• BeautifulLiz

    Är det ok med förlovningsfest dä man inte tä00000000000000nker gifta sig?

    Anonym (Gammal är bara gammal.) skrev 2020-04-07 15:00:44 följande:
    Du har svårt att acceptera att din pojkvän inte vill gifta sig med dig. Det har vi förstått redan utifrån dina många trådsvar.

    Att saker hänt förr betyder inte att det är norm. Det finns många saker som hänt förr och ofta utan att det passar in i mina värderingar eller samhällets förväntningar.

    Svar på ts:

    Jag skulle tycka en förlovning var meningslös utan en plan på äktenskap. Då kan man bära matchande armband istället. Men som gäst så skulle jag hålla tyst och vara glad för er skull. En fest är alltid kul och som vän så respekterar jag er och er relation.
    Hallå där, även fast du inte tilltalar mig så tar jag mig friheten att svara ändå.

    Jag är också sextiotalist och förlovad sedan många år. Min sambo ville faktiskt gifta sig ett tag men jag tackade nej. Anledningen är att jag varit gift, inte mindre än två gånger. Min första man är död, min andra man skilde jag mig från redan på 90-talet.

    Jag är inte intresserad heller av det juridiska som ett äktenskap innebär, och kom nu inte och säg att man kan skriva bort det... varför ska man då gifta sig alls?

    Det verkar som att detta med att gifta sig blivit som en ny våg bland yngre människor, och det är helt ok. Men för allt i världen, lämna moralpredikningen! Det är faktiskt helt i sin ordning att "bara" vara förlovad.

    Bland mina jämnåriga vänner är de flesta inte gifta. Däremot är en hel del
    förlovade.

    Ursäkta ts för OT!
  • BeautifulLiz
    SweeneyTodd skrev 2020-04-07 18:33:56 följande:
    Jag tror att man bara växlar ringar, då många har fått förlovning om bakfoten. Personer som inte tror att förlovning ska leda till äktenskap tror att förlovningen sitter i ringarna. Det är fel. Förlovningen sitter i att man har bestämt att man ska gifta sig. 
    Det handlar inte om vad man "tror" att förlovningen ska innebär utan det man vet att man vill uppnå.
    Alltså att förlova sig.

    Vi är många som stannat vid förlovning, själv är jag 56 år och har varit förlovad i runt tio år.

    Förlovningen sitter i det man vill uppnå med den.
    Och det är upp till var och en.
  • BeautifulLiz
    SweeneyTodd skrev 2020-04-07 18:56:33 följande:
    Då stämmer min teori in på er. Ni tror att ringarna=förlovning 
    FEL! Ringar gör en inte förlovad.
    Tro vad du vill.
    Det spelar faktiskt ingen roll vad du tror.
  • BeautifulLiz
    Anonym (Agnes) skrev 2020-04-08 10:35:58 följande:
    Troligtvis är det nåt sånt. Tror mest att det handlar om att folk nästan vill låtsas vara gifta utan att faktiskt behöva gifta sig. Att kunna peka på sina händer och säga "Titta! Titta! Jag har en ring på fingret! Det betyder att jag är seriös i min relation!" fastän det inte är någon skillnad på deras relation och någon som är sambo eller särbo. 
    Tillåt mig att småle!

    Jag har varit förlovad i ca 10 år och använder i stort sett aldrig min ring. 
    Kommer definitivt inte gifta mig, den biten har jag redan klarat av.
    Använder för övrigt inte ringar när jag var gift heller.

    Pesonligen struntar jag i hur många ringar folk har, om de bor ihop som sambo, är gifta eller om de väljer att vara särbo.
    Inte heller bryr jag mig om om det är förlovade, gifta eller inget av det.

    Varför bryr du dig över huvudtaget om vad folk gör?
    På vilket sätt angår det dig?
    Eller vill du bara moralpredika?
  • BeautifulLiz
    sextiotalist skrev 2020-04-08 11:50:14 följande:
    Viket gymnasium går du på.

    För det är just vad tonåringar gör. Jag har aldrig träffat en vuxen person som eklaterar sin relation med matchande halsband, däremot många vuxna som valt att endast förlova sig, speciellt om de är lite äldre när de träffas och har långa liv bakom sig.

    Förutom flera i min generation som valt att stanna vid förlovning, så hade mormor några bland hennes vänner som var förlovade livet ut, mamma har två väninnor som valt att stanna vid förlovning (en fyllde 80 i dagarna). För henne var det viktigt att formalisera deras relation, men med tidigare barn och stora tillgångar på var sida så var ett äktenskap inte aktuellt, förlovade nu i snart 30 år.

    Den andra för att båda förlorat sina partners genom dödsfall och tycker det känns fel att gifta sig igen. Jodå, vi har pratat om detta eftersom denna typ av tråd dyker upp då och då.

    Vi, sambon och jag, har valt att inte gifta oss, vi var på väg, hade tom tagit ut hindersprövning, men så tog vi kontakt med jurist. Äh, det blev för krångligt med äktenskapsförord, så vi skippade detta. Däremot så kommer vi förlova oss (min mamma har det som önskemål, lite för att hon tycker det ser bättre ut om vi är förlovade och inte bara sambos)

    Vi har bara inte hittat rätt tillfälle än
    Min moster var förlovad i runt 60 år, tills hennes sambo gick bort. Jag har då aldrig hört att det skulle vara något märkligt med det.

    I min generation, bland mina vänner, är bara ett fåtal gifta. Desto fler är förlovade, ett par förlovade sig när deras äldsta dotter föddes 1984. 

    Egentligen skulle man bara ignorera människor som ifrågasätter förlovningar utan tanke på äktenskap!
    De kan få bära på sin dumhet själva.
Svar på tråden Är det ok med förlovningsfest dä man inte tä00000000000000nker gifta sig?