• Anonym (hmm)

    Är det ok med förlovningsfest dä man inte tä00000000000000nker gifta sig?

    Jag tycker det låter lite konstigt med förlovningsfest om man inte ska gifta sig. Varför inte bara kalla det fest? Eller eventuellt fest för att fira kärleken?

  • Anonym (hmm)
    Anonym (Snart är det dags!) skrev 2020-04-07 15:58:41 följande:
    Obs, jag behöver ingen uppläxning om att man "måste" gifta sig för att räknas som förlovad.
    Vi ska "bara" förlova oss och vill att det ska bli ett minne för livet.
    Kallar du det uppläxning om man svarar på din fråga? Om du tycker att det bara finns ett enda rätt svar på din fråga, varför ens ställa frågan?
  • Anonym (hmm)
    Anonym (Snart är det dags!) skrev 2020-04-07 16:35:07 följande:
    Jag frågade om åsikter om att ha en "jätte-förlovningsfest". Inte om ev efterföljande äktenskap.
    Jag skrev inte vad jag tycker om förlovning utan att det leder till äktenskap. Jag skrev att jag tycker det är konstigt med förlovningsfest om man inte ska följa upp det med ett bröllop. Kallar ni det "kärleksfest" slipper ni också förklara och försvara er syn på förlovning som troligtvis skiljer sig från de flesta andras syn.
  • Anonym (hmm)
    Anonym (Snart är det dags!) skrev 2020-04-07 16:46:34 följande:
    Fast nu ska vi kalla det för förlovningsfest. Och det är vad tråden handlar om.
    Okej, trodde du skrev tråden för att få input. Om du redan har bestämt dig så behöver du ju inte fråga om andras åsikter ...?
  • Anonym (hmm)
    Anonym (Snart är det dags!) skrev 2020-04-07 16:54:04 följande:
    Du har inte förstått någonting. Läs om ts.
    Jag har läst den flera gånger. Är inte frågan: Skulle ni tycka att det vore konstigt med en jätte-förlovningsfest inklusive allt, för att fira vår kärlek?

    Mitt svar på frågan var ja. Du kallar svaret uppläxning. Och jag förstår bara mindre och mindre vad syftet med tråden är.

  • Anonym (hmm)
    Anonym (Snart är det dags!) skrev 2020-04-07 17:36:47 följande:
    Varför är det konstigt att fira vår kärlek med en jätte-förlovningsfest?
    Skulle du tacka nej pga din inställning till äktenskap?
    Jag tycker inte att det är konstigt att fira kärleken. Det är själva förlovningen som jag inte får in i det hela. Är folk inbjudna för att bevittna när ni byter ringar och lovar varandra evig kärlek eller är ni redan förlovade när festen börjar och det hela är en fest för att fira att ni redan har förlovat er? Jag menar att själva ordet förlovningsfest är svårtolkat och att jag inte vet vad festen innebär för mig som gäst. Vanligtvis äger den stora festen rum vid bröllopet, inte förlovningen. Så vad innebär en förlovningsfest för mig som gäst? Ska jag ha med presenter? Blir jag informerad redan i inbjudan att förlovningen inte kommer att leda till ett bröllop så att jag inte ger lyckönskningar om fel sak och hamnar i en pinsam situation?

    Alla anledningar är väl bra nog för en fest. Jag bryr mig inte om mina vänner gifter sig eller ej. Jag vill bara att de ska vara lyckliga och jag firar gärna alla former av kärlek. Men om jag går på en fest så vill jag veta vad som väntar mig så jag inte gör eller säger fel. Också för er egen skull kan det vara skönt att vara tydliga så ni slipper slösa partytid på att förklara för dem som gratulerar att ni inte tänker gifta er utan har en annan syn på förlovning än den traditionella.
  • Anonym (hmm)
    Anonym (Snart är det dags!) skrev 2020-04-07 18:12:29 följande:
    Det finns inget "traditionellt", den diskussionen är så söndertjatad här på FL så det får du helt enkelt söka på.

    Utöver det så vet våra nära och kära vad som gäller och att vi inte kommer gifta oss.
    Om den alternativa tolkningen av förlovning är den vedertagna i dina kretsar så behöver du ju inte råd från utomstående här på FL. Gör din grej bara. Varför ställer du ens frågan om du redan har alla svar själv?
Svar på tråden Är det ok med förlovningsfest dä man inte tä00000000000000nker gifta sig?