• MRAKas

    Vad kostar bil i månaden

    På bilar i denna ålder o prisklass så är det alltid en chansning, om du inte har möjlighet och kunskap att utföra service o reparationer själv så kommer detta vara en mycket stor utgiftspost.

    Värdeminskningen är nästan försumbar på en bil i denna prisklass. Skatt, försäkring, besiktning o liknande fasta utgifter borde gå att runda av till 1000:-/mån.
    Kostnaden för drivmedel beror ju givetvis hur mycket du åker.

    Det är kostnaden att "hålla skiten rullande" som har potential att bli mycket hög på en så pass gammal bil, detta kommer ju nästan alltid utan förvarning också, helt plötsligt brakar nått till eller nån varningslampa tänds o så slutar det med bärgare till verkstad samt medföljande faktura för att komma ut därifrån...

    En Golf -05 1,6 bensinare är en beprövad o stabil konstruktion dock, förmodligen kommer du har mer problem med rost än det mekaniska.
    Be någon som du har förtroende för när det gäller bilar kolla igenom den innan köp om du inte har koll själv, bilar i denna prisklass varierar kraftigt i skick.

  • MRAKas
    Anonym (Forden på gården) skrev 2020-03-18 04:59:40 följande:
    Undrar hur du lyckas få en så hög kostnad... jag betalar runt 500 utslaget per månad.Och då tar jag i i överkant.
    sextiotalist skrev 2020-03-18 06:31:56 följande:
    Min bil kostar inte ens 500 kronor i månaden i de fasta utgifterna, om man tar bort paketering. Den är helförsäkrad
    Det är väl aldrig nån nackdel att avrunda uppåt när det gäller att att får sig en överblick? Budgetera för det o sen bli glatt överraskad...

    Sen tycker jag det är lite väl nitiskt att tjafsa om ett par hundralappar hit eller dit när det gäller bilkostnader, jag sköt från höften o avrundade. 

    Jag anser att man även måste ta viss hänsyn till att försäkringspremien fastställs individuellt beroende på en lång rad faktorer som inte framgår här.



  • MRAKas
    Anonym (Forden på gården) skrev 2020-03-18 19:45:36 följande:
    Det är inte ett par hundralappar, det är 100% mer än jag betalar. Drygt.
    Om du söker hjälp kanske någon riktigt erfaren terapeut kan reda ut hur det kommer sig att du är så otroligt mån om att informera världen om att just du lyckats teckna en helförsäkring inkl "mer-tillägg" till en mycket låg kostnad...

    Min erfarenhet av bilägande (vilken är tämligen omfattande) säger att du får dubbla den summan för att komma i närheten av hur mycket en vanlig normal svensson-bil kostar att helförsäkra i en medelstor svensk stad.
    Inte på något sätt orimligt att höfta årspremien till 5-6000:-, speciellt inte om man som TS inte ägt bil tidigare o börjar på lägsta bonusklassen.

    4-500:- är "ett par hundralappar".
  • MRAKas
    Anonym (ooo) skrev 2020-03-18 20:55:38 följande:

    Har ett syskon som jobbar med bilar som säger att om bilen i princip bara står, så får man ändå räkna med att den kostar ca 1000kr/månad, bara av att ha den (försäkring, skatt, kanske något däckbyte eller verkstadsbesök) + bensin förstås, om man kör något. 


    En mycket bra uppskattning rent generellt av ditt syskon.

    Annat att ta hänsyn till i sammanhanget är att en bil mår inte bra av att användas extremt lite.
    Speciellt en äldre bil får mycket lätt då krämpor o problem t.ex kärvande bromsar och urladdade batterier.
Svar på tråden Vad kostar bil i månaden