Inlägg från: Akira Öken |Visa alla inlägg
  • Akira Öken

    Feministiskt Initiativ lockar miljontals flyktingar till Sverige, klipp på arabiska, bra?

    Så du står bakom Jimmie flygblad? Anser du själv att Sverige är fullt? Vem talar om miljoner? Känner du till ord som "solidaritet" eller "medmänsklighet"?


  • Akira Öken
    Anonym (Fy) skrev 2020-03-05 14:41:47 följande:

    Hellre JÅ flygblad än att det kommer miljontals flyktingar hit.


    Igen, vem talar om att miljontals flyktingar skulle komma hit?

    Om man bortser från det inhumana i Jimmys flygbladstilltag, tycker du inte att det är lite pinsamt hur han beter sig?
  • Akira Öken
    Anonym (Fy) skrev 2020-03-06 07:32:48 följande:

    Enda pinsamma är hur M och S höll på 2015 när de förstörde Sverige för flera generationer.


    Råkade du citera fel inlägg? Om det var rätt inlägg får du gärna svara på frågorna.
  • Akira Öken
    Anonym (flyktingar viktigare än sveriges befolkning?) skrev 2020-03-06 07:52:12 följande:

    Förstår inte hur Medmänskligheten kommer in här när vi tar in miljoner flyktingar, men extremt många av dem hamnar på gatan. Är det medmänsligt att låta dessa flyktingar bo på gatan? Om du nu visar så mycket solidaritet och medmänsklighet kan ju du öppna upp ditt hem för en flykting. Att släppa in en massa folk ger oss ett enormt stort ansvar. Dessa människor kostar så otroligt mycket att de måste dra ner på allt annat, det viktigaste som sjukvård, assistans och äldre. Men antar att solidaritet och medmänsklighet endast gäller flyktingar eftersom Gravida får åka 4-5 timmar till närmsta förlossning eftersom staten stänger ner förlossningsavdelningar, äldre får plocka pant från sopor för att ha råd med mat och de handikappade får klara sig själva. Men så länge flyktingarna som aldrig lyft ett finger för att ens tjäna pengar här i sverige får ett bra liv så spelar ju detta ingen roll! 


    Till att börja med så varken har eller kommer Sverige att ta emot miljoner flyktingar. Många har öppnat sina hem och tagit emot flyktingar. Tänker du likadant om andra områden? Har du öppnat ditt hem för behövande etniska svenskar? Om inte, varför detta hyckleri? Vilka neddragningar har du upplevt i vår välfärd? Jag har nyligen fött barn och min restid var 15 minuter till förlossningen. Det finns ett väl utbyggt skyddsnät för äldre, dock vet inte alla om sina rättigheter. Vilka flyktingar talar du om som aldrig har lyft ett finger? Får de överhuvudtaget arbeta?
  • Akira Öken
    Anonym (flyktingar viktigare än sveriges befolkning?) skrev 2020-03-06 10:45:00 följande:

    Massor av förlossningsavdelningar har stängt ner på flera håll i landet, min närmsta förlossning är 1 och en halv timme bort då de stängde ner förlossningen på det närmsta sjukhuset, första barnet var ju inga problem, men är ju orolig när det kommer till nästa barn då förlossningen kan gå mycket snabbare och riskerar då att föda i bilen. Min vän som bor i norrbotten fick åka 30 mil till närmsta förlossning, är det okej att gravida måste åka 30 mil och riskera att föda i bilen?

    Här har de dragit ner på äldrevården, undersköterskor får sparken för att de inte har råd och de resterande undersköterskor som jobbar kvar går in i väggen pga stressen. men det är väl också okej.

    Pratar om de flyktingar som kommer till sverige som inte vill lära sig språket eller jobba. Trots att de har möjöigheter till det. Jag har träffat flera stycken av dessa.

    Har tagit in en familj som förlorade sitt hem i en brand, så ja, jag har öppnat mitt hem under några månader för behövande etniska svenskar.


    Självklart inte ok att stänga ner förlossningsavdelningar. När det gäller Norrbotten gissar jag att det inte beror på nedläggningar utan om långa avstånd? Förstår dock inte hur du hittar en koppling till att Sverige tar emot flyktingar.

    Har de dragit ner på äldrevården på grund av flyktingar? Jag tror snarare att det handlar om att det ökande antalet äldre samt att äldreomsorgen är konkurrensutsatt. Jag tror inte det är flyktingarnas fel om en undersköterska blir sjuk av sitt arbete. Enligt min erfarenhet handlar det påfallande ofta om bristande ledarskap när arbetsmiljön inte är dräglig.

    Det finns alltid några som missköter sig oavsett vilka vi pratar om. Ska alla dömmas på grund av dem?

    Om du öppnat ditt hem för behövande tänker jag att du har förmåga till empati. Hur skiljer det sig i detta fall? Är flykt från krig en för avlägsen företeelse eller vad handlar det om?
Svar på tråden Feministiskt Initiativ lockar miljontals flyktingar till Sverige, klipp på arabiska, bra?