Inlägg från: Fulkultur |Visa alla inlägg
  • Fulkultur

    BF December 2020

    Hej, grattis till alla plus!

    Jag plussade igår (v3+2 idag) och är fortfarande lite... chockad? Jag är 40, och trodde nog att vi skulle få försöka hur länge som helst, och var också inställd på att det kanske inte skulle bli något alls. Och så gick det på 2a försöket. Extremt orolig för mf nu, då risken är 50% i min ålder.

  • Fulkultur
    Leon2002 skrev 2020-04-07 17:38:33 följande:

    Oj vad häftigt att det gick så snabbt! Vad roligt :) själv blev jag gravid på 7:e försöket (första gången jag är gravid, är 26 år)

    Håller tummarna för dig att allt går som det ska


    Ja, lite märkligt! Men vad roligt för dig, första graviditeten! Det blir en fin julklapp du får! 7 försök är väl rätt standard ändå, inte direkt länge (även om det kan kännas så).

    Tack för tumhållningen <3
  • Fulkultur
    Hallonen80 skrev 2020-04-09 19:32:42 följande:

    Hej.

    Plussade idag, cb säger 3+ redan och bf är 13 dec enligt senaste cyklerna :D

    Barn nr 3 och jag blir 40 i år


    Grattis!!! Vad kul med fler i min ålder, jag är 40 fyllda. Bf 17 dec.
  • Fulkultur
    Hallonen80 skrev 2020-04-10 10:00:34 följande:

    Hej!

    Mina är 17 och 6, jag sprider ut dem tydligen. Jag gör det som de säger åt mig att göra och tar det som det kommer. Först och främst vill jag bara ta mig förbi v 8, brukar vara svårt för mig.

    Men har en BRA känsla denna gången, boobsen är som meloner och det har de inte varit de senaste gångerna som det slutat i mf/ma.


    Kul med så spridda åldrar! Härligt att höra att det känns bra <3 Har du haft många mf/ma, och är det just nu när du försökt bli gravid sista gången eller tidigare också? Själv är jag livrädd för mf, inte pga dåliga erfarenheter utan bara för att statistiken är emot mig. Vet inte ens om jag skulle klara av att försöka igen om jag fick mf nu. Gäller att försöka hålla huvet kallt. Har inte så ömma bröst, men känner att det drar och har sig runt livmodern så det tolkar jag som något positivt. Plus att jag har ett jävla humör!
  • Fulkultur
    Hallonen80 skrev 2020-04-10 11:45:11 följande:

    Jag hade 2 st för ett år sedan cirka. Det kändes liksom från början att ngt var off då jag hade NOLL symptom förutom att mensen uteblev. Själva missfallen var inte så dramatiska, en längre mens. Men självklart jäkligt tråkigt.

    Vi har nog generellt enkelt att bli gravida trots ålder men sen ska det ju gå hela vägen.

    Den gången kände jag av min äl väldigt tydligt, även livmoderkänningar 1 vecka efter äl och brösten liksom flyter iväg..huden känns också väldigt len hmmm svårt att förklara, humöret ja Hahaha jag får lägga band på mig själv.

    I mina två tidigare graviditeter så har jag haft svår hyperimisis (kanske därför det är långt emellan), så det är väl nästa ?tecken? jag väntar på. Har svårt att tro att en normalgraviditet för mig skulle vara utan illamående även om det vore fantastiskt...


    Jobbigt med hyperemesis! Började det tidigt? Men jag tror verkligen inte det är ett "krav" för en lyckad graviditet bara för du hade det tidigare gånger. Fattar hur du tänker dock.

    Kände också min ÄL tydligt nu och brösten har varit pyttelite ömma hela tiden sen dess. Fattar knappt att jag är gravid, att det kunde gå så fort när vi väl började försöka. Tänker ibland att sån tur har jag bara inte, och därför kommer allt gå åt helvete.
  • Fulkultur
    Hallonen80 skrev 2020-04-10 14:40:35 följande:

    Jag har för mig runt vecka 7-8 ungefär och sen varade det till förlossningen :S

    Jag försöker att inte oroa mig, inte ta ut ngt i förskott. Man kan ändå inte påverka något liksom..


    Fy sjutton va kämpigt!

