• Akira Öken

    Utredningsbesked, behöver hjälp och stöd..

    Lillasmultron skrev 2020-04-02 20:08:39 följande:

    Hejsan alla,

    Vi fick resultatet från vår fertilitetsutredningen idag och jag bröt fullständigt ihop på kliniken. De hittar inte orsaken till infertiliteten och vill därför att vi försöker själva i ytterligare två år. Känns så hopplöst och vill bara gråta. Hade de hittat någonting hade man åtminstone haft en förklaring till varför det inte gått och förhoppningsvis också någon form av behandling...

    Mina resultat är

    FSH 5,8

    LH 12

    Progesteron 33 respektive 47

    TSH 1,40

    T4 14

    Allt såg "normalt" ut på gynundersökning.

    Något i provresultatet som ni andra tycker ser tokigt ut? Eller finns någon annan som är ungefär i samma sits? Känner mig så bedrövad så behöver input, tips och goda råd...


    Det låter jättemärkligt! Det är inget ovanligt att det inte går att hitta någon anledning och att man då får hjälp med exempelvis IVF.
  • Akira Öken
    Lillasmultron skrev 2020-04-03 00:40:52 följande:

    I vårt landsting behöver man tyvärr försöka själva i tre år, om man är under 30 år och man inte finner någon orsak, innan man får remiss till ivf. Eftersom vi redan försökt ett år innan utredningen startade återstår alltså två år.


    Så konstigt att landstingen/regionerna inte har någon samsyn eller gemensamma riktlinjer gällande detta!

    Kan detta vara en idé för er? (Texten är kopierad från www.karolinska.se/for-patienter/alla-mottagningar-och-avdelningar-a-o/tema-barn-och-kvinnosjukvard/gynekologi-och-reproduktionsmedicin/ofrivillig-barnloshet/reproduktionsmedicin-mottagning-huddinge/vantelista-och-kotid/)

    Utomlänspatienter

    Är du folkbokförd utanför Region Stockholm kan du komma till oss på två olika sätt.

    Det är vanligt att andra regioner remitterar patienter som har behov av högspecialiserad vård till oss på Karolinska Universitetssjukhuset. De utgår då ifrån den egna regionens regler gällande kvinnans åldersgräns för behandling, antal behandlingar samt om syskonbehandling kan ges.

    Patientlagen ger dig rätten att söka öppenvård var du vill i Sverige. Söker du dig till oss utifrån patientlagen är det Region Stockholms regler som gäller. För att komma till oss behövs ett medicinskt underlag/remiss med fullständig utredning, gjord av en gynekolog.
Svar på tråden Utredningsbesked, behöver hjälp och stöd..