Inlägg från: Helenam85 |Visa alla inlägg
  • Helenam85

    Barn kränkt i skolan

    Tänkte bara höra om de är jag som överreagerar?

    Mitt barn är 7år går i förskoleklass. Han är väldigt känslig kille.

    I veckan klippte han sig, han tyckte inte alls de blev bra och ville inte

    gå till skolan, men de va han tvungen så klart. Väl i skolan när han va lämnad och skulle gå in i klassrummet så vägrade han ta av sig luvan för han skämdes för sin frisyr. Då säger fröken att han inte får komma in i klassrummet, han blir jätte ledsen och gömmer dig och gråter. Fröken säger att han måste gå in och ta av sig luvan. Han får panik och gråter hysteriskt. Dom ringer mig och vill att jag hämtar honom. Jag va 40 min hemifrån så när jag kommer fram har de gått över, men då vill fröken inte att han stannar kvar för han skall inte få välja själv att bara va med när han själv vill. För mig va denna en vinst att han väl tagit av sig luvan och gått in i klassrummet så jag blev väldigt chockad när hon tyckte att han skulle bli ?utkastad?. Han är väldigt blyg och skäms lätt för saker, skulle aldrig göra en sån grej bara för att jäklas. Jag blev upprörd och sa att han visst skall stanna osv. Men hennes attityd va inte jätte rolig mot varken mig eller min son. Överreagerar jag eller?

  • Svar på tråden Barn kränkt i skolan
  • Helenam85

    Ja, jag sa varför att han klippt sig och han tyckte de blev för kort och att de va därför han inte ville ta av sig luvan när de ringde mig, och då hade han redan sagt de själv.

  • Helenam85

    Hur uppmanar jag honom att känna sig kränkt? Jag tog självklart inte denna diskussion inför honom. Men självklart skall alla barn ha någon som står bakom dom när de har blivit fel. Självklart skall han känna att han är så mycket värd att när nåt händer honom att jag inte sopar de under mattan, och självklart så skall han bemötas med respekt.

  • Helenam85

    Brukar bli så om jag säger nått att då blir de en grej och han tycker de är jobbigt. Trodde inte han skulle tycka de va så jobbigt som de sen blev, tyvärr.

Svar på tråden Barn kränkt i skolan