• Disa35

    Stäng av Stockholm nu! Ny tråd där du kan vara anonym.

    Pope Joan II skrev 2020-03-27 16:29:38 följande:

    Var kan man läsa om detta och se hur många panikslagna det rör sig om? Hur många av oss stockholmare som glatt skiter i restriktionerna? Folkhälsomyndigheten? Var har du hittat uppgifterna?


    Det är rätt många av er som i traditionell media talar om att åka ut till sommarstugan och så, så att få det intrycket är ganska lätt
  • Disa35
    Pope Joan II skrev 2020-03-27 16:43:51 följande:

    Oberoende av vilket intryck man nu kan få av vad som helst egentligen i den här situationen så kanske man ska vara försiktig med att komma med påståenden som det Anonym pricken åstadkom. 

    Jag känner mig övertygad om att FHM, MSB och regeringen hade både reagerat och vidtagit åtgärder om det pricken påstod skulle vara sant. Hade stockholmare vallfärdat ut från stan i stora paniska skaror så tvivlar jag på att det gått obemärkt förbi.

    Överdrifter gynnar inte vare sig läget eller någon. 


    Det hoppas jag verkligen att myndigheterna hade, och att de gör om det skulle bli någon vallfärd.
  • Disa35
    Anonym (.) skrev 2020-03-27 16:56:12 följande:

    Det är även många handlare och ortsbor som vittnar om att de, sommarstugeägarna, har flyttat ut.

    De gör ju inte det helt obemärkt utan de handlar precis som vanligt i ortsbutikerna bland annat.

    Så självklart märks det att de flyttat ut i mängder.


    Det också, det märks ju mycket mer på en liten ort
  • Disa35
    nihka skrev 2020-03-28 14:17:48 följande:

    Skulle tro att det även är en hel del från Göteborgsområdet, men de kanske inte väcker samma uppseende som de som rest längre för att komma dit?


    Tror det hade blivit ungefär samma reaktion om t ex Örebro eller Piteå hade varit epicentrum för viruset - har fått för mig att det är hotande smittspridning som är problemet, inte att det är stockholmare som kommer
  • Disa35
    nihka skrev 2020-03-28 15:16:25 följande:

    Region Stockholm har överlägset flest bekräftat smittade, men Västra Götaland med Göteborgsregionen ligger ju på en andraplats.

    Av de 89 nya fall så här långt idag är 86 i Stockholm och 3 i Jämtland-Härjedalen, så jag förstår verkligen att människor är särskilt bekymrade över rörligheten från just Stockholmsområdet.

    experience.arcgis.com/experience/09f821667ce64bf7be6f9f87457ed9aa


    Gör jag med och det hade jag också varit om jag bott i ett litet samhälle.

    Jag försökte bidra med en egen fundering bara
  • Disa35
    nihka skrev 2020-03-28 15:51:37 följande:

    Jag rör mig i ett så litet område som det för tillfället går och kommer kunna reducera det ytterligare inom kort. Det är ju inte roligt att bli så här kringskuren men det är något man måste stå ut med för att inte bidra i onödan till smittspridning.

    Jag blir besviken och förbannad när jag hör om människor som drar iväg över halva landet, speciellt när det görs möjligt av att ha fått jobba hemifrån. Att man inte stänger för- och grundskola kanske även har sin grund i att fler familjer då skulle få möjlighet att resa iväg?


    Jag ägnar tid och energi åt att försvara den svenska hanteringen, men just det är det stora undantaget; själviska idioter som sätter sitt eget och andras liv på spel utan en tanke på vad det kan medföra att strunta i myndigheternas råd.

    Tycker synd om dig, förresten
Svar på tråden Stäng av Stockholm nu! Ny tråd där du kan vara anonym.