• Anonym (.)

    Barnen ska lägga sig 18

    Anonym (Undeae) skrev 2020-03-25 09:07:39 följande:

    Vad menar ni med att de drabbas? Barnet i fråga har alltid vaknat tidigt och familjens dygnsrytm har ju anpassats därefter. Den enda som kan sova länge är den äldsta.

    De yngre somnar i regel väldigt snabbt när det är skola, men nu efter snart tre veckor hemma blir det en hel del spring på kvällarna. Det är alltid jag som nattar och nu hanterar allt runt dem hela dagarna.


    Om du har barnen hela dagarna och har behov av lite tid för dig själv på kvällarna får väl pappan umgås med dem då?
  • Anonym (.)
    Anonym (Undeae) skrev 2020-03-25 15:46:21 följande:
    Men det går ju inte, han jobbar.
    När kommer han hem?
  • Anonym (.)
    Anonym (Undeae) skrev 2020-03-26 08:21:46 följande:
    Han vill att de ska vara klara att lägga sig när han jobbat klart för dagen, vilket är omkring 18, så den tiden är mest för hans skull antar jag. Den enda som fått hantera förändringen iom att barnen är hemma är jag och jag har redan utmattningssyndrom sen tidigare, så det blir väldigt tufft.
    Han går på en joggingtur varje morgon, jag får gå när barnen lagt sig, men då orkar jag verkligen inte. Det är många gånger omöjligt att hålla sig vaken ens till 21.
    Du har utmattningssuýndrom och måste hålla igång 3 barn hela dagarna. Pappan har lite egen träning på morgonen och sitter sedan instängd på sitt kontor i ert hus hela dagarna till kl 18. Då tycker han att du skall ha gjort iordning barnen för läggning och att de skall spendera resten av kvällarna ensamma i sina sängar.

    HAN anser att hans jobb är tyngre än ditt. Du har utmattningssydrom (sjukskriven?) och orkar inte med nuläget.
    DÅ HJÄLPS MAN ÅT. Det räcker inte att han anser sitt jobb vara tyngre, när han inte provat att ta barnen en hel dag och få dem i säng till 18. Varför gör han inte det åtminstone på helgerna, så du får vila ut ordentligt?
    När umgås han med barnen?

    Du är inte nöjd. Då borde inte han vara nöjd heller - om ni har ett bra äktenskap. Då borde ni tillsammans hitta en lösning där även du är nöjd, även om det innebär vissa uppoffringar från hans sida.

    Han får lägga barnen när han jobbat klart. Du får egentid på hans kontor. Alt han tar barnen ett par timmar på dagen, och du kan komma ut på promenad/träning. Vad händer om du tar hans morgonträningtimma varannan dag?

    Det värsta är inte att han anser att allt är bra, utan att du accepterar det utan att hålla med. Gör en förändring!
Svar på tråden Barnen ska lägga sig 18