Inlägg från: Anonym (En som vet) |Visa alla inlägg
  • Anonym (En som vet)

    Legalisera bordeller för att förbättra folkhälsan?

    Det inte i huvudsak ensamma män som besöker prostituerade. Det är många familjefäder och män i relation som främst är ute efter att betala för att förverkliga fantasier (ofta perversa och våldsamma) som man aldrig skulle göra mot en älskad maka. Dvs betala för att få liv att utföra övergrepp.

    Min bror jobbar som polis med inriktning på prostitution och trafficing. Det han beskriver är en väldigt mörk värld som främst handlar om behovet av makt än närhet och värme.

    För folk som är ensamma finns det andra lösningar än att betala för att få ligga. Vill man ha närhet och ömhet så är det relation man ska satsa på och det man mår bäst av.

  • Anonym (En som vet)
    Anonym (Anonym) skrev 2020-04-04 15:57:53 följande:

    Så är det i den olagliga prostitutionen vi har i Sverige, det är precis tvärtom i de lagliga verksamheterna.


    Fel. Länder med laglig prostitution (som tex Holland och Danmark) har högre andel trafficking än tex Sverige där prostitution i sin helhet är olagligt. Det finns fler studier och statistik på detta så det är inte ens att ifrågasätta.

    Varför skulle en kund som är ute efter att våldföra sig på en kvinna besöka en laglig bordell när han kan köpa en utländsk sexslav för en billigare slant, utan att behöva registrera sig och kunna göra vad han vill med henne utan att bordellägaren sätter sig emot?

    Så lagliga bordeller minskar inte våldet mot prostituerade, den snarare ökar det eftersom efterfrågan gör att kriminella aktörer tar dit slavar, dumpar priserna och befäster sin kriminella marknad med slavar, knark och våld i landet.
  • Anonym (En som vet)
    Anonym (Försämrar snarare än förbättrar) skrev 2020-04-05 17:37:43 följande:

     Lockelsen med bordell (Jag har själv aldrig köpt sex men funderat på det) är att det skall vara "fint". En sexig miljö, snygga tjejer, så snygga att de hade fnyst åt en i vanliga livet, att man köper sig sina sex-fantasier och att personalen är så duktig att det känns "äkta".

    Att köpa något traffickingoffer som är  misshandlad och trasig, förslavad och vettskrämd och ha sex med henne är ju bara vidrigt. Det finns ju inget sexigt med det, då måste man vara bra trasig själv fast på ett annat sätt för att uppskatta en sådan grej. 

    Men som du och statistiken säger, det ena ökar på marknaden för det andra. Även om det enbart fanns det jag nämnde så hade det vart skadligt i sig självt.


    Hade det inte förkommit våld, trasighet, självskadebeteende, maktutövning utan varit personer som respekterat människor som köpte sex av icke trasiga människor så hade jag själv inte sett problemet med prostitution. Nu är ju verkligheten något helt annat.

    Alla sexköpare resonerar inte som du gör. Alla ser inte den prostituerade som en kvinna utan som en produkt som de har rätt att göra vad de vill med mot betalning.

    Det jag fått berättat för mig av min bror (polis) är så vidrigt att jag fått svårt att sova vissa nätter. Det är berättelser om ren och skär ondska jag inte trodde existerade i Sverige. Och som även drabbar utsatta barn. Och jag är en väldigt tålig människa. Men fy fan....
Svar på tråden Legalisera bordeller för att förbättra folkhälsan?