    Nä men precis, det enda som går att påverka är ens egna tankar så det bästa är ju att försöka hålla dom i styr. Det här ska nog gå bra!
  • Fulkultur
    SandyK skrev 2020-04-10 18:09:51 följande:

    Hoppar in här!

    Plussade i helgen. BF 12 december.

    26 år och första barnet ????


    Välkommen, och grattis!!!
  • Fulkultur
    SandyK skrev 2020-04-10 19:23:16 följande:

    Tack snälla!

    Inga symptom än mer än ömma bröst, däremot så kom det en blödning nu när jag var på toa.

    Någon mer som har/har haft blödningar tidigt som visade sig vara ofarliga? Som sagt första graviditeten så jag är rädd för allt just nu, hehe.


    Jag har inte haft det men som jag förstått är det ganska vanligt. Min andra graviditet och jag är precis lika rädd som med förra :) Förra tyckte jag blev lättare när de hemska första 12 v var över.
  • Fulkultur
    Lyra78 skrev 2020-04-11 09:36:35 följande:

    Våra är 12 och 6. Vi kommer nog att göra alla tester, men vete katten om jag skulle klara av att avbryta graviditeten även om ngt var fel.


    Nej, det är jättesvårt det där. Beror ju på massa faktorer, klarar en själv ta hand om ett sjukt barn, barnets lidande, kan barnet ens överleva utanför magen etc etc. Vill inte behöva tänka på sånt, önskar att ingen behövde, måste vara ett helt vedervärdigt beslut att ta.

    Men bra att testa och vara förberedd oavsett hur en än väljer att agera.
  • Fulkultur
    k91 skrev 2020-04-11 17:17:00 följande:

    Jag är äntligen gravid med mitt andra barn efter en lång kamp där jag fick göra abort efter KUB, sen sex månader innan ett plus som blev missfall, och nu plussade jag på åttonde försöket! Så tacksam! BF 20:e dec!


    Efterlängtadsen2014 skrev 2020-04-11 18:43:37 följande:

    Hej. Hoppar också gärna in här.

    Gravid med bf enligt app den 12 december efter 5,5 års försök, utredning och 8 letrozolbehandlingar.


    Jättestort grattis till er båda. Och oj vad ni fått kämpa! <3
  • Fulkultur
    Hallonen80 skrev 2020-04-14 12:07:43 följande:

    Bara för att jag hade en sån ?bra? känsla denna gången så försvann allt puts väck över natt. Precis som vid tidigare ma, så just nu känns det inte positivt längre. Bara att vänta några veckor innan domen känns det som. Tur man är luttrad :-S


    Måste vara hemskt jobbigt. Håller tummarna att det ska gå bra. Förlåt min okunskap, men med din bakgrund, borde du inte kunna få ett tidigt vul? Eller är det för tidigt för att kunna göra en bedömning? Stor kram till dig <3
  • Fulkultur
    Annasandra skrev 2020-04-14 23:21:52 följande:

    Hoppar in! Plussade idag och har bf 19/12

    Har en son på 9 månader så detta blir spännande ??


    Grattis!! Spännande var ordet, men vilken glädje de kommer ha av varandra när det bara är 1,5 år mellan dom.
  • Fulkultur
    AngelaS skrev 2020-04-17 17:43:02 följande:

    Har läst en del om detta (skit)virus och att blivande pappor är portade från ultraljud, bm besök och, om de påvisar symptom, inte får närvara på förlossning. Ber en stilla bön om att detta elände är slut snart och att samhället återgår till det normala.. Hade tyckt så synd om min partner om han inte får vara med i de viktiga milstolparna under graviditeten :( 

    Någon som oroar sig för samma?


    Grattis till plusset!

    Jag är inte så orolig, för jag tänker att det är så länge kvar, och har väl förhoppningen att det kommer vara annorlunda i december.
  • Fulkultur
    Skogsrået88 skrev 2020-04-17 16:47:25 följande:

    Plussade svagt i måndags efter 4 månaders försök (första barnet är 1 år och 8 månader och tog 1 år innan +) och fick starkare utslag igår. Bf 24-25 dec, hehe. Brösten känns som bollar och är lite stingslig.


    Grattis! Brösten är förjävliga här också, svårt att hålla hemligt när jag skriker så fort någon kommer i närheten av dom :D
Svar på tråden BF December 2020