Inlägg från: Anonym (Leon) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Leon)

    Förskolan tvingar min 5-åring att sitta om han vill kissa, får inte stå.

    Först och främst: så länge han vägrar sitta ner måste han få stå. Han måste kunna kissa under dagen. Det är jätteviktigt!

    Men fortsätt ha som mål att han ska sitta.

    Jag tänker som så att hans pappa förmodligen står upp och kissar och att det är därifrån han fått idén. Kan det tom vara så att det hänt att han blivit uppmanad att stå när ni besökt offentlig toa, och att det sagts att han ska stå för att det är smutsigt på sitsen? Någonstans ifrån har ju de här tankarna kommit.

    Om pappan står och kissar föreslår jag att han genast slutar med det.

  • Anonym (Leon)
    sextiotalist skrev 2020-05-16 09:26:12 följande:

    Varför då?

    Skulle aldrig lägga mig hur sonen eller sambon utför detta.

    Det enda jag skulle lägga mig i är om toan hade varit grisig efteråt, dvs de hade fått göra rent efter sig.

    Har förresten frågat sonen om han har en aning om sina vänners kissvanor

    Från militärtjänstgöring och manliga studievänner så har han ännu inte mött på någon som sitter ner och kissar. Eller säger sig göra det.

    Det han påpekade efter toastädning under militärtjänstgöring, var att många verkar ha urkassa magar


    För att hjälpa sonen komma förbi sina tankar att det är farligt/äckligt/fel att sitta ner. Som någon redan skrivit finns en liten risk att det här är början till renlighetsnojja. Pojken kommer att behöva bajsa på offentliga toaletter i framtiden. Han kommer att behöva sitta och kissa på toaletter på tåg och bussar. Han behöver lära sig att det är ofarligt.

    Men det här får ju verkligen inte göras med tvång, som de gör på förskolan. Det behöver avdramatiseras. Förskolan skapar ett jäkla jättedrama istället...

    Kanske kan det göra skillnad att pappa berättar att han sitter ner och kissar när det är lämpligt.

    Och så undrar jag ju var pojken fått det ifrån att toaletten skulle vara äcklig att sitta på. Jag funderar på om det kan spela roll hur föräldrarna beter sig på offentliga toaletter. Jag minns ju en del, i mitt tycke, hysteriska kompisar från min egen barndom som blivit uppskrämda av sina föräldrar.

    Eller så kommer det någon annanstans ifrån.
  • Anonym (Leon)

    Säger du åt dina barn när de ska gå och kissa när ni är hemma? Eller varför tycker du att personalen på förskolan ska göra det? Barn går normalt sett på toa när de är nödiga. Enda gången vi påmint var när de pott-tränade (och innan läggdags och resor).

    Äter inte barnen på förskolan? Eller äter alla barnen utan att tvätta händerna först? I så fall finns ju fler problem att ta tag i... :-/

    Vill göra tydligt igen att jag tycker att pedagogerna gör fel som tvingar honom att sitta.

Svar på tråden Förskolan tvingar min 5-åring att sitta om han vill kissa, får inte stå.