Inlägg från: Ellie |Visa alla inlägg
  • Ellie

    Snälla hjälp mig, sjuk katt

    Det heter Tandresorption (FORL) hos katt. Jag kan tyvärr inget om det, men googlade lite. Det verkar inte finnas annan utväg än flera veterinärbesök där man tar bort de smärtande tänderna. Ibland kan vissa tänder må bättre och få sitta kvar men behöver regelbundna dyra undersökningar, och ev tas bort senare. Det händer att man tar bort alla tänderna och katten kan då klara ett långt liv där den äter mjukare föda.
    Att inte göra någonting alls är väldigt smärtsamt för katten och kommer troligen leda till att den väljer att svälta ihjäl (även om jag inte hittat någon historia där man inte behandlat).
    Tjänar du själv några pengar? Studiebidrag? Skulle du kunna prata med dina föräldrar om en avbetalningsplan? De kanske kan tänka sig att lägga halva kostnaden så kan du under några månaders tid betala resten?
    Ett annat alternativ om man inte vill avliva är att höra sig för i någon kattgrupp om någon kan tänka sig att ta över katten inklusive kostnader för behandling. Då blir det ju tyvärr inte din katt längre.

Svar på tråden Snälla hjälp mig, sjuk katt