• ankan6

    Vad gör man vid Nekat snitt?

    Så tråkigt! Jag lider också av förlossningsrädsla som jag ej klarade av att hantera, och blev beviljad snitt för det. Jag vet hur otroligt jobbigt det är att ha ångest inför en vaginal förlossning!

    Fick du inte heller ett sk förlossningskontrakt?

    Ta all hjälp du kan få av vården och be att få träffa både psykolog för att prata och expert på just förlossningsrädsla så du får verktyg att ta dig igenom detta.

  • ankan6
    Anonym (Rätten till kejsarsnitt) skrev 2020-04-02 10:23:23 följande:

    Tyvärr verkar även redan planerade kejsarsnitt nu börja dras in. De som fått beviljat får det alltså indraget.


    Vart har du hört det? Vilka landsting har det gällt?

  • ankan6
    Anonym (Rätten till kejsarsnitt) skrev 2020-04-02 11:05:57 följande:
    Exempelvis Falun (hört detta från enskilda personer). Detta har dock handlat om förlossningrädsla, precis som i ts fall, ocj alltså inte fysiska skäl

    Vad hemskt! Varken sett eller hört något om det. Antar att det är för att förkorta vårdtiden?


    Man sätts ju i en extra känslig sits om det sker så nära inpå så man knappt ens har tid att bearbeta en vaginal födsel. Hoppas verkligen inte att det börjar ske på fler platser, då vet jag inte vad jag tar mig till...


     

  • ankan6
    Anonym (Mimmi) skrev 2020-04-02 12:26:02 följande:

    Fast du har väl inte så ont om tid om du är i v 31?

    Försök förbereda ändå, ifall det blir så hos dig. Det skadar inte att vara förberedd, profylaxkursen är bra även vid andra smärttillstånd!


    Jag är inte i v31, jag personligen har inte lång tid kvar och har beviljats snitt. Men jag menade generellt om det blir inställt kort tid inpå.

    Håller med om att man skall vara förberedd, men hade det varit så enkelt som att en profylaxkurs och några veckors terapi etc hade hjälpt mot grav förlossningsrädsla hade det nog inte varit något problem antar jag. Det var i alla fall därför jag personligen blev beviljad mitt snitt. ..så även om man nu är så förberedd man kan bli har jag full förståelse för hur otroligt ångestfyllt och panikartat det kan kännas att föda barn!
Svar på tråden Vad gör man vid Nekat snitt?