• Evelynite

    Letrozol - följas åt 2020

    Hej! Helt ny på Familjeliv, men läst så många trådar att nu kan jag inte hålla mig längre..! 

    Har PCO och är på första omgången Letrozol. Vi har försökt med ett syskon till dottern på 2,5 år i över ett halvår. 


    Jag hade ÄL i måndags 18/5 (blodprov togs) Är alltså på ÄL+17 och BIM+3/4 idag. Ingen mens men negativt gravtest som togs igår kväll.


    Kan tilläggas att jag fick lite spottings i söndags, BIM-1.


    Jag har läst att Letrozol kan förlänga cykeln, men då förlänger den väl inte lutealfasen? Jag har vanligtvis runt 31-32 dagars cykel.

    Vill ju bara få mensen så vi kan börja på ny runda!

  • Evelynite

    Hej igen. Min mens kom ikväll .. Så nu börjar en ny kula! 

    Fick reda på att jag har PCO för bara någon månad sedan men följs gärna åt i denna tråd. :) 

    Ni som gjort flera kurer med Letrozol, bokar ni in VUL varje gång? Kan tänka mig att man behöver det för att se så man inte blir överstimulerad? 

    Jag fick ÄL bekräftad på första försöket så bara det känns som en vinst, men är utmattad efter bara en kur. Först mår man lite konstigt av tabletterna, sedan av ägglossning (jag har ju sällan haft ÄL så hade ingen aning att det kunde göra så ont), och sedan ont av mensen. Cykeln känns väldigt låång. Någon som känner samma sak?

  • Evelynite
    amandakollb skrev 2020-06-05 07:40:31 följande:
    Hejhej :) jag är på min andra kur och har gjort två ultraljud vid varje för att kontrollera äggblåsorna. Fick du göra progesteronprov för att bekräfta äl?:)

    Ja jag tycker också jag mår lite konstigt av tabletterna.. dock har min cykel blivit mkt kortare av letrozol+ovitrelle, runt 30 dagar, jag har pco och kunde ägglossa typ var tredje månad så är stor skillnad mot nu! brukar du ha regelbundna cykler och isåfall hur långa?:)
    Hej! 

    Ja, jag gjorde blodprov. Nivån var dock på 25, men enligt gyn var det ÄL (men jag har googlat och tycker nog att det är lite lågt). Men jag vaknade av riktigt hemska smärtor en natt som jag tror var ÄL så jag får lita på läkaren. Vad har du haft för nivå på dina blodprov?

    Jag har någorlunda regelbundna cykler på 30-32 dagar. Är det första eller andra barnet?

    Tar du något annat än Letrozol för att förbättra chanserna att bli gravid?
  • Evelynite
    amandakollb skrev 2020-06-08 14:13:45 följande:
    jag har inte tyvärr inte fått göra något blodprov efter :/ men jag tempar och kan se där att jag har fått äl efter båda omgångarna med letrozol+ovitrelle. tempar du? :) 

    första barnet, har varit gravid en gång tidigare men det var 7 år sedan och oplanerat så blev en sen abort (upptäckte inte graviditeten förens i vecka 17, helt sjukt). själv, första eller andra barnet för dig? 

    nja tar lutinus denna cykel för att förhindra spottings, samt omega3-tabletter och multivitamin-tabletter från apoteket, men inget annat :) själv? 
    Okej, ja. Jag funderar på att börja tempa igen men det är svårt eftersom jag är en tvååring och sömnen inte är helt regelbunden haha. Men jag har tempat så länge så har koll på tempökning/stigning runt ÄL och Mens iaf. 

    Okej, har inte hört om Lutinus förrut. Läser att det också kan öka progesteron men du använder alltså för att undvika spottings? När i cykeln tar du det? 

    Jag äter Omega 3 o Multivitamin. Testar även E-vitamin och Rosenrot då jag misstänker för tunn slemhinna (har väldigt lite mens) och RR för att förbättra ÄL.
  • Evelynite
    amandakollb skrev 2020-06-08 16:37:00 följande:
    spottings kan tydligen innebära att man har lågt progesteron så jag får lutinus för att höja progesteronet, och har ännu inte fått några spottings så det verkar funka hittills iaf så det är skönt! :) jag tar det direkt efter jag haft ÄL och fram till bim. 

    okej hur fungerar rosenrot? när tar man det? 
    Okej! Ska ha det i åtanke, jag har lite spottings nämligen. 

    Rosenrot ska tydligen ge bättre ÄL, lite osäker på hur men många i PCO-gruppen på Facebook har använt det och blivit gravida. Jag åt även det för några år sen och blev piggare och kåtare så kan ju inte skada haha. Man tar det första mensdagen fram till ÄL (inte bra för gravida och ammande). 

    Vilken cykeldag är du på idag? Jag är på CD5. Lång väntan till ultraljudet som är CD 14.. 
  • Evelynite
    amandakollb skrev 2020-06-08 20:53:17 följande:
    Aha det låter ju jättebra! Är det tabletter som du tar en gång på morgonen? Vart beställer man?:) kanske får göra beställa om det inte skulle funka denna månad.. vet du om man kan ta det samtidigt som letrozol?:)

    Jag är på cd 27 så har bim nu på torsdag.. ja alltså all denna väntan, man blir ju galen:(
    Man kan nog ta tabletterna när man vill, men jag tar de med de andra på morgonen. Man kan beställa på alla apotek och typ life. 
    Yes, när jag har googlat har flera använt det i kombination med Letrozol.

