Inlägg från: Anonym (tobbe) |Visa alla inlägg
  • Anonym (tobbe)

    Feministiskt Initiativ lockar miljontals flyktingar till Sverige, klipp på arabiska, bra?

    För det första så kommer det varken göra från eller till. Flyktingarna har skit där dom är nu och kommer försöka komma där dom kan leva hyggligt oavsett vad Åkesson eller Fi gör. Sen får hon skriva vad hon vill. Det är yttrandefrihet. Och hon skriver ju inte under med alla svenskar vilket lögnaren Åkesson gjorde. Det han gjorde var betydligt värre och dessutom falsk information till flyktingarna eftersom Sverige är långt ifrån fullt. Men vilket som kommer inget av meddelandena påverka flyktingarna. För dom handlar det om liv eller död.

  • Anonym (tobbe)
    Anonym (V) skrev 2020-03-06 23:11:22 följande:

    Jag tycker det är viktigt att öppna upp ögonen lite och inse fakta. Jag arbetar nära politiken i en kommun och det är ganska klart att den höga invandringen fört med sig otroliga problem.

    Jag har alltid röstat S och kommer säkert fortsätta med det då jag tycker det är viktigt att rösta.

    Men problemen vi ser med neddragningar inom de flesta kommuner när det gäller sjukvård, äldreomsorg, skola, det handlar om att vi har fler som lever på bidrag än som förvärvsarbetar. Många utav dessa är invandrare. Det är fakta.

    Sen är det så att ex inom äldrevården arbetat det många utländska kvinnor som tyvärr inte kan hantera språket el de krav som finns på omvårdnad och dokumentation, därför måste man satsa extra på att utbilda och stödja dessa, det kostar enorma pengar det med.

    Sen är det fakta att stölder hemma hos de äldre och inom hemvård ökar. Vi har ett alvarligt problem som vi måste lösa. Vi behöver satsa mer på integration men det finns inget att satsa för pengarna finns inte.

    Jag är medveten om att detta låter illa i vissa öron men fakta är fakta. De flesta inom kommunal ledning vet detta och pratar om detta men det är svårt och ingen vågar säga något utanför mötesrummen. Men de flesta politikerna och tjänstemännen är medvetna om detta utan att vara rasister. Sen måste man också inse att de invandrare som kom på 90-talet och kämpade för att komma in i samhället, de är verkligt fientliga mot invandringen idag.

    Om vi bara skulle kunna prata mer öppet om detta skulle vi kanske kunna lösa det bättre.


    Få problem inom välfärden har med invandring att göra. I mitt landsting tex är det stora problemet att politikerna har dragit ner eftersom dom lägger enorma summor på stafetter och övertid. Invandrare och dom små bidrag dom får har inte påverkat mycket. Sen stölderna inom hemtjänsten har inte med invandring att göra det är helsvenskar som stjäl också. Problemet är att det är kris på personal så man anställer vem som helst. Sen har privatisering också skapat en del problem. Förövrigt har vi problem med flera män där jag bor bla en kille som har ett brottsregister som är aslångt. Men dom är alla vita infödda svenskar. 

    Sen när det gäller att det finns invandrare från 90 talet som är emot invandring så säger det inget om det är rätt att ta in invandrare eller inte. För dels finns det egoister även bland dom. Och det finns rasister bland dom. Tex är många Turkar som inte gillar tex Syrier. Klart att dom då klagar när det kommer många Syrier. Alla invandrare gillar inte alla andra bara för att dom själva är invandrare. 
  • Anonym (tobbe)
    Anonym (V) skrev 2020-03-06 23:49:49 följande:
    Fast det stämmer inte att få problem skapats av invandringen. Sen är ju samhället komplext och problem beror inte enbart på det utan fler aspekter spelar in.

    Naturligtvis finns det också svenskar som stjäl och begår brott. Det kommer det alltid att finnas.

    Men det är att blunda anser jag när man inte vågar erkänna att invandringen, dess följder och vår brist på integration skapat större problem.

    Vi behöver vara mer taktiska för att sköta vårt samhälle när det nu ser ut som det gör. Vi kan inte bara ta in tusentals ensamma män som bör på trauma och lämna dem därhän. Vi kan inte heller ta in hur många kvinnor och barn som helst utan att hjälpa barnen och utbilda kvinnorna. Vi kan inte heller tillåta det förtryck och hedersvåld son pågår. Vi har kämpat hårt för vår mänskliga utveckling och kommer man hit måste man utbildas och följa de lagar vi har.

