• Anonym (ja)

    Hur länge står ett samhälle ut med restriktioner och karantän?

    Anonym (TS) skrev 2020-03-23 13:24:19 följande:

    Hur länge står människor i ett samhälle ut med att ha hårda restriktioner och karantän? Tänker både det som gäller nu i Sverige där vi uppmanas att stanna hemma vid minsta snuva, och i andra länder där man har böter på att gå ut överhuvudtaget. Vad skulle hända om man måste ha det så hela sommaren tex? Skulle folk börja göra uppror? Vad tror ni? Jag tror semestern i sommar är hotad om alla måste fortsätta vara hemma för minsta snuva.


    Ja herregud vad spelar några tusen människoliv för roll jämfört med semesterplanerCool
  • Anonym (ja)
    Anonym (.) skrev 2020-03-24 11:56:42 följande:
    Fel.

    DU försöker med en mycket ful argumentation; du lindar in dina egna ÅSIKTER i en uns fakta och får det att framstå som en sanning.

    Sanningen är att kina har kritiserat Sverige. Sanningen är också att Kina kritiserar de allra flesta länder som inte gör som dem: ger sjutton i att testa för att få bra statistik samt håller inne folket med våld och till vilken kostnad som helst. Det är så man gör i diktaturer och så ska vi INTE ha här.

    Sanningen är också att Sverige har flugit in experter från hela landet och att alla beslut om restriktioner och rekommendationer sker i samarbete med dem. Det vill säga vi får de råd som man sett varit mest effektivt i ett liknande läge som vi befinner oss i nu.

    Att panikstänga skolor, införa utegångsförbud osv kommer inte att hindra smittspridningen HÄR i Sverige. Det är möjligt att utegångsförbud har effekt i Argentina eller någon annan stans men det har det inte här. 
    Man VET sedan tidigare att smittspridning främst sker i familjer så därför är utegångsförbud inte effektivt.
    Det har däremot en massa andra negativa effekter på samhället som tex massarbetslöshet och bostadslöshet på längre sikt. 

    Sverige har med andra ord en balanserad syn för att mildra de katastrofala ekonomiska följder det annars skulle kunna få.

    Så innan du kommer med mer fake news och falska påsåenden så måste du lära dig skilja på FAKTA från dina egna ÅSIKTER. (Det är ok att säga att jag tycker så och så men inte ok att påstå att alla andra länder säger att Sverige är...
    Att Sverige sätter ekonomi före människoliv är ju ingen nyhet, vi är trotts allt en av de länder som har minst intensivvårdplatser i europa och har en sjukvård som knappt klarar av vardagen. Men att kalla det "balanserat" är ju bara skrattretande.

    Så innan du kommer med försköningar och falska påståenden så borde du lära dig skilja på fakta och dina åsikter. FAKTA är att Sverige är väldigt dåligt rustat för att hantera en sån kris, FAKTA är att FHM har fått mycket kritik både från inhemska experter OCH utländska. ÅSIKTER är dina påståenden om att Sverige skulle ha en "mer balanserad syn" för det har du inga som helst belägg för, det kommer visa sig när hela skiten är över och vi räknar lik.
  • Anonym (ja)
    Anonym (.) skrev 2020-03-24 12:12:07 följande:
    Men ge dig. Du sprider fake news och sådana som du är samhällsfarliga.

    Visa källor på att andra kritiserar Sverige för flathet.
    Visa analyser på den kritiken.

    Sätt igång.
    Visa källor på att Sverige hanterar det bättre än andra?
    Visa källor på att Sverige hanterar det "mer balanserat" än andra?
  • Anonym (ja)
    Anonym (K) skrev 2020-03-24 12:35:56 följande:
    Titta på smittspridnings kurvan för Sverige jämfört med övriga länder, titta på mortaliteten. Behöver du hjälp för att tolka data så säg till.
    Ja och det var EFTER att Sverige började införa samma restriktioner som andra länder gjort. Hade vi fortsatt göra som vi gjorde i början så hade det sett betydligt värre ut. Och hade vi gjort så på en gång istället för att tro oss veta bättre men sen ändå vara tvungna och göra som alla andra så hade kurvan förmodligen sett ännu bättre ut.

