• Kusinen

    Underhållsbidrag vid växelvist boende?

    De andra har ju skrivit vad som gäller. Personligen skulle jag nog i ditt fall betala tex 75% av kostnaderna för barnens fritidsintressen för att bidra mer med sådant som är viktigt för barnen. Även vid större i köp som cykel, och spara för att kunna stötta upp mer vid större behov senare i livet. Kanske även att du står för i köp av vinterkläder (och då också gör i inköpen självmed barnet) och vinterkängor och att ni delar på klädinköpen i övrigt.

  • Kusinen
    Lola M skrev 2020-03-11 22:57:25 följande:

    Jag har aldrig varit snål när det gäller kläderna utan barnet har fått ha vilka kläder hen vill när exet hämtat. Däremot berättar barnet att pappa köpt Nike och Leviströjor som hen bara får ha hos pappa. Det är så dumt att jag blir trött! Jag har gett barnet kläderna och sen får hen bära dem som hen vill.

    Aktiviteten kostar 500 kr per månad, jag kan tycka att exet har råd att betala 250 kr per månad men det kanske är för mycket pengar att förvänta sig att exet ska ha råd med.

    Jag har också köpt vitaminer, krämer till hens allergi mm som får åka med till exet utan att vi har delat på kostnaden, detta gör jag för barnets skull, inte för exet. Jag betalar också barnets mobilabonnemang på 150 kr per månad.


    Rent krasst är det så att man inte kan tvinga den andre att betala föreningsaktivitet alls. Jag har träffat på några barn genom åren som bara går på aktivitet varannan vecka för att föräldrarna har olika syn på det hela.Han får prioritera märkeskläder framför en aktivitet om han vill. (Rent generellt precis som som alla föräldrar får prioritera sin ekonomi efter vad de tycker är bäst, om det inte finns en dom på annat).

    Jag tycker att du ska sluta grubbla över märkeskläderna och detaljer och vad du tycker att han borde ha råd med. Fundera istället på om du tycker att det är rimligt attdi bidrar med mer. Om du tycker att det är rimligt väljer du ut några områden där du betalar mer (tex telefon) och så gör du det.

    Att skapa diskussioner om hur exet prioriterar sin ekonomi tycker jag är onödigt, när det inte handlar om att barnen far illa på grund av det.
  • Kusinen
    Lola M skrev 2020-03-12 06:25:05 följande:

    Tack för bra input! Jag vill inte ens fundera på hur exet prioriterar men jag vill mitt barns bästa och jag hoppas att exet vill det också och att han slutar lägga sig i min ekonomi!

    Om han prioriterar sitt barns bästa så betalar han sin del av avgiften för basketen.


    Ja det förstår jag att du tycker. Det flesta anser nog att ett fritidsintresse är viktigare än märkeskläder.

    Men samtidigt kan du inte bestämma om han köper märkeskläder eller ej eller vad han borde ha råd med.

    Det du kan bestämma är vad du själv gör med dina pengar. Och din frågeställning borde ju då vara om du anser det rimligt, med utgångspunkt att du tjänar mer, att du också bidrar med mer. Om du anser det betalar du mer oavsett vad du tycker att exet borde ha råd med.

    Om du inte anser att du ska stå för mer gör du inte det, och samma där utan diskussioner om vad han borde ha råd med.

    Om han skulle sluta beta.a för basketen får du väl fundera på vad du gör då, har han sagt att han tänker det?

    Om det räcker med att du står för basketen som kompensation för din högre inkomst och det förhindrar en konflikt mellan er, är det kanske värt det? Jag tänker att om du väljer att betala mer ska du förstås välja något som är viktigt för dig och som du är rädd kan bli lidande annars, som tex basketen.
Svar på tråden Underhållsbidrag vid växelvist boende?