    Oj oj, ja då är det verkligen väntans tider nu! Har du några symptom? Ursäkta om du upprepar dig, har inte orkat läsa igenom hela tråden :)
  • Evelynite
    amandakollb skrev 2020-06-09 09:41:41 följande:

    okej ska kolla upp det! :) vill ju göra alls om går för att förbättra chanserna.

    ingen fara, njaa har ömma bröst, hög temp och lite ont i nedre delen av magen. och har inte fått spottings ännu vilket jag brukar få flera dagar innan bim i vanliga fall, så det känns lovande. dock tog jag gravtest både i söndags och igår och båda var negativa så tänker att det kanske ändå inte blev något denna månad. men nu är det inte länge kvar till bim på torsdag.. 

    när brukar du få spottings? :)


    Ja, precis som står skrivet ovan vet man aldrig med naturläkemedel. Men eftersom jag får de andra positiva effekterna av rosenrot så tänker jag att det inte skadar, bara man inte tar dem efter ÄL. Inge bra för fostret om man skulle vara gravid.

    Alla dina tecken verkar lovande och det är långt ifrån alla som plussar tidigt. Speciellt tempen. När jag tempade kom alltid mensen samma dag som tempen dippade.. Och jag plussade inte förrens BIM+7 när jag var gravid med dottern.

    Jag får spottings ca 1-2 dagar innan mensen. Inte googlat något alls om spotting så vet inte om när i cykeln man får det spelar någon roll för fertiliteten? När får du spottings? Ursäkta snuskig detalj men min spotting senast var mer brunt-grått än rött.. Har du röda spottings?
  • Evelynite
    amandakollb skrev 2020-06-10 06:31:21 följande:
    Fortf hög temp idag så börjar få lite hopp igen efter mina negativa test iförrgår..

    Okej jag brukade alltid få runt 5-6 dagar innan mens vilket störde mig jättemkt, för tänkte redan då att de va kört, vilket de alltid va haha. Nä tror inte de spelar jättestor roll för fertiliteten, min läkare trodde inte de iaf. Men de kan bero på lågt progesteron! Denna cykel när jag tagit lutinus som är extra progesteron har jag fortf inte fått några spottings och är nu på bim-1.

    Nja jag har mest bruna faktiskt men ibland röda! Kommer mest när jag torkar mig, inte så mkt i trosorna.
    Jag håller tummarna för dig! :) Ser fram emot uppdatering. 

    Ja, givet att mitt värde endast låg på 25 nmol/l så vacklar jag väldigt mycket huruvida jag fick ÄL denna månad. Min gyn sa Ja, men googlar jag så känns det lite väl lågt. Samtidigt såg det lovande ut på VUL, jag hade ont, flytningarna samt vaknade en natt av världens smärta. Så jag hoppas att jag ägglossade även om det inte tog sig denna gång, för då betyder det att enkelkur räcker (vilket jag har ätit denna månad också). 

    Men bra att ha med sig att det finns Otrivillespruta samt Lutinus om det inte skulle ta sig efter några gånger.. 
  • Evelynite
    amandakollb skrev 2020-06-11 10:17:31 följande:
    negativt test imorse så gick inte denna månaden heller tyvärr :( 

    jag läste faktiskt på vulverines hemsida igår, har du hört talas om henne? och där skriver hon nedan. så 25 verkar lite lågt, jag håller med dig! jaaa jättebra, du får höra med din läkare nästa gång vad hon säger om ovitrelle iaf :) 

    Du vill alltid se att progesteronet är i den övre skalan av referensvärdet, d.v.s. väl över 50nmol/L.

    https://www.vulverine.se/blogg/progesteron/
    Hej, 
    Ja, jag läste också hennes blogg igår och efter det blev jag lite nedstämd. Konstigt att min läkare tycker 25 är OK! 

    Men inte så mycket att göra åt nu, har ätit enkeldos enligt recept + RR så får bara hålla tummarna. Har VUL 17/6. Så många dagar att längta efter i denna behandling .. 

    Läste att du tog neg men ingen mens och hög temp. Jag plussade som sagt inte förens BIM+7 så det kan vara att du är låghormonare :) Men förstår frustrationen, man vill ju bara starta på ny kula. Men jag håller hoppet uppe för dig.
  • Evelynite
    amandakollb skrev 2020-06-11 15:13:28 följande:
    jamen faktiskt! du kanske kan fråga din läkare nästa gång, jag skriver typ alltid upp massa frågor så jag kommer ihåg att ställa dem när jag väl är där haha! 

    mm håller med, man längtar bara framåt hela tiden, känns som jag får svårt att leva i nuet för vill bara att tiden ska gå tills man blivit gravid. 

    jaså?? och du var säker på när du hade ägglossning? tänker om äl var senare så du kanske ändå plussade på bim eller just efter? men låter ju väldigt positivt om du vet när äl var och ändå plussade på bim+7 :D men ah, exakt, om jag nu inte är gravid vill jag ba att mensen ska komma nununu så jag kan börja om med letrozol på lördag! 
    Ja, jag får nog ta och göra det. Det går alltid så fort på mötena, och lätt att man glömmer. 

    Yes, jag är rätt säker för då använde jag Natural Cycles som bekräftade ÄL. Men tja, man kan ju aldrig vara säker utan blodprov (och tillochmed då verkar det vara svårt att helt veta??) 

    Hur är din kille att prata med om detta? Nu i dessa Coronatider går ju tiden ännu långsammare och man har mycket tid att tänka, och googla.. 
Svar på tråden Letrozol - följas åt 2020