Inlägg från: Russin112 |Visa alla inlägg
 • Russin112

  Letrozol, PCO

  Zamaso1 skrev 2020-07-26 11:24:42 följande:

  Jadu jag vet inte.. har inte testat nått mer men nu e de strax över 6 veckor sedan Jag var inne o skrapades men mensen har fortfarande inte kommit, o gått i lite mer än en vecka nu med lite molande värk så ska väl kolla en gång till idag eller imorgon bitti och syns det inget så ska ja ringa kliniken imorgon för att få en koll bara hur allt ser ut. :)


  Okej. Man tycker ju att de borde gå ner fortare när man skrapar...

  hur gick de idag? Var de positivt? :D
 • Russin112
  MiniNin skrev 2020-07-27 18:28:18 följande:

  Men åh, vad skönt att höra :) Då kör du igång igen på onsdag redan! Då får vi se när du får cd 1. Visst kom din mens ibland innan du avslutat Provera-kuren?

  Hur ser planen ut annars framöver? Blir det trippel igen?


  Ja men visst, hade dock räknat lite tokigt, borde ha börjat i måndags så fick börja idag. Har dock än mörka/blodiga flytningar... japp brukar lomma dag 8-9 :) men får se hur de blir nu när jag har blödigt så länge innan.

  Trippeldos igen och fortsätta som innan :)

  Om de funkar för oss båda nu borde du ha ägglossning När min mens kommer om jag tänker rätt? :)
 • Russin112
  amandakollb skrev 2020-07-28 09:26:54 följande:

  Känns helt sjukt, vågar inte tro att det är något där inne! Är så orolig att det avstannat eller att det inte är något foster alls (ofostrig graviditet?) :(

  då kommer jag va i V8, 7+3 så man borde verkligen kunna se något om det är något levande där inne..

  Hur gick det med sprutan igår? :)) Gjorde de ont?


  Förstår att du är orolig men de jag tyckte var lite betryggande är att man inte kan göra något als för att påverka de. Oavsett vad som händer så kan du inte styra det.

  Även att oddsen för att du kommer få en bebis är 4/5 så de är ju inte dumt :D
 • Russin112
  MiniNin skrev 2020-07-28 19:44:20 följande:
  Får hoppas att Provera funkar trots de utdragna blödningarna! Skönt med samma plan som innan i alla fall, den blev du ju gravid på sist ;)

  Jag har faktiskt ingen aning om när jag kommer få ägglossning. OM jag ens får det? Tänker att vi startat med en låg dos nu och ska ta den i åtta dagar innan det blir VUL 4/8. Det är allt jag vet just nu. Tror inte det hinner bli något supermoget tills dess och visst är det däromkring du får mens?

  Ultraljudet 4/8 lär väl visa vad nästa steg blir, om vi ska fortsätta med samma dos eller höja. Plan A är ju att 1-2 äggblåsor ska mogna, sen ta Ovitrelle och försöka hemma. Blir det fler äggblåsor än så som mognar kommer vi direkt till plan B där vi konverterar till IVF och då blir det troligtvis en högre dos för att stimulera fler äggblåsor till att utvecklas inför äggplock. Kanske tar man Ovitrelle även inför äggplock? Är inte helt 100 på hur det går till. Men ja, i slutet på nästa vecka (kring 7/8?) vet vi nog mer vart det bär hän...plan A eller plan B. Spännande!

  men vad spännande, då vet du ju ändå att oavsett hur det går med sprutorna så kommer något att ske, antingen ivf eller naturligt försök. Måste kännas så skönt att ha en ordentlig plan! 


  Hur länge kan man som max ta sprutorna på raken? kan man fortsätta 2-3 veckor ifall kroppen inte reagerar? min läkare pratade om att de inte är värt att vänta på att letrozole funkar längre än typ 2-3 veckor för att sedan är ändå livmoderslemhinnan för gammal för att fostret ska fastna (eller de är inte längre optimala förhållanden för det). Tänker om det är samma med med sprutorna...


  Som jag har förstått det så är det ovitrelle man tar innan ivf :D 


  Ja men visst, runt 4-6 borde jag få mens om allt funkar som det ska :D

 • Russin112
  Zamaso1 skrev 2020-07-29 14:01:37 följande:
  Ne det är negativt nu, på tiden kanske.. 7 veckor sen lixom haha.

