Inlägg från: semesterf |Visa alla inlägg
  • semesterf

    Sen abort?

    Jag som skriver är pappa till en liten kille som just nu ligger i mammans mage. Hon är i vecka 21+2 just idag om man utgår från ultraljudet. Imorgon måndag kommer hon försöka ansöka om sen abort. För ca 4 veckor sen tänkte hon ta livet av sig när hennes ex man vart tillsammans med en annan. Hon vart inlagt på psyk och nu är dom ett par igen (för att göra en lång historia kort).

    Han säger att hon själv får välja men att han försvinner om hon inte gör abort. Hon vill vara med honom och det är anledningen till att hon kommer försöka göra aborten.

    Jag träffade henne så sent som i fredags och fick smeka magen och prata med pojken. Hon skickar bilder på magen i smyg till mig. I torsdsgs träffsdes vi också och jag fick smeka magen i flera timmar, hon säger att hon vill fixa sängen och förbereda allt. Hon har varit otrogen mot mig många gånger med exet och ett tag var det osäkert vem som är pappan. Vi fick svar på det för ca 1 vecka sen. Då sa hon att hon kände äckel och avsky för barnet. Jag frågade henne i torsdags om jag var den enda som älskade pojken och hon sa nej så hon älskar ju barnet. Just nu hade hon ju velat ha barn med exet eller vad jag nu ska kalla honom.

    Vad tror ni om hennes chanser att få ett godkännande från rättsliga rådet att göra den sena aborten?

  • Svar på tråden Sen abort?
  • semesterf

    Exakt hon är i vecka 22+0 på fredag (om.man går efter ultraljudet vilket jag tror att man gör) när rättsliga rådet har sitt ordinarie möte. Det här blir isåfall ett akutärende där det räcker att ordförande och nån till är med.

    Jag är jätteorolig att dom godkänner det här och hon fullföljer det, allt för att blidka ex manner som hon just nu vill vara med.

  • semesterf

    Jo jag har sagt att jag kan ta pojken om hon inte vill ha honom efteråt. Jag har gråtit och bönat att hon inte ska ta bort honom och att jag gör vad som helst för att hon ska behålla honom.

    För att göra det hela ännu sjukare så är ex mannens ex flickvän gravid nu också. Det är en jäkla soppa med andra ord. Fick ett sms nu om att hennes ex sa igår att han tyckte att hon kanske skulle behålla barnet om hans ex nu är gravid.

  • semesterf
    Mortiscia80 skrev 2020-03-08 14:23:22 följande:

    Nej men innan hon får in en ansökan och de ens börjar titta på den är det för sent.


    Men den kan ju vara inne på måndag, så beviljar dom den på tisdag när det är så brådskande som det är. Då är hon ju i vecka 21+4 på tisdag alltså och då kan rådet fatta beslut samma dag
  • semesterf
    bebben201001 skrev 2020-03-08 14:23:21 följande:

    Så ledsamt att läsa vilken situation du hamnat i!

    Hoppas hon behåller barnet och att du kan få vårdnaden. Du verkar vara en fin man som tar ansvar för situationen. Många kramar till dig!


    Tack det värmer :)
  • semesterf
    Maily skrev 2020-03-08 14:32:06 följande:

    Oj vilken soppa. Men det är ju jättebra att han sa så! Du får hoppas att han känner så i en vecka till så att det inte går att stoppa sen. 


    Ja det hoppas jag med men hon har en akuttid hos kvinnokliniken imorgon bitti.
  • semesterf
    Maily skrev 2020-03-08 14:32:06 följande:

    Oj vilken soppa. Men det är ju jättebra att han sa så! Du får hoppas att han känner så i en vecka till så att det inte går att stoppa sen. 


    Ja det hoppas jag med men hon har en akuttid hos kvinnokliniken imorgon bitti.
  • semesterf
    Maily skrev 2020-03-08 14:34:12 följande:

    Det krävs tyvärr inte så goda skäl nu, jag vet en bekant som fick godkänt i det läget fast hon bara angav att "hon inte ville ha barnet för att hon råkat bli gravid med fel partner" som skäl. Det var också i senaste laget och hon hade bra stabilt liv och ingen psykisk ohälsa etc som TS ex. Hon trodde själv inte att det skulle bli godkänt och var väl lite tveksam men hennes nya partner pushade på. Men det blev godkänt. Dock gjorde hon inte själva aborten ändå. 


    Det där läste jag om. Det fick dom inte godkänna. Det är klart det är från fall till fall men ändå. Jag har pratat med rättsliga rådet flera gånger och dom sa att sånt kan dom inte godkänna
  • semesterf

    Det är därför hon ska till kvinnokliniken imorgon, för att få hjälp.med allt sånt. Som jag förstår det så ska sånt alltid faxas och man ska få ett mottagningsbevis tillbaka.

    Vid brådskande ärenden så ringer man sen till dom så dom kan dra igång allt. Eftersom det är så kort tid kvar så är ett 2 mannamöte det enda som finns för dom att göra

  • semesterf
    Mortiscia80 skrev 2020-03-08 15:24:49 följande:

    Ja det verkar ju som att hon har koll på vad som behöver göras iaf... Men som sagt, jag tror inte hon kan få igenom ett ja från Soc.styrelsen. Vad ska hon åberopa för skäl som är tillräckligt tungt vägande? Jag förstår att det är otroligt jobbigt för din del nu men jag tror fortfarande inte hon får igenom det.

    Hur säkert är det ens att hon försöker?? Det låter mest som ett tokigt infall från hennes sida.


    Nej det da hon själv också att även om hon får ett ja så är det inte säkert att hon klarar av det, hon har ju längtat efter barnet.

    Hon har ju Borderline och äter antidepressiva sen lång tid tillbaka men hon har ju redan 2 barn så det borde knsppast vara ett skäl. Barnet är med fel man, det är hennes egentliga skäl men vem vet vad hon säger där?
Svar på tråden Sen abort?