Inlägg från: Anonym (.....) |Visa alla inlägg
  • Anonym (.....)

    Förskolan tvingar min 5-åring att sitta om han vill kissa, får inte stå.

    SweetJune skrev 2020-03-17 21:02:53 följande:

    Igår hämtade jag min pojke vid halv 2 och i bilen säger han: mamma, jag har kissat på förskolan men jag är jättekissig. Jag säger att jag blir inte arg men att han kan berätta sanningen för mig. Han har då inte kissat och hållt sig hela dagen från morgonurinen. Kan tillägga att på hans avdelning är dem 10 barn (bara) men oftast mellan 7-8 barn. Så det är inte att de har jättemånga barn att ha koll på.

    Jag har pratat med båda pedagogerna sedan september typ 6 ggr att han kan inte hålla sig så länge. Så igår blev jag så förbannad och ringde dem från bilen efter hämtning.

    Då säger den ena: jag fick gå ifrån och glömde meddela den andra personalen som kom in. Jag sa även då att det finns ju två ringar på toaletten och lyfter han på bägge så blir det inget på ringen där man sitter o självklart torkar han upp om det skulle komma utanför. Hon påpekade 5 ggr att hon o den andre kissar där o vill inte ha ngn olycka. De har personaltoa på annan våning så varför går dem inte dit på rasterna? Tar alltid ner kaffe till avdelningen så de kanske får minska på det istället!?

    Hon ljög dessutom om "annan personal". Hade åkt o rastat hunden väl som hon gör till lunch. En vän till mig, pappan har jobbat på urologen och han sa följande:

    Det är bevisat att pojkar inte tömmer blåsan lika bra när de sitter ner och kissar. Män behöver stå upp för att tömma helt för att få rätt tryck (kvinnor behöver inte det trycket för vi har ingen prostata i vägen). Risken att X (min son) inte kan tömma blåsan helt om han går och håller sig så länge är stor i framtiden om detta inte stoppas. Han tänjer ut blåsan massor när han håller sig och tillslut går det inte att tömma den ordentligt för blåsan blir ?slapp? om man håller sig för mycket och för länge.

    Tyckte det var galet att de tvingar till att sitta.


    Och hur mycket tid och energi har du lagt på att själv jobba med sonen och lära honom att sitta ned och kissa?

    Har du gjort det alls? Annars är det ju där du borde börja.
  • Anonym (.....)

    Förstår verkligen förskolan om din son vägrar sitta för att han tydligt säger att det är äckligt för att alla andra sitter där. Säger de ja till det(om där inte finns nån diagnos) hur uppfattas det av de andra barnen?

    Prata med honom , jobba med bacillskräcken. Det är ju en 10sek grej att bara torka av ringen med lite tvål och vatten eller sprit.

  • Anonym (.....)
    Anonym (Leon) skrev 2020-05-16 10:18:54 följande:
    För att hjälpa sonen komma förbi sina tankar att det är farligt/äckligt/fel att sitta ner. Som någon redan skrivit finns en liten risk att det här är början till renlighetsnojja. Pojken kommer att behöva bajsa på offentliga toaletter i framtiden. Han kommer att behöva sitta och kissa på toaletter på tåg och bussar. Han behöver lära sig att det är ofarligt.

    Men det här får ju verkligen inte göras med tvång, som de gör på förskolan. Det behöver avdramatiseras. Förskolan skapar ett jäkla jättedrama istället...

    Kanske kan det göra skillnad att pappa berättar att han sitter ner och kissar när det är lämpligt.

    Och så undrar jag ju var pojken fått det ifrån att toaletten skulle vara äcklig att sitta på. Jag funderar på om det kan spela roll hur föräldrarna beter sig på offentliga toaletter. Jag minns ju en del, i mitt tycke, hysteriska kompisar från min egen barndom som blivit uppskrämda av sina föräldrar.

    Eller så kommer det någon annanstans ifrån.
    Baserat på hur TS skriver så verkar detta ju komma från henne.
    Jag är för att anpassningar ska göras för barn vid behov, men första steget måste ändå vara att man tillsammans med föräldern försöker få det att fungera på det vanliga sättet. Och i detta fallet så upplever jag att det är TS som inte samarbetar för att lösa problemet, hon behöver tala med sonen om att detta inte är farligt, inte förstärka att det är äckligt att sitt ned och kissa. 
    Hon kan även tala med honom om att man kan torka av ringen ordentligt om man vill eller till och med lägga papper men i nuläget hjälper hon till att utveckla en bakterienoja. 
    Vilken är motivation till att inte sitta på en avtorkad ring?
    Klart barnet insisterar om föräldern inte gör sitt och det skadar ju bara barnet i slutändan.
    Att hjälpa barn utveckla tvångsbeteenden redan som barn(att det är äckligt att sitta och kissa men ok att sitta och bajsa går ju liksom mot allt sunt förnuft) är inte att hjälpa

  • Anonym (.....)
    SweetJune skrev 2020-03-16 08:39:02 följande:

    ?.. Och ja jag kan jobba mer med bacillskräcken men samtidigt finns det anledning att ha det och kan känner ett väldigt obehag att sitta ner på förskolan.


    SweetJune skrev 2020-03-17 21:02:53 följande:

    Igår hämtade jag min pojke vid halv 2 och i bilen säger han: ??.

    Jag har pratat med båda pedagogerna sedan september typ 6 ggr att han kan inte hålla sig så länge. Så igår blev jag så förbannad och ringde dem från bilen efter hämtning.

    ........



    Detta är ett problem. 
    Att du stärker sonen i bacillskräcken och sedan ringer och skäller på pedagogerna med sonen närvarande.

    Hur mycket har du talat med sonen och försökt stötta honom om att hitta en lösning inom förskolans ramar? Tex papper på sitsen eller att tvätta ringen före?

  • Anonym (.....)
    SweetJune skrev 2020-05-16 14:03:54 följande:
    För det första så kan ni sluta dra slutsater om ni inte vet fakta. Jag har försökt prata med sonen vid flera tillfällen om att sitta ner men sen på förskolan äcklas han då tex barnet innan bajsat o han har inte fått ha dörren stängd osv

     Min 3 åriga dotter sitter ner och jag lägger papper i vattnet och på hela ringen.

    ?..
    Detta är dina nojor de kommer inte från sonen utan han har säkerligen bara tagit över dina.

    Om du genuint vill hjälpa sonen så börja istället öva, kan din 3åring få sitta ned(med en vansinnig mängd papper tydligen) så kan din son väl sitta? Då kan du ju börja öva med honom så att han får bli mer bekväm med detr
Svar på tråden Förskolan tvingar min 5-åring att sitta om han vill kissa, får inte stå.