Inlägg från: hawthorne |Visa alla inlägg
  • hawthorne

    Barn kränkt i skolan

    Kränkt är världens mest överutnyttjade uttryck...
    Suck
    Agerandet ANMÄL är det mest näst överutnyttjade.

    Ja, barn blir ledsna ibland. Ja barn är elaka ibland, jag det blir fel ibland.
    Istället för att förklara för barnet att det blir fel ibland så uppmuntrar du honom till att känna sig kränkt och att allt är alla andras fel och att man ska ANMÄLA?

    Suck igen.
     
    Varför ha regler och lagar i skolan och i samhället om man bara ska följa dem om man har lust?

    Herrejisses...

  • hawthorne
    Drottningen1970 skrev 2020-03-28 13:26:51 följande:
    Du läste inte ens TS va?
    Du läste inte vad jag skrev och funderade ett varv?
  • hawthorne
    Helenam85 skrev 2020-03-28 13:51:37 följande:
    Hur uppmanar jag honom att känna sig kränkt? Jag tog självklart inte denna diskussion inför honom. Men självklart skall alla barn ha någon som står bakom dom när de har blivit fel. Självklart skall han känna att han är så mycket värd att när nåt händer honom att jag inte sopar de under mattan, och självklart så skall han bemötas med respekt.
    Japp, man ska ta barn på allvar. Det betyder inte att man alltid har rätt i sina känslor. Ibland och ofta hos unga vuxna är det otroligt vanligt med ofantliga överdrifter hur och när de väljer att känna sig kränkta.

    Som vuxen har man då ett ansvar att förklara och faktiskt tona ner.
    Till exempel: regler och lagar gäller ALLA oavsett vad man tycker om dem eller inte. Det är något man som förälder har en skyldighet att lära sina barn.
  • hawthorne
    Anonym (M) skrev 2020-03-28 14:14:28 följande:
    Anmäl skolan om inte rektorn tar itu med läraren. Alla barn har både skolplikt och rätt till utbildning i Sverige enligt lag. Finns dock ingen lag om förbud mot luvor. Gå in och läs på skolverkets hemsida. Stå på dig.
    Ja vad fan!
    Vi anmäler alla lärare som vägrar följa ungars och föräldrars minsta vink!
    Anäl, anmäl, anmäl, anmäl!

    Och japp, föräldrar gör verkligen det! Det kommer in ca 1000 anmälningar PER DAG från föräldrar som är kränkta by Proxy bara för att lärarna inte fogar sig i ungarnas minsta vilja!
    PER DAG!

    Så usla är inte lärarna. Faktiskt.
    Det är snarare föäldrarna som misslyckats kapitalt både i föräldrarollen och med sina barn.

  • hawthorne
    Anonym (M) skrev 2020-03-28 14:36:52 följande:
    Jag har mycket stor respekt för lärare och läraryrket. Att skicka hem små barn från skolan för att de haft panikkänslor har inget med yrket att göra och är dålig pedagogik. Det ska tas itu med. Bara för att någon blivit lärare är det inte säkert att kompassen hos den enskilda personen är rätt kalibrerad. Det finns lagar, riktlinjer och regler att följa. Även om man är lärare.
    Jo och det finns regler som gäller barn och föräldrar. Självklart att man ylar om regler för lärare men bortser helt från barn som inte kan bete sig. Än värre med föräldrar som försvarar barnens beteende. Faktiskt.
  • hawthorne
    ThreeCherries skrev 2020-03-28 15:31:45 följande:
    - men måste tillägga att jag snabbt blir irriterad av såna fröknar, jag tycker det blir för okänsligt och krasst. Kränkning är det nog inte, men känns som fröken gör det utifrån irritation och inte rationalitet. Barnet var ju lugnt nu, och har skolplikt, varför skicka hem en sjuåring? Nä. Märklig stil. Jag hade velat prata med fröken och rektor om det, i lugn och ro efteråt.
    Frågan är hur fröken upplevt situationen. Här har vi bara en version, via hörsägen.
  • hawthorne
    Anonym (M) skrev 2020-03-28 15:39:38 följande:
    Och det finns ingen föreskrift om huruvida ungar får ha luva eller inte på sig. Barnsliga barn är ju rimligt. Barnsliga, vuxna och utbildade lärare är inte rimligt i en miljö där barn enligt lag måste vara. Läraren kunde enkelt låtit barnet vara och under rasten pratat enskilt med honom och frågat vad som gjort att han nu hade sin luva på sig. Jobbar man med sjuåringar behöver man kunna hantera barnen väl. Hennes agerande kan ju rimligtvis få mycket större konsekvenser för eleven än läraren själv.
    Många skolor har sådana regler. 
    Varför tycker du att inga regler gäller barnen?
    Varför tycker du att barn ska få göra precis som de vill?
    Varför tycker du att barn ska få bråka, gnälla och skrika sig till att få sin vilja fram i alla lägen?

    Förklara när barn ska börja följa regler, vid 18-års dagen?
Svar på tråden Barn kränkt i skolan