• Heranell

    Gabapentin, vågar jag äta den???

    Jag äter Gabapentin, 3x300 mg per dygn, de funkar jättebra mot nervsmärta. Min läkare sa att man inte blir beroende av dom och kan äta dom så länge man behöver. Däremot ska du trappa upp och ner långsamt, annars kan du få väldiga insättnings- och utsättningsproblem. Nu tar du ju en liten dos, så hjälper det mot smärtan är det värt det. Nervsmärta är vidrigt.

  • Heranell
    Anonym (T) skrev 2020-03-30 14:55:38 följande:
    Ok, tack. Vad handlar det om för utsättnings besvär? Är det något du känt av någon gång och kan beskriva typiska symtom? När man läser från andra så säger ju en del att abstinens efter gabapentin är värre än från opiater. Då blir man ju lite rädd.

    Jag blev extremt yr när jag började med medicinen, men det blev bättre och bättre för varje dag. Nu mår jag bra på 300 mg per dag.
    Nej, jag har inte haft några andra biverkningen än lätt yrsel de första dagarna. Nu har jag ätit Gabapentin sen 2017 då jag fick diskbråck. Således har jag inte heller slutat mer dom men utsättningsproblem KAN vara oro, sömnsvårigheter, illamående, värk, svettningar.
  • Heranell
    Långbenopluto skrev 2020-03-30 15:43:17 följande:
    Ja, du kan få ont när tabletten slutar verka, men så är det med alla smärtstillande, även alvedon.

    Jag har ätit samma dos gabapentin i snart 3 år och behöver ingen ökning.

    Nej, Gabapentin funkar inte på samma sätt som oxycontin, det är inte beroendeframkallande, inte alls enligt min läkare. Själv så lär jag behöva ta Gaba livet ut om inget mirakel sker. Opererades för diskbråck för två år sedan, hade gått mer det i ett drygt halvår bara, men nervroten hann bli skadad. Med gaba har jag en dräglig tillvaro och kan leva nästan som vanligt, jobba heltid etc. Utan hade jag inte stått ut, smärtan innan var vidrig. Däremot kan man ju få insättnings- och uitsättningsproblem, min läkare sa att innan de (läkarna) visst bättre var det inget prat om upptrappning. En av hans patienter hade sagt att en hel vecka från livet försvann, så dåligt mådde hen.


    Innan jag opererades hade jag både gaba och oxy, försökte tvärsluta med oxy men kunde inte sova, svettades och frös om vartannat, då fick jag minska en tablett per dygn ett tag och sen sluta, och då gick det bättre.

  • Heranell
    tårtbiten skrev 2020-03-31 20:00:52 följande:
    Precis, så känner jag oxå när jag har slutat med oxy så jag har oxå trappat ner det, alternativt ätit under kort tid.

    Dock har jag läst av andra att utsättningssymptomen från gaba ska vara VÄRRE än symtomen från oxy, och oxyabstinens är inte rolig alltså, dock är den kort och gaba ska tydligen även vara långdragen. Jag tar tabletterna i nuläget för jag mår bra av dem, alltså avsevärd minskad smärta. Men det känns inte roligt att äta en medicin som kan ge vidriga abstinens besvär även vid nedtrappning.

    Suck, jag är kluven...och rädd. Fortsätta eller sluta innan jag hunnit äta den en längre tid...?
    Trappar man bara ner försiktigt ska det inte vara några problem. Minska en tablett och sen efter några dagar minska ytterligare en o.s.v. Det har hänt att jag glömt eller kunnat skippa eftermiddagstabletten, och har inte märkt av nåt, det är tvärsluta man inte ska göra.
Svar på tråden Gabapentin, vågar jag äta den???