  Fan då.... men nu kan du börja om på en ny kula! <3


  Har ni genomgått eller ska ni genomgå en missfallsutredning? för om jag inte missminner mig har ni drabbats av rätt många :( Min läkare sa till mig att om jag får missfall igen kan någon medicin tas i början av graviditeten för att typ motverka det... ingen aning om vad de är för mirakelmedicin och varför inte alla får det.

 • Russin112
  Zamaso1 skrev 2020-07-30 10:16:09 följande:

  Ja så e de ju, samtidigt som ja inte orkar kämpa mer.. nu väntar ja bara på att mensen ska komma, har haft känningar av att de ska börja i ca 2 veckor nu men det händer aldrig något..

  Vi har redan gjort en missfallsutredning för ca 1,5 år sedan men dom hittade inga fel men ska på en annan undersökning nu i augusti där dom ska spruta in nån vätska i livmodern o så för att kunna få en klarare bild på ul så dom verkligen kan se hur allt ser ut ifall Det finns några avvikelser.. jaa vi har haft många missfall nu, ska ja va helt ärlig så har ja tappat räkningen, säkert konstigt men ja man blir lite snurrig av allt de här kan ja säga..


  Usch! Jag kan inte ens föreställa mig hur du måste känna <3 hoppas verkligen att dem hittar anledningen och kan åtgärda det så ni får er efterlängtade barn <3
 • Russin112
  MiniNin skrev 2020-07-30 13:53:29 följande:

  Ja, det känns verkligen supertryggt och bra med planen!

  Har ingen aning om det finns någon magisk gräns för när det funkar vs. inte funkar. Minns att min läkare också sa att det inte var värt att fortsätta på Letrozol om det inte gav effekt men det hade snarare att göra med helt utebliven reaktion efter dubbelkuren, inte något med slemhinnans 'ålder'. Låter iofs ganska logiskt det du skriver, att slemhinnan blir 'äldre' och kanske inte lika mottaglig. Men i maj/juni så tog jag ju Letrozol i 5 dagar (cd 3-7) och när det inte gav effekt tog jag sedan Bemfola-sprutor (cd 13-28) och ingen sa något om att det inte skulle funka. Min slemhinna växte ju inte sig 'perfekt' förrän där i slutet av sprutorna så kanske är det helt individuellt?

  Många som räknar ner till/kring 4 augusti här i tråden nu. Mens-start, VUL, tidigt ultraljud :) Spännande tider!


  Okej okej. Känns lite som att vi alltid bara får lita på våra läkare för det finns inte en chans att man skall förstå sig på hela den här djungeln av olika mediciner och faktorer som påverkar på olika sätt. Sen att alla läkare säger olika underlättar ju inget... (menar jag reagerade inte på dubbla men fick ta trippla... och blev dessutom gravid, trots att min första klinik avrådde mig från trippla dos)

  Ja men visst :)
 • Russin112
  Zamaso1 skrev 2020-07-30 13:54:12 följande:

  Jaa, vi får se vad nästa undersökning visar.

  Hur går det för dig? <3


  När är de du ska dit? Är de vanlig spolning med kontrastvätska du skall göra? :)

  Jag kör på provera nu för att få mens och sedan köra letrozol Trippla dos igen :)
 • Russin112
  Zamaso1 skrev 2020-07-31 10:32:56 följande:

  Ja det var det nog, har lite dålig koll.. dom pratade om det o sen något annat så ja vet inte riktigt.. har du gjort nått sånt förut? Jag ska dit 13/8.

  Okej , ja vet inte om jag ska ringa o höra om ja ska börja med det med nu eller iaf få en undersökning och se om de e någon blödning på g eller inte. Aldrig tagit så här länge för mensen att komma igång efter ett missfall


  Okej, om de är spolning så har jag gjort det två gånger. Man gör de för att se att de inte är några blockeringar eller annat strul som kan ställa till de för en graviditet. Det är lite obehagligt men gör absolut inte ont :)

  Det tycker jag du borde göra. brukar din mens komma av sig själv efter mf? Har förstått att de är väldigt olika på hur lång tid de tar för mensen att komma igång.
 • Russin112
  MiniNin skrev 2020-07-31 09:02:38 följande:

  Håller helt med! En jäkla djungel med olika läkare, forskning, tillvägagångssätt och åsikter. Men precis, jag fick inte prova trippel för min klinik heller. Men heja trippel för dig nu!


  Exakt... riktigt fascinerande vilka stjärnor till läkte vi har egentligen :)

  Ja men heja oss alla! ;)
Svar på tråden Letrozol, PCO