Inlägg från: Anonym (Maria) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Maria)

    Gör du något för att stötta företagen?

    Nä, det gör jag inte direkt. Men jag handlar det jag kan i vår lokala Icabutik. Hämtar på vår lokala pizzeria kanske någon gång extra nu. Bor i ett litet samhälle. Försöker anlita hantverkare osv från vårat område. Lämnar alltid in bilarna här på vår verkstad. Ibland måste den nyare dock åka till grannstan för vissa kontroller. Skulle inte börja överkonsumera nu eller slösa bort extra pengar på frisör el liknande. Nä, alltså det går ju upp och ned när man har företag.

    Att konsumera när det inte behövs hur gick det ihop med miljö/Gretafenomenet? Ja det har fallit i glömska verkar det som.

  • Anonym (Maria)
    Anonym (Leija) skrev 2020-03-26 07:11:59 följande:

    Självklart ska man inte överkonsumera.

    Undrar hur det går med pizzeriorna. Vi köper också pizza trots corona, undrar om de flesta fortästter med det. Pizzerior är annars kända för att inte ha så stora marginaler.


    Ja, jag hoppas det. Man kan ju ta med maten hem.

    Det är trist det som händer, samtidigt i övrigt som någon skrivit hela samhället är uppbyggt på (över)konsumtion. Nu fallerar det. Det vi behöver kommer vi ändå att köpa tänker jag. Men mycket krimskrams kommer försvinna. Det är egentligen också rätt. Den enda vägen för att få en mer hållbar miljö tex. Men det blir ett nytt samhälle och kräver ganska mycket, men de som ställer om först brukar vara vinnare i längden. Men det är inte enkelt såklart.
Svar på tråden Gör du något för att stötta företagen?