Inlägg från: Anonym (rädd) |Visa alla inlägg
  • Anonym (rädd)

    Kommer ni låta era barn gå till dagis och skola imorgon?

    Jag är skiträdd för hur detta ska utvecklas. Har två barn och vill helst hålla de hemma denna vecka. Men jag känner mig pressad att lämna dem då Sverige skriver om skolplikt hela tiden och att man kommer få samtal hem om man de inte kommer till skolan osv.

    Hur ska ni göra? Är ni rädda??

  • Svar på tråden Kommer ni låta era barn gå till dagis och skola imorgon?
  • Anonym (rädd)
    Anonym (C) skrev 2020-03-01 17:26:02 följande:
    Vad är du rädd för?
    Rädd att de som varit på semester i norra italien drar hem coronan och smittar barnen...vet att det är fler i skolan där mina barn går som varit i norra italien. 
  • Anonym (rädd)
    Anonym (Lite salt) skrev 2020-03-01 17:29:21 följande:

    Vad händer denna vecka?


    I Stockholm har vi haft sportlov och förra veckan många sjukdomsfall i norra italien och många elever kommer hem därifrån men uppmanas inte stanna hemma... e orolig för smitta på skolor.
  • Anonym (rädd)
    Anonym (Hedvig) skrev 2020-03-01 17:30:06 följande:

    Det lär inte vara bättre om en, två eller tre veckor. Skall du ha barnen hemma på obestämd tid?


    Dessutom smittar tydligen inte barn så mycket (dvs de smittar troligtvis inte varandra), och de som blivit sjuka blir oftast mycket lindrigt sjuka och "tillfrisknar" fort.

    Tänk så här istället: rejäl magsjuka , hur gör jag då? Lär mina barn att tvätta händerna ofta.

    Tänk även på att media tjänar pengar på "klick" ex aftonbladet, därav dessa krigsrubriker. Vilket jag tycker personligen är fruktansvärt ansvarslöst av dem, eftersom många i riskgrupperna (äldre och kroniskt sjuka) redan innan är väldigt oroliga.


    Ja det står så men jag har svårt att lita på vad som står, rätt var det är kanske de kommer med en annan nyhet. 
    Är det så ? Tjänar de på varje klick? Fy, det viste jag inte. 
    Du menar att de skrämmer upp oss i onödan osv? 
  • Anonym (rädd)
    Anonym (Kl) skrev 2020-03-01 17:32:37 följande:

    Om du inte tänker hålla dem hemma under kommande 5-10 år (den tid det kommer vara förhöjd smittspridning pga låg immunitet i befolkningen) så kan du nog skicka dem nästa vecka nu när antalet smittade är lågt. Av allt att döma så är även detta en infektion som är gynnsamt att gå i ung ålder.


    Jag tycker det känns olustigt att företag och vissa skolor väljer att ha stängt men inte alla. Mina barns skolor har öppet och jag vet att många där har varit i norra italien och kommer komma till skolan. 
  • Anonym (rädd)
    Anonym (Emma) skrev 2020-03-01 17:57:16 följande:

    Finns ingen anledning att hålla barnen hemma från skolan.


    Tycker du inte? Varför inte? 
    Hör gärna på vad andra anser kring detta. 
  • Anonym (rädd)
    Anonym (Ort) skrev 2020-03-01 17:45:35 följande:
    Vi bor i Stockholm och vi är oroliga för smitta från alla som kommer från Arlanda med tåg/t-bana ???? men bor man i en liten ort långt härifrån tror jag det är mindre risk.
    Vi bor odcså i stockholm och många har varit i norra italien där vi bor. Flera i barnens klasser är där varje sportlov och även nu. Några åkte hem tidigare förvisso men det är ju ändå 14 dagaars inkubinationstid ibland...så jag är orolig eftersom det är stora skolor och mycket elever...
  • Anonym (rädd)
    Anonym (Red) skrev 2020-03-01 19:20:34 följande:
    Vilka skolor i Sverige har valt att stänga? Det har jag inte hört något om och det verkar ju oerhört konstigt då barn som till och med varit i högrisk områden uppmanas att gå till skolan?
    Flera skolor, en skola på Lidingö bland annat. Fyra skolor läste jag iallfall. Plus många företag då. 
  • Anonym (rädd)
    Anonym (Red) skrev 2020-03-01 19:40:27 följande:

    Sen är ju grejen den att detta kommer ju ta tid. Då får man ju hålla barnen hemma länge. Vårt samhälle kommer ju nu att gå in i ett läge vi inte varit med om tidigare. Det kommer bli kaos på riktigt.


    Fast jag tänker så här: Om man är hemma denna vecka så tror jag ändå man kommer se, blir många smittade i skolorna, hur blir smittspridningen denna vecka? Är det lugnt denna vecka som kommer lär det fortsätta ganska lugnt tror jag. Men att chansa att skicka iväg barnen och så bryter det ut massor bland barnen i skolorna, då har man riskerat i onlödan.

    Har man hållit barnen hemma och det bryter ut så kanske skolorna till och med stänger och då behöver man inte riskera att ens barn blir smittat? 
Svar på tråden Kommer ni låta era barn gå till dagis och skola imorgon?