• Anonym (900)

    Hur länge står ett samhälle ut med restriktioner och karantän?

    Anonym (TS) skrev 2020-03-23 13:24:19 följande:
    Hur länge står människor i ett samhälle ut med att ha hårda restriktioner och karantän? Tänker både det som gäller nu i Sverige där vi uppmanas att stanna hemma vid minsta snuva, och i andra länder där man har böter på att gå ut överhuvudtaget. Vad skulle hända om man måste ha det så hela sommaren tex? Skulle folk börja göra uppror? Vad tror ni? Jag tror semestern i sommar är hotad om alla måste fortsätta vara hemma för minsta snuva.
    I Sverige? Några veckor. Tre-fyra veckor med mer eller mindre total isolering. Sedan kommer folk att skita i det.

    Men så är vi bortskämda också i vårt land med att inte behövt hantera någon egentlig katastrof på flera hundra år.

    I Leningrad var befolkningen isolerad i de mytiska "900 dagarna" när tyskarna omringade staden under WWII.

    Pratade med en arbetskollega i England igår. De får inte träffas mer än två personer ute nu. Men där finns fortfarande ett kollektivt minne av Blitzen och kriget och av den närvarande terrorn från IRA så är man rätt coola när det gäller deras lock down.
  • Anonym (900)
    Anonym (Beror på samhälle) skrev 2020-03-24 19:10:10 följande:

    Vi har varit fogliga, väldigt länge, men det har senaste få årtiondena byggts upp en slags mental förberedelse på att allt skall gå åt helvete. En tvångskarantän där ingen får gå ut skulle kunna bli startskottet för att en eller flera grupper börjar agera ut och bli väldigt destruktiva. Kanske inte ens de grupper som tanken går till heller, utan andra.

    Det cirkulerar redan uppmaningar till plundring osv.


    Hahaha.

    Det mest oväntade hittills - pensionärsupproret vi sett i media: "Jag tänker inte sitta hemma!"
  • Anonym (900)
    Anonym (Katastrofen väntar) skrev 2020-03-25 14:06:48 följande:
    Du har missuppfattat helt. Mina barn är inte oroliga jag behåller paniken för mig själv. Jag orolig för att det inte kommer att finnas något samhälle kvar.
    Inget samhälle kvar? Hur tänkte du att samhället skulle försvinna?

    Det enda som kan få ett samhälle att försvinna är om människorna dör ut och så illa kommer det förstås inte att gå.

    Om ett år, när coronan har hunnit med två svängar genom den svenska befolkningen så kommer allt att finnas kvar. Möjligen lite fattigare, men finnas kvar. Post, polis och brandkår. Fotbollsarenor och bibliotek. Skolor och sjukhus. Matbutiker och skobutiker. Huset du bor i.
  • Anonym (900)
    Anonym (Kollaps) skrev 2020-03-25 18:11:36 följande:
    Du har ingen aning om allt det kommer finnas kvar. Jag hyser starka tvivel. Låg vaken halva natten av oro om jag ens får se mina barn växa upp. Och om jag nu får det vilken sorts samhälle vi har då. Jag och maken håller på att köpa de kläder vi och barnen behöver för att halvår framåt, skaffar glasögon och linser, han ska till läkaren och allt annat vi nu hinner med innan allt stängs. Vi tar dag för dag.
    Det kan absolut inte vara nyttigt att tro att samhället skall försvinna. Försök att prata med någon om din rädsla.
  • Anonym (900)
    Anonym (Kollaps) skrev 2020-03-25 21:30:33 följande:
    Jaha, och vad skulle det pratet leda till? Skvatt nada eftersom ingen kan garantera att samhället som vi levt i fram tills nyårsafton 2019 återkommer. Jag har alltid levt efter devisen "förvänta dig det värsta och blir det lite bättre har du vunnit". Det kanske blir så nu också. Men fram tills dess planerar vi för en total stängning utom livsmedelsaffärer. Och förhoppningsvis bensinstationer eftersom vi är beroende av bil. En sån stängning går ju leva med ett tag. Dock ingen längre tid. Konkurser i massor, enorm arbetslöshet, betydligt minskade skatteintäkter eftersom så få jobbar, indragningar av all service, ingen skola= ingen utbildad som kan ta över när folk slutar jobba, ökad kriminalitet, ingen import av mat= svält eftersom vi bara producerar 50% av maten vi konsumerar, tja fyll på listan själv. Ett sånt samhälle går under till slut.
    Om du pratar med någon som du har förtroende för så kanske denne kan ge dig lite perspektiv på saken, så att du inte behöver ligga sömnlös på nätterna av oro för att samhället skall upphöra att existera.

    Att företag går i konkurs och folk blir arbetslösa innebär inte att samhället slutar existera.
Svar på tråden Hur länge står ett samhälle ut med restriktioner och karantän?