• hawthorne

    Hur länge står ett samhälle ut med restriktioner och karantän?

    Anonym (Beror på samhälle) skrev 2020-03-24 19:10:10 följande:

    Det beror mycket på vad det är för typ av samhälle. I Sverige, antagligen ganska kort tid. Vi är konflikträdda, men det hjälper inte så långt när förtroendet för samhället är väldigt lågt.

    Det är mycket ilska som pyr under ytan på oss, och nu menar jag inte ett specifikt politiskt läger, eller en speciell grupp, eller en etnicitet. Vi är alla ganska arga, men av olika orsaker. Man kan se denna ilskan, som tar sig olika uttryck beroende på tex. politiskt läger på sociala medier, fast ilskan, den undertryckta ilskan är den samma. Det är som en tickande bomb.

    Vi har varit fogliga, väldigt länge, men det har senaste få årtiondena byggts upp en slags mental förberedelse på att allt skall gå åt helvete. En tvångskarantän där ingen får gå ut skulle kunna bli startskottet för att en eller flera grupper börjar agera ut och bli väldigt destruktiva. Kanske inte ens de grupper som tanken går till heller, utan andra.

    Det cirkulerar redan uppmaningar till plundring osv.


    Va?

    Ilskan på internet handlar om helt andra saker, bla att folk tror att man kan vräka ur sig vad som helst när de är anonyma.

  • hawthorne
    nihka skrev 2020-03-24 20:28:35 följande:
    Känner jag inte alls igen. Mycket solidaritet ser jag däremot.
    Man kanske väljer att se det man vill se?
    Det finns otroligt mycket solidaritet ute i samhället just nu, folk och företag som ställer upp på ett otroligt sätt. Helt frivilligt och helt gratis.
    Det är faktiskt fantastiskt att se.
Svar på tråden Hur länge står ett samhälle ut med restriktioner och karantän?