• Aryzza

    Utredningsbesked, behöver hjälp och stöd..

    När vi gjorde vår utredning fick vi samma svar, oförklarligt dvs ingen anledning till barnlösheten. Vi hade fått vänta lite på utredningen så vi hade ett drygt halvår kvar att försöka innan vi nådde två år som är den magiska gränsen i vårt landsting om man är oförklarligt barnlös. Jag blev också helt knäckt. Kan inte föreställa mig hur ledsen jag hade blivit om jag hade behövt försöka hela två år till!

    Du har fått tips om att se om du kan söka dig till annat landsting. Jag vill ge dig rådet att gå och träffa en terapeut eller psykolog. Det var det enda jag kunde komma på att göra och det hjälpte mig jättemycket. Jag hittade en terapeut genom min vanliga vårdcentral. Det är en kris att vara ofrivilligt barnlös och man kan behöva hjälp!

    När vi väl fick skicka in remiss till ivf så hade vi den evinnerliga turen att jag blev gravid på första försöket och om några veckor hoppas vi på att få välkomna vår efterlängtade bebis. All väntan och försökande har vart vidrigt men jag lovar dig att när det blir din tur att få vara gravid kommer allt vara värt det.

Svar på tråden Utredningsbesked, behöver hjälp och stöd..