Inlägg från: Anonym (På't igen) |Visa alla inlägg
  • Anonym (På't igen)

    BIM april 2020 (THE month!)

    Bim 11 april, snart är det dags att börja med äl-testerna igen!

  • Anonym (På't igen)
    Scrootie skrev 2020-03-14 21:27:07 följande:

    Hoppar in här också trots en, just nu, känsla av att vilja ge upp hela det här projektet. Ingen direkt mens ännu men mellanblödningarna har börjat så räknar den här månaden som struken.

    BIM april blir 21/4 ungefär


    Hur länge har ni försökt? Det kan ta upp till ett år även för fullt friska par.
  • Anonym (På't igen)
    Scrootie skrev 2020-03-14 22:42:34 följande:
    Detta var försök 8 eller 9. Vi har en snart treåring tillsammans, men cyklarna har varit helt uppåt väggarna sedan mensen kom tillbaka; orgelbundna, superlånga, kort lutealfas, samt mellanblödningar flera dagar innan.

    Hade velat ha syskon tätare än så här, av både praktiska och känslomässiga skäl.
    Då är vi i samma sits! Första barnet är snart tre, senaste året har cyklerna varit minst sagt märkliga, främst senaste halvåret med först jättekort cykel som bara förlängts, senaste var 40 dagar, kort lutealfas enligt äl-testerna sedan vi började försöka. Ingenting är i ordning längre =/ Vi har försökt ungefär ett halvår så nu ska vi påbörja en utredning. Vi hade hoppats bli gravida redan i höstas men ja, nu är det som det är och jag har iaf släppt pressen jag känt sedan dess. Ibland får man ta livet som det kommer :)
  • Anonym (På't igen)
    Scrootie skrev 2020-03-15 09:59:43 följande:
    Det är ju för jäkligt att även andra ska behöva uppleva samma nederlag gång på gång, men ändå skönt att veta att man inte är ensam i båten så att säga!

    Vad är det för utredning ni ska påbörja om jag får fråga? Och gör ni det via landsting eller privat? Vad jag har förstått får vi typ ingen hjälp eftersom att vi "bevisligen kan bli gravida".

    Men en graviditet på över 15 år tillsammans, jag kan inte äta hormonella preventivmedel så har varit utan skydd i 10 av dessa år även om vi då kört mycket avbrutet eller säkra perioder. Så känns idag som att denna enda graviditeten var en enorm tur
    Ja faktiskt skönt att man inte är ensam i sin "misär". Vi ska börja fertilitetsutredning, kolla mig och maken rent fysiskt, se vilka alternativ som finns, tänker att man börjar smått och ökar insatserna allt eftersom. Den vi ska till är landstingsansluten, anledningen att vi vänt oss till en privat är pga exterma köer inom landstinget. Så om det räcker med hormonbehandling och smärre liknande ingrepp kan vi gå via dem. Om vi behöver ivf och går vidare på den linjen kostar det skjortan däremot eftersom vi då måste gå via en riktig klinik.

    Nog för att man inte kan få ivf genom landstinget men några andra saker borde de ju kunna hjälpa er med tycker jag! Men efterfråga hos gyn om de vet vilka privata som är landstingsanslutna, hos dem kan ni ha större chans att få hjälp!
  • Anonym (På't igen)
    Scrootie skrev 2020-03-15 11:48:04 följande:
    Okej vad skönt att få det utrett. Vilken del av landet bor ni i? Tänker att det säkert är olika mellan landstingen i hur det ser ut.

    Ska undersöka igen för egen del också tror jag. Man hade ju velat veta om det är något fel på värdena vilket ju i så fall borde vara ganska enkelt avhjälpt. Hoppas ju att det inte ska behövas bli en ivf fråga men man vet ju inte när de i princip vägrar ens ta emot en.
    Vi bor i Östergötland, helt klart lär det vara olika i olika delar av landet. Läste i en annan tråd att man har rätt att söka vård i andra regioner men jag misstänker att det inte är särskilt bra rent praktiskt.

    Klart ni ska fortsätta gräva i frågan! Men (beroende på ålder) har man inte försökt i ett år så vill de inte ge hjälp innan dess.
  • Anonym (På't igen)

    CD 6, negativt äl-test imorse, vilket är bra eftersom jag haft några cykler med alldeles för tidigt utslag för att ägget ens ska vara moget för befruktning :) Kanske det kommer i rätt tid denna månad! Ska till gyn med maken i slutet av månaden för att påbörja fertilitetsutredning, om corona håller sig i schack så pass att man ens fortfarande får besöka läkare då.

  • Anonym (På't igen)

    CD 8, fortfarande negativt äl-test så jag håller tummarna för tis-söndag nästa vecka! :)

  • Anonym (På't igen)
    hippogriff skrev 2020-03-21 16:20:55 följande:

    Hoppar in här!

    Fick min mens imorse så siktar in mig på försök 11 i april.

    Funderar oxå på att köra varannan dag efter bim fram till nästa.

    Denna månad körde jag inte med äl stickor vilket jag hoppar även framtida försök då jag får nån inre stress o blir neg av det. Ska försöka o bara känna av kroppen.


    Bra idé! Om ni kör varannan dag behöver du inga stickor heller :)
  • Anonym (På't igen)

    CD 12. Negativa CB-tester (fyradagars) och appen Flo räknar med att jag har ÄL imorgon, så det blir sex ikväll för säkerhets skull. Sedan får vi se när testerna verkligen visar en höjning också.

  • Anonym (På't igen)
    Oktoberr skrev 2020-03-26 18:04:42 följande:

    Hej! Hoppar in här.

    Hade knappt någon mens nu sist och ÄL trodde jag skulle vara i nästa vecka men idag första dagen när jag testade med äl-test fick jag glad gubbe direkt, Är så förvirrad och vet inte vad som pågår. Är det någon annan som fått glad gubbe direkt? Ska vi ligga på nu ikväll, imorgon och lördag typ?


    Japp så har jag haft det ett par månader i sträck, då har jag fått maxutslag redan efter ungefär en vecka in i cykeln :s

    Det skadar aldrig att ha sex iaf :)
Svar på tråden BIM april 2020 (THE month!)