Inlägg från: Anonym (//) |Visa alla inlägg
  • Anonym (//)

    Namnet Blakkie-Bee

    Xenia skrev 2020-03-23 02:08:58 följande:

    Det verkar iaf finnas en tanke bakom namnet:

    "Sanna skriver att hon och pappan till barnen, British Mbumba, var överens om att de inte ville ha varken typiskt svenska eller kongolesiska namn. "

    Varför inte välja ett internationellt namn då? 

    "?Så när vi plötsligt fick till oss namnet Blakkie-Bee, som är en blandning av latin och ett grunduttryck för urkraft, så visste vi att det var rätt. Ett namn som betyder ?Kraftfull resenär?, vilket han verkligen är. En resenär som bestämt sig för att komma till vår familj?, skriver hon."

    Men då räknade hon inte med omgivningens reaktioner.  Blakkie låter som Blacky, ett namn för svarta hundar eller hästar. Dessutom är det ett nedsättande ord för svarta människor.



    Tänkte bara på det två sista meningarna. Det är INTE ett nedsättande ord för svarta människor. Vem skulle ha bestämt det? Inte för jag skulle vilja heta Whitey, men skulle jag bli kallad det om jag bodde i ett land där merparten av mina vänner är svarta, så kör till.

    Jag har faktiskt en vän som kallas Blackie. Från Nigeria. Ingen aning om var namnet kommer ifrån (gissningsvis från barndomen eftersom han är mörkare än sina syskon) men det var han själv som presenterade sig som det när vi träffades för första gången för evigheter sen.
     När vi sedan träffades på en fest för andra gången och skulle byta nr och jag skulle skriva in namn blev jag osäker och frågade vad jag skulle skriva. Han flinade och sa "du vet ju vad jag heter". Jag vågade inte säga det om, om, om jag skulle ha fel/hört fel första gången. Så jag låtsades inte minnas, vilket han verkade tycka var jättekul...

    Men att härma Sanna Bråding som garanterat är ensam om att ge detta hemska namn till sitt barn, är ju enbart väldigt löjligt. 
    Kan inte ts hitta på ett eget tokigt namn om nu det önskas?
Svar på tråden Namnet Blakkie-Bee