    Invandringen är ett problem bland många men vi kan inte sopa det under mattan och inte våga prata om det. Båda sidor måste mötas och öppna sina öron.
    Saken är den att dom flesta som är i gäng nu är dels barn till invandrare så dom har inte mycket med flyktingvågen att göra. Men sen är inte problemet deras tillhörighet utan klassklyftorna. Minskar du klassklyftorna igen då minskar också brotten. Dom gäng som vi har nu skulle vi haft även utan invandring. Det ser min i länder utan invandring men stora klassklyftor. Vi har haft liknande problem historiskt också då klyftorna varit stora. Så det är inte invandringen som är problemet utan att vi har blivit ett klassamhälle igen. Sen visst det finns en del saker som har med att det är många från andra länder som man också måste arbeta med. Man måste tex blanda upp mer så att ungdomarna träffar mer från majoritetssamhället. Det krävs bättre utbildning och mer möjligheter för dom m.m. Sen alla dom ensamma männen. Visst du har rätt vi kan inte ta in dom och sedan låta dom bo på gatan. Men det är ju något vi inte behöver göra. Vi kan ju ge dom stöd och göra dom till produktiva medborgare.

    Sen en annan sak man kan göra för att stoppa gängvåldet är att strypa deras stora inkomstkälla men det vill inte högern av någon anledning. M tex snackar om att polisen ska kunna visitera utan orsak. Vi vet ju alla att dom kommer att bara visitera en massa ungdomar med utländsk bakgrund. Men det finns en annan grupp polisen borde börja jaga och det är dom rika vita ungarna som köper drogerna. Stoppar man dom då stoppar man inkomsterna till gänget. Men det vill inte M med flera eftersom det då skulle vara deras ungar som åker dit.
  • Anonym (tobbe)
    Anonym (kajsa) skrev 2020-03-06 23:46:34 följande:

    Hon kan ju åka till Turkiet och fraternisera lite med den ottomanska invasionsarmén om hon är så sugen. Och sedan stanna där. Inte?


    Fast du och Åkesson kan ju åka till Ungern eller Ryssland som är era drömsamhällen sen kan ni stanna där och leva era tråkiga konservativa liv.
  • Anonym (tobbe)
    Anonym (D) skrev 2020-03-07 00:14:46 följande:

    Konstigt egentligen, tänkte börja tråden med att säga att jag inte röstar SD, men det borde inte spela någon roll egentligen.

    Apropå välfärdsförsämringar som har med invandringen att göra så var jag gravid under 2015-2016 i Kalmar län. Föräldragrupperna drogs in, och dessutom verkade det allmänt pressat läge för MVC. Svaret jag fick till varför det var på det viset var att "pga den stora ökningen av flyktingar fick barnmorskornas tid prioriteras till det mest nödvändiga, istället för te.x föräldragrupper" .

    Tycker också att det finns en hel del arbete med integration kvar att göra. Är själv av den åsikten att vi bör satsa på arbetskraftsinvandring istället, åtminstone till dess vi lyckas skapa bättre förutsättningar för att ta emot andra invandrare.


    Fast hade man inte redan från börjat dragit ner extremt mycket för att bekosta skattesänkningar och bidrag till höginkomsttagare då hade man haft resurser att ta emot även dom nya flyktingarna. Sen det där med arbetskrafts invandring varför ska vi tex ta in massa folk från länder som inte är i krig när vi kan ta in folk som behöver asyl och sätta dom i arbete.
  • Anonym (tobbe)
    Anonym (kajsa) skrev 2020-03-07 00:35:22 följande:
    Varför skulle vi? Vi är inga veklingar som flyr och överger vad som är vårt. Och likställer du på riktigt Ryssland och Ungern?
    Ungern är på väg åt samma håll som Ryssland. Dom har tex inte full yttrandefrihet. Dom har tagit politisk kontroll över större delen av media och rättsväsendet. Dom är extremt konservativa. 

    Sen varför skulle ni flytta till Ryssland eller Ungern? Jo för det är ju ett sånt land ni strävar efter. Åkesson har flera ggr använt dom som sk goda exempel. Och dom driver ju den extrema konservatism som Sd vill ha även här och då är det väl bättre att ni lever där. Jag föredrar att leva i Sverige men jag är socialist och Sverige är uppbyggt efter socialistiska principer. Vi är fler som vill leva efter dom än dom som vill gå tillbaka till något slags 1800-tal.
  • Anonym (tobbe)
    Pentra skrev 2020-03-07 00:47:42 följande:

    Om vi ser till odlingsbara ytor och att vår planet, Jorden, kan nära 12 individer per odlingsbar kvadratkilometer och då samtidigt behålla en god ekologisk balans, och alltså vara välmående, så mäktar Sverige med en befolkning i storlek med invånarantalet i Göteborg. ... Med vänlig hälsning, Pentra


    Ha ha hur kom du fram till det och hur dåliga tror du våra jordbrukare är på att odla. Finns länder med betydligt större befolkning som klarar att föda dom. Är själv uppvuxen på landet så du behöver inte oroa dig det går att föda betydligt fler än dom i Göteborg. Dessutom finns det import.
Svar på tråden Feministiskt Initiativ lockar miljontals flyktingar till Sverige, klipp på arabiska, bra?