Inlägg från: Anonym (M) |Visa alla inlägg
  • Anonym (M)

    Barn kränkt i skolan

    Anmäl skolan om inte rektorn tar itu med läraren. Alla barn har både skolplikt och rätt till utbildning i Sverige enligt lag. Finns dock ingen lag om förbud mot luvor. Gå in och läs på skolverkets hemsida. Stå på dig.

  • Anonym (M)
    hawthorne skrev 2020-03-28 14:29:26 följande:

    Ja vad fan!

    Vi anmäler alla lärare som vägrar följa ungars och föräldrars minsta vink!

    Anäl, anmäl, anmäl, anmäl!

    Och japp, föräldrar gör verkligen det! Det kommer in ca 1000 anmälningar PER DAG från föräldrar som är kränkta by Proxy bara för att lärarna inte fogar sig i ungarnas minsta vilja!

    PER DAG!

    Så usla är inte lärarna. Faktiskt.

    Det är snarare föäldrarna som misslyckats kapitalt både i föräldrarollen och med sina barn.


    Jag har mycket stor respekt för lärare och läraryrket. Att skicka hem små barn från skolan för att de haft panikkänslor har inget med yrket att göra och är dålig pedagogik. Det ska tas itu med. Bara för att någon blivit lärare är det inte säkert att kompassen hos den enskilda personen är rätt kalibrerad. Det finns lagar, riktlinjer och regler att följa. Även om man är lärare.
  • Anonym (M)
    hawthorne skrev 2020-03-28 15:21:20 följande:

    Jo och det finns regler som gäller barn och föräldrar. Självklart att man ylar om regler för lärare men bortser helt från barn som inte kan bete sig. Än värre med föräldrar som försvarar barnens beteende. Faktiskt.


    Och det finns ingen föreskrift om huruvida ungar får ha luva eller inte på sig. Barnsliga barn är ju rimligt. Barnsliga, vuxna och utbildade lärare är inte rimligt i en miljö där barn enligt lag måste vara. Läraren kunde enkelt låtit barnet vara och under rasten pratat enskilt med honom och frågat vad som gjort att han nu hade sin luva på sig. Jobbar man med sjuåringar behöver man kunna hantera barnen väl. Hennes agerande kan ju rimligtvis få mycket större konsekvenser för eleven än läraren själv.
Svar på tråden Barn kränkt i skolan