Inlägg från: Merymo |Visa alla inlägg
  • Merymo

    BF november 2020

    Hej! Jag testade positivt i söndags. BIM i onsdags, så hoppas att bebis vill stanna kvar. Det blir mitt första. Är 31 år och försökt blir gravid i över 3 år. Har ingen egen ägglossning så gått på hormonstimulering i över 1 år men inte lyckats bli gravid. Råkade bli lite överstimulerad i min behandling och istället för 1 ägg så hittade de 12. Så konverterade till IVF behandling istället och det lyckades!! Överlycklig och tacksam att inte längre behöva ta tabletter och sprutor.

    BF enligt app blir 3/11. Försöker att inte stressa eller vara orolig för missfall men vet att risken finns.

    Hur mår du? Har du några roliga symptom? :)

  • Merymo
    Wifey. skrev 2020-02-27 10:21:16 följande:

    Vad underbart att det äntligen tillslut blev en graviditet efter 3 års väntan.

    Känner samma som dig angående missfall, har själv haft ett missfall tidigare och är orolig, men försöker att inte stressa över det. Vill kunna njuta av graviditeten utan oro, men det är ju lättare sagt än gjort.

    Jag har ömma bröst, molvärk i magen, lite ryggont och trötthet. Annars är det bra. Du då?


    Verkligen lättare sagt än gjort! Jag går ju också på vaginala progestrontabletter då jag gjort IVF, så det kan rinna ut och det känns ju som att mens har kommit..

    Ömma och större bröst, bröstvårta mörknat rejält, molande värk i magen och även stickningar, trött, kissar typ hela tiden. Svullen i magen så det ser ut som att jag är gravid i 5 månaden... nu har jag även börjat vakna på natten av smärta, Men vet inte om det kommer från livmoder eller tarmarna.
  • Merymo
    boshab skrev 2020-02-27 14:13:07 följande:

    Hej och grattis till alla som plussat! :)

    Har försökt med första barnet i ett år och tänkt att det inte kommer att gå. BIM-3 idag och ett väldigt positivt test imorse. Kan fortfarande inte förstå det. Känner inte av nåt direkt, har ju aldrig varit gravid iofs så vet ju inte hur man känner, sen är det ju väldigt tidigt. :)

    En anledning till att jag testade var för att jag denna månad knappt haft pms-symptom. Brukar annars få det ganska direkt efter ÄL.

    Preliminärt bf är 9/11 iaf :) Hur gör ni, när ringer ni till hälsocentral?


    Tror att du kan ringa nu för inskrivning. Det brukar de flesta göra som jag känner :) jag kommer ringa efter att jag varit på min kontroll hos IVF kliniken vecka 7-8. Då ska vi göra VUL och förhoppningsvis se ett hjärta ticka och att allt annat ser bra ut. Försöker hålla ut till dess! Beroende på vart du bor och vilken klinik du skriver in dig på, så kommer de nog ha olika tider för undersökning. Vissa vill ha tidigare koll än vecka 18.
  • Merymo
    Mirim skrev 2020-02-28 20:48:04 följande:

    Hej och grattis till alla! Jag plussade i fredags. Är 34 och har inga barn sen innan. Jag var gravid i höstas men fick tyvärr missfall tidigt. Nu hoppas jag verkligen att det stannar och försöker verkligen att inte oroa mig. Har ganska så ont i brösten, det går typ inte sova på mage. Lite molvärk som kommer ibland. Luktsinnet har blivit mer känsligt och ibland kommer lite illamående. Men jag välkomnar alla symptom för jag är så glad att det fäste igen!?? BF 3/11 enligt beräkningarna. Jag använder apparna preglife och Graviditet+. Den sistnämnda är ganska kul för varje vecka får man en ny 3D bild på hur fostret ser ut :)


    Grattis!! Samma BF som mig :) jag laddade ner gravidtet+. Den är riktigt Nice. Tack för tips!
  • Merymo
    Wifey. skrev 2020-03-06 20:13:08 följande:

    Grattis till alla nya som kommit och välkomna. Kommer bli jättekul att följas åt.

    Har någon här planerat vul/ul snart? Eller ska ni skippa det?

    Själv velade jag först men har nu bokat ett tidigt ultraljud om 3 veckor privat, kommer vara i vecka 9 då om allt går som det ska. Åhh vad jag längtar. <3


    Har planerat VUL om ca 2 veckor. Kommer vara i vecka 8 då. Vi blev erbjudna tidigt VUL pga IVF. Kommer vara skönt att få bekräftat att något växer där inne. Kan inte få bort oron om missfall eller annat så jag längtar!
  • Merymo

    Måste bara fråga med tanke på Corona viruset. Det finns ingen forskning som egentligen visar på att gravida i första trimestern inte är i risk. Är det någon som har pratat med barnmorska/läkare om det? Jag arbetar på ett HVB med ungdomar och har 0 möjlighet att jobba hemifrån. Eftersom att gravida inte anses vara i riskgrupp så kommer inga hänsyn tas för min del. Jag har inte tid hos barnmorska försen om 2 veckor och har börjat oroa mig lite. Andra liknande virus och influensa kan vara en fara för foster de första månaderna, så förstår inte hur en kan ta detta så lätt bara för att det inte finns fall att gå på. Jag är inte en person som oroar mig vanligtvis, men med en bebis i magen blir det annat tänkande. Hur resonerar ni?

Svar på tråden BF november 2020