Bli medlem
Medlemsregistreringen är tillsvidare avstängd mellan 00:00 och 07:00. Vänligen återkom senare.