    Behöver du hjälp med att sätta data i relation till vilka åtgärder som vidtagits och vem som gav upphov till dem så säg till.
  • Anonym (ja)
    Anonym (.) skrev 2020-03-24 13:11:01 följande:
    Anonym (ja) skrev 2020-03-24 12:26:41 följande:
    Att Sverige sätter ekonomi före människoliv är ju ingen nyhet, vi är trotts allt en av de länder som har minst intensivvårdplatser i europa och har en sjukvård som knappt klarar av vardagen. Men att kalla det "balanserat" är ju bara skrattretande.

    Så innan du kommer med försköningar och falska påståenden så borde du lära dig skilja på fakta och dina åsikter. FAKTA är att Sverige är väldigt dåligt rustat för att hantera en sån kris, FAKTA är att FHM har fått mycket kritik både från inhemska experter OCH utländska. ÅSIKTER är dina påståenden om att Sverige skulle ha en "mer balanserad syn" för det har du inga som helst belägg för, det kommer visa sig när hela skiten är över och vi räknar lik.
    Jag ska inte motbevisa dina falska påståenden utan det är du själv som ska bevisa dina egna påståenden.
    det är så argumentation fungerar.

    Eftersom du, oavsett nick, vägrar göra det ser alla att du vet att du kommer med fake news. 
    Det är farligt för samhället det du gör. 

    Yada yada yada, mycket snack och floskler men inget fakta. Jättebra att du lärt dig balla ord som "fake news" men om du ska sitta och kräva andra på fakta så måste du kunna göra likadant själv. Och av att döma av ditt intetsägande svar så tolkar jag det som att du inte har något att komma med.
  • Anonym (ja)
    Anonym (.) skrev 2020-03-24 13:33:19 följande:
    Du erkänner alltså att ditt enda syfte är att sprida falska påståenden.
    I förlägningen betyder det att du vill, och försöker, störta samhället. För just nu är falsk information farligt och dit hör dina inlägg.

    Du kom med påsåtenden. Du får bevisa dem.
    Jag protesterade mot dina falska påsåtenden. Det är vars och ens plikt att protestera mot sånt. Jag tar min samhällsplikt.
    Och jag har fortfarande inte sett någon som helst fakta från din sida.

    Det enda du verka kunna åstadkomma är att kräva andra på fakta och slänga dig med frasen "fake news" som du verkar fått dille på.

    Förklara gärna hur du VET att Sveriges sätt att hantera krisen är "mer balanserad" än andras när smittan bara börjat och vi fortfarande inte har en aning om hur många som kommer drabbas och hur många som kommer dö?

    På vilket sätt är det fakta och inte ett påstående hämtat ur luften?
  • Anonym (ja)
    Anonym (J) skrev 2020-03-24 13:42:52 följande:
    Är man frisk kan man röra sig fritt. Är man sjuk ska man stanna hemma. Det kanske bara var fler som gjorde precis det du gjorde igår, eller hur?
    Hur vet man att man inte smittar andra när det visat sig att man kan föra smittan vidare utan att ha symptom själva och vi inte gör tester?

    Är var och en av dessa "friska" personer kompetenta nog att avgöra om de är smittsamma eller ej?

    Alltså, hur kan det ens vara möjligt att folk fortfarande inte fattat att hela idén med karantän inte handlar om man själv är frisk eller sjuk utan om att förhindra att sprida smittan vidare till andra?
  • Anonym (ja)
    Anonym (.) skrev 2020-03-24 14:02:21 följande:
    Då tar vi det en fjärde gång.
    Du kom med ett antal falska påståenden. Det är du som ska bevisa det.
    Jag som protesterar ska inte motbevisa dig utan det är du som påstår saker i första hand ska bevisa. 

    Det du visar nu är att du är medveten om att du sprider falska nyheter och därför bråkar när du ombeds bevisa din sak.
    Jasså, på vilket sätt är det falskt att påstå att Sverige har dålig kapacitet att ta hand om akut sjuka när vi har en av Europas lägsta antal intensivvårdplatser?

    På vilket sätt är det falskt att påstå att FMH fått backa på flera av sina påståenden och ändå följa det andra länder gjort?

    Ett påstående blir inte falsk bara för DU säger det. Om du påstår att det är falskt så får DU komma med belägg för det.

    Du däremot har kommit med tvärsäkra påståenden om att Sverige hanterar krisen "mer balanserat" än andra. Vad har du för belägg för det?
  • Anonym (ja)
    Anonym (.) skrev 2020-03-24 14:17:55 följande:
    Gå tillbaka till det inlägg jag kommenterade.

    Efter det har du bara tjafsat och bråkat faktiskt.

    Du är med andra ord en av alla dem som gör allt för att få Sverige att krascha helt. Kan man ana en bitter liten SDare där bakom skärmen,....
    Hur var det med fakta?
  • Anonym (ja)
    Anonym (J) skrev 2020-03-24 14:29:21 följande:
    Karantänen baseras på att du har förkylningssymptom. Vid minsta tecken på förkylning ska man stanna hemma. Alltså finns det ingen rekommendation om att friska människor ska isolera sig i hemmet. För att undvika oavsiktlig smitta utomhus ska var och en hålla avstånd till varandra. Detta kan man ju enkelt sköta själv; alltså du kan helt enkelt kliva åt sidan om någon kommer för nära dig. Människor behöver handla, gå till sina arbeten, hämta och lämna barn vid förskola/skola. Alla KAN inte sitta inne då vi behöver personal på sjukhus och i andra viktiga yrken. Jag rekommenderar dig att se alla presskonferenser som våra myndigheter sänder i princip varje dag sedan flera veckor. De går att se på SVT play i efterhand. Även på krisinformation.se kan du läsa om arbetet mot infektionen och smittspridningen. I presskonferenserna och i frågestunderna efteråt ställer journalister frågor som olika myndigheter besvarar så klart och tydligt det går. Jag förstår att det är svårt att lita på andra när man är rädd. För att förstå varför vi har de regler och rekommendationer vi har, där människor fortfarande är utomhus i vissa fall, behöver du hålla dig informerad. Det är viktigt att informationen du tar del av kommer direkt från myndigheter och samhällsviktiga informationskanaler såsom SVT och SR som har i uppdrag att informera allmänheten om vad som gäller i kris. Magkänsla är inte ett underlag för beslut och rekommendationer i kris. Alla, även du, behöver ta ansvar genom att hålla dig informerad och att inte sprida rykten. Och, ta en promenad - det brukar klara tankarna.
    Jo jag har läst rekommendationerna, men jag tycker en rekommendation är ganska värdelös om folk inte fattar syftet bakom dem.

    Syftet är inte och har aldrig varit att förhindra att vanliga människor ska smittas. Vi vet redan att 60-70% kommer smittas eftersom viruset kommer vara kvar i många år. Syftet med karantän är helt och hållet att förhindra att smittan sprids vidare till människor i riskzonen för snabbt eftersom det kommer få vården att braka ihop.

    Vi vet redan att man kan vara smittbärare utan att själv ha symptom så bara där faller tolkningen att man kan vistas bland andra bara man "känner sig frisk" och vara hemma om man känner sig sjuk. För du kan smitta andra trotts att du känner dig ok.

    Så vad händer när fler och fler börjar tycka att "jag känner mig helt ok alltså är det ok att vistas bland folk"? VI ser ju redan idioter som drar till sälen och vistas på afterski med 499 personer i ett trångt utrymme, för vadå, rekommendationen säger ju att inte mer än 500 och jag känner mig ju helt ok?

    Visst, vi kan inte sitta helt inspärrade, vi måste kunna handla, etc men vi bör fortfarande vistas bland andra så lite som möjligt. Jag tycker inte alls att se fler människor på gatan är ett bra tecken, jag tycker snarare att det är ett tecken på att människor inte fattat syftet med karantänen och börjar bli mer och mer oförsiktiga.

    Varför tror du andra länder som tex tyskland och england infört förbud för folksamlingar på fler än 2? Kan det bero på att de börjat se att folk slarvar (som tex idioterna på afterski i sälen)?
Svar på tråden Hur länge står ett samhälle ut med restriktioner och karantän?