Inlägg från: Ingentingviktigt |Visa alla inlägg
  • Ingentingviktigt

    Tidiga tecken på autism?

    Hon ler, men hon är väldigt flackande med blicken, känns som allt annat är intressant utom våra ögon. På babysimmet idag sa simlärare att det var jätteviktigt att hålla ögonkontakt under övningen och krama om sitt barn ordentligt efteråt, det nämndes ingenting om att alla barn kanske inte vill ta ögonkontakt, och alla andra mammor hade inga problem med övningen. Det är samma med närhet, hon vill i princip aldrig mysa i vår famn, slingrar och spjärnar emot när vi försöker krama om henne lätt, hatat både bärsjal och sele.

    Tack för ditt svar. Har ni fått något stöd/hjälp från BVC? Eller blev det ingen skillnad efter diagnosen?


    Anonym (Elsy) skrev 2020-03-26 17:35:00 följande:

    Hej, mitt barn var bara några månader när jag började misstänka autism. Han log aldrig som svar på leenden och tittade oss sällan eller bara korta stunder i ögonen/ansiktet. Han visade inte heller något särskilt intresse av att vara nära. Diagnosen fick han vid 1,5. I dag är han åtta.


  • Ingentingviktigt

    Det är ju du som kommenterar i min tråd?


    Anonym (Hold my beer) skrev 2020-03-26 18:06:27 följande:

    Lägg ner för sjutton. Om du inte vill ha en diskussion föreslår jag att du slutar kommentera.


  • Ingentingviktigt

    När hon ligger på en filt på golvet och vi sitter i soffan och pratar mer henne, och när hon ligger på skötbordet får vi ofta ögonkontakt. Hon har även en stund på kvällen när hon är extra pigg då det är lätt att busa med henne och leka-tittut, även om hon inte skrattar så ler hon väldigt mycket och ger ifrån sig mer ljud, då får vi ofta ögonkontakt.

    Tack för ditt utförliga och lugnande svar.


    Anonym (Elsy) skrev 2020-03-26 18:04:18 följande:

    Finns det stunder med mer ögonkontakt? Jo, men han fick extra hjälp när han började på förskolan och det var bra. Nu när han är åtta har han inget särskilt stöd förutom att hans fröken låter honom sitta hos henne på utflykter och att hon i lband går och pratar med honom på rasten. Kanske han hade behövt lite mer men mycket fungerar bättre än vad jag hade vågar hoppas på. Jag vill säga det när han var liten läste jag att ju tidigare man upptäcker det, desto större svårigheter är det. Och så behöver det inte vara. Han kommer givetvis all tid ha autism men har också mycket styrkor.


  • Ingentingviktigt

    Vad var det som ni såg var annorlunda vid 2 års ålder?

    Ingenting som stack ut i jämförelse med andra barn i tidig ålder? Som det där med ögonkontakt?


    lövet2 skrev 2020-03-26 17:39:40 följande:

    Hon var 2 år första gången jag eller någon annan såg något som bara var väldigt annorlunda. Hennes kusin, som har mycket större problem, visade tecken vid 6 månader ungefär. Då älskade hon TV:n och kunde fixera blicken vid den i ett par timmar utan att röra sig.


  • Ingentingviktigt

    Du skulle ha ignorerat min tråd från början.


    Anonym (Hold my beer) skrev 2020-03-26 18:21:42 följande:

    Och det stod dig helt fritt att ignorera redan min första kommentar.


  • Ingentingviktigt

    Jag avböjde svar som jag såg att tidigare trådar fått.


    Anonym (Hold my beer) skrev 2020-03-26 18:58:34 följande:

    Jag hade tänkt ge dig ett svar, men det vill du ju inte ha, för då känner du dig idiotförklarad. Så det bidde inget med det ser du.


  • Ingentingviktigt

    Jag bad om erfarenhet från föräldrar till autistiska barn. Jag bad inte om någon diagnos. Jag har fått bra svar i tråd. Frågan är vad du har fått ut genom att hänga i tråden hela dagen?


    Anonym (Hold my beer) skrev 2020-03-26 19:59:10 följande:

    Ja det är ju himla synd, eftersom de faktiskt har rätt.


  • Ingentingviktigt

    Du har inte erbjudit något mer än tröttsamt innehållslösa kommentarer, varvat med löjliga förolämpningar. Du verkar även sakna läsförståelse, för jag har som sagt inte efterfrågat någon diagnos, utan erfarenhet och när de första tecknen kom.


    Anonym (Hold my beer) skrev 2020-03-26 20:37:09 följande:

    Och jag har inte erbjudit någon diagnos. Det finns ingen på FL som kan tala om ifall ditt barn har autism.


  • Ingentingviktigt

    Din inställning från början var att bara vara dryg och inte bidra med någonting, därför antog jag att du var ett barn, eftersom du fortsätter kommentera i tråden väljer jag att hålla fast vid den teorin.

    Haha, nej. Jag frågade inte om diagnos på mitt barn, det var du som antog det.

    ?Det finns ingen på FL som kan tala om ifall ditt barn har autism??


    Anonym (Hold my beer) skrev 2020-03-26 21:02:12 följande:

    Sa personen som säger att jag är 12 år gammal........ Det var DU som tog upp det där med diagnos, inte jag.


  • Ingentingviktigt

    Det var du som hoppade in i tråden från början utan att ha någonting att komma med och har fortsatt kommentera heeeeeela dagen. Hade du haft den erfarenheten som efterfrågades hade du kunnat bidra med mycket, men nu har du fascinerat på ett helt annat sätt.


    Anonym (Hold my beer) skrev 2020-03-26 21:30:23 följande:

    Återigen, jag har INTE erbjudit någon diagnos och det var INTE mitt antagande heller att du var ute efter. Du får tro vad du vill, verkligen. Jag kan tro alla möjliga saker om dig också efter den här dagens fruktlösa diskussion, det är rätt tydligt faktiskt. Nu får du roa dig med att hacka på någon annan iaf för jag har fått nog av dig och dina omogna påhopp.


  • Ingentingviktigt

    Okej, tack för svar.

    Jag ville som sagt mest veta andras erfarenhet och veta om det var vanligt med tidiga tecken. Hon är inne i ett utvecklingssprång så ögonkontakten, skrattet, jollret och intresset för oss föräldrar kanske kommer, men bra att veta vad jag kan vara uppmärksam på.


    lövet2 skrev 2020-03-26 21:25:36 följande:

    Hon hade helt normal ögonkontakt tills hon var 8-9 år. Sedan började hon tycka det var jobbigt och undvek det mer och mer.

    Jag har rätt stor erfarenhet av barn, och min dotter saknade vissa beteenden som 2-åringar normalt har. En 2-åring är t ex fantastisk på att hitta saker. Om jag tappat bort nycklarna eller funderar på var jag ställt min kaffekopp, så är det bra att ha en 2-åring i huset. De vet. Hur de bär sig åt har jag ingen aning om, men de hittar allt. Min dotter hittade ingenting. Oftast verkade hon inte ens förstå vad jag pratade om.

    Sedan lekte hon inte på samma sätt som andra 2-åringar. Om hon fick ett knoppussel, så försökte hon inte passa in bitarna där de skulle vara, utan hon kunde lägga ut bitarna i en lång rad i stället. Och så pratade hon inte "rätt". Hon citerade fraser ur barnprogram och böcker, men hon samtalade liksom inte.


Svar på tråden Tidiga tecken på autism?