• Anonym (JK)

    Rapport från Stockholm

    Anonym (IK) skrev 2020-03-29 07:40:50 följande:

    Du måste verkligen lära dig att skriva kortare om du vill ha relevant respons.

    Bara stanna i Stockholm. Åk ingenstans.

    Bryter du mot rekommendationerna och riskerar andras liv och hälsa för din egen skull så gnäll inte när andra kallar dig egoist.


    Förlåt men, klarar du alltså inte av att ta in en text av den längden och ge relevant respons? Har du ens genomgått grundskola i så fall.

    Det sänker ju din trovärdighet i tråden, för varför skall någon lyssna till en person som inte ens klarar av att läsa motsvarande max en A4?
  • Anonym (JK)
    Anonym (.) skrev 2020-03-29 10:04:42 följande:

    Det finns något som heter netikett. Sen finns det något som heter sunt förnuft. 

    Mycket få människor orkar harva igenom wall of text.

    Vii du att andra människor ska läsa det du skriver får du anpassa dig till verkligheten. Det är alltså DITT ansvar och inte läsarna.

    För det här är ett forum och inte en novelltävling. Skulle det vara det sistnämnda skulle din hemställan vara korrekt. Nu är så inte fallet.


    Det finns något som heter intelligens.

    Normalbegåvade personer klarar av att läsa motsvarande en A4 och ge relevant respons, även på ett nätforum.

    Det är när man inser att ens egna argument inte håller som man börjar klaga på att man inte orkar läsa vad andra skriver. I och med det förlorar man i trovärdighet.

    Du sjönk just ytterligare genom att försvara det beteendet.
  • Anonym (JK)
    Anonym (.) skrev 2020-03-29 12:18:46 följande:

    Japp, det finns intelligens och det finns sunt förnuft. Och bara för att det finns människor som saknar bägge av dessa så finns det netikett. 

    Det är rätt tråkigt att du inte förstår hur man förväntas uppträda i ett nätforum. För när man är krass så har nätforum aldrig varit tänkt som ett ställe att posta noveller.

    Vill man att andra ska läsa det som man skriver så inser alla normalbegåvade att man anpassar skrivandet till kulturen för aktuell plattform. 


    Den som är normalbegåvad klarar av att läsa ett längre inlägg och besvara det när det är riktat till den personen. Den som är normalbegåvad och inser att de egna argumenten tryter klagar istället på inläggets längd och visar därmed att den andra har starkare argument.

    Så ni som klagar på (M):s inlägg visar bara oss andra att ni antingen inte är läsbegåvade nog att klara av en A4 eller så tryter argumenten.

    Ni vet själva vad som är sanningen för just er.
  • Anonym (JK)
    Anonym (.) skrev 2020-03-29 10:08:32 följande:

    Jag har aldrig sagt att det gäller exakt alla, det är en direkt lögn du kommer med.

    Att du uppfattar det så ligger på ditt ansvar. Man kan undra varför du tar alla tillfällen i akt att känna dig kränkt?


    När Stockholmsmoderaten Anna Kinberg (nu Batra) sa de bevingade orden ?Stockholmare är smartare än lantisar?, tyckte du då att hon generaliserade på ett dumt sätt, eller bara menade att vissa som bor i Stockholm är smartare än vissa som bor på landsbygd?

    Många som inte bodde i Stockholm reagerade ju på hennes ord och kände sig kränkta, tycker du att de var offerkoftor då?
  • Anonym (JK)
    Anonym (.) skrev 2020-03-29 12:44:33 följande:

    Nu handlar det inte om att "klara av att läsa" utan om att få fram sitt budskap, sunt förnuft och vara intelligent nog att anpassa sitt skrivande. 

    Jag inser att du är en av alla de som alltid lägger ansvaret på alla andra och aldrig har ett eget ansvar. Det talar för sig själv på vilken nivå du lägger dig på.,

    Nuff said.


    Är det jobbigt att inte ha bärande argument?

    Det är ju du själv som lägger ansvaret på andra när du inte klarar av att läsa en lite längre text och respondera på den på ett relevant sätt. Du vill att andra skall skriva kortare för att du inte fixar att hänga med annars.

    Själv hade jag inga problem med att läsa (M)s text och förstå hens budskap. Tycker dessutom att hen uttryckt sig klokt. Synd att du inte klarar av att läsa vad hen skriver, du skulle kunna lära dig mycket där.
  • Anonym (JK)
    Anonym (IK) skrev 2020-04-02 08:26:43 följande:

    Du frågade om det var att vara lättkränkt att klaga på att andra skriver om "stockholmare". Tar du åt dig så gör du. Blir du kränkt så blir du. Det väljer du själv.Så du åker inte till Åre i påsk men ändå tar du åt sig?

    Har du problem med bilden av stockholmare som sprids i landet så ta upp det med Eva-Pia och Gustaf.


    Hej (IK) ställer samma fråga till dig som jag gjorde till (.) i inlägg 92 men inte fick svar på av hen.

    Kanske du vill svara på det istället? Ni verkar ju dela samma syn på lättkränkthet och jag undrar om lantisarna som blev arga för att Anna Kinberg kallade dem mindre smarta bara var lättkränkta offerkoftor.
  • Anonym (JK)
    Anonym (IK) skrev 2020-04-05 05:36:12 följande:

    Ingen annan människa skäller på dig men du väljer att ta åt dig. 

    Du skäller på folk som i sin vardag möter dessa hänsynslösa stockholmare och sedan klagar på stockholmare.

    Gustav och Eva-Pia är lätt googlade men du har inte riktigt modet att ringa upp dem och klaga på att du känner dig drabbad av bilden de sätter av stockholmare.


    Hej (IK). Ställde en fråga till dig i inlägg 106 som jag gärna skulle vilja ha ditt svar på.

    Är lantisar också lättkränkta offerkoftor?
Svar på tråden Rapport från Stockholm