• Sisisisi

    Fempersoners familj som sparar en massa pengar på att bara cykla

    Visst skulle vi klara det om vi begränsade våra aktiviteter och ändrade på våra liv. Vi cyklar i vardagen, till och från skola och jobb och liknande. Men som vi lever nu skulle vi inte kunna ta oss till vänner, familj, stall, barnens matcher osv utan bil. Jag känner att det verkligen inte vore värt att inte ha bil. Bil är frihet!


    Keep your child rear facing for as long as possible!
  • Sisisisi
    Sebedeus92 skrev 2020-04-02 09:04:47 följande:

    Ja, det är intressant hur man blir van med förbättringar och tar dem för givet. Man måste vara försiktig med hur man "förbättrar". Om jag hade barn skulle jag inte villa skjutsa runt mina barn till olika hobbies heller.


    Varför inte? Det är väldigt trevligt att umgås i bilen :) Min son har fullt upp med sitt liv, skola, kompisar, träning. Att umgås med mamma kommer inte högst upp på listan, vilket är fullt normalt för en tonåring. Att skjutsa honom ger oss trevlig vardagstid tillsammans.

    När jag var liten var jag jämt i stallet. Den tiden jag umgicks med föräldrarna var just i bilen på väg till och från stallet.

    Jag vill inte begränsa mina barns aktiviteter utifrån att jag vill slippa skjutsa.
    Keep your child rear facing for as long as possible!
  • Sisisisi
    Litorina skrev 2020-04-03 16:20:12 följande:

    Det låter fint. Jag hade inte tänkt på det ur det perspektivet.

    Själv minns jag att jag ville vara så oberoende av mina föräldrar som möjligt i den åldern. Jag hade blivit tokig om jag inte hade kunnat ta mig till mina intressen utan dem. Men då var jag ju van vid att kunna det ända från tidig skolålder. Jag gick eller stack iväg på cykeln. Den självständigheten unnar jag verkligen mina barn.

    Det är väl den gamla vanliga frågeställningen om vad som är lagom frigörelse.

    Hur långt är det till sonens träning? Hur långt hade du till stallet?


    Det är drygt 5 km så han kan cykla eller åka buss om han vill och om jag inte kan skjutsa.

    Till stallet var det ca 1,5 mil, ute på landet där inga bussar går. Jag bodde även på landet när jag växte upp och det var jobbigt att behöva skjuts jämt och behöva åka skolbuss till skolan. Har själv valt att bo centralt så att barnen kan ta sig runt själva.
    Keep your child rear facing for as long as possible!
Svar på tråden Fempersoners familj som sparar en massa pengar på att